ElleVille Skrevet 28. september 2002 #1 Del Skrevet 28. september 2002 Jeg skal trylle frem en bløtkake til mamman min i morgen, men er helt grønn... Noen som har oppskrift - og detaljert fremgangsmåte for en kokk på absolutt laveste nivå? (Jeg diskuterte med meg selv og valgte å skrive bløtkake, og ikke bløtEkake. Uvisst hvor riktig, men det var nuh et annet poeng.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 28. september 2002 #2 Del Skrevet 28. september 2002 Hokus Pokus! Hadde denne oppskriften liggende. Prøvde den på 17. mai og det gikk greit. Du kan evt. halvere oppskiften og steke den i en mindre form. Bærene kan du bytte ut med andre bær. Jeg brukte jordbær og bringebær i min! Den store norske bløtkaken Sukkerbrød: 6 egg 150 g sukker 150 g hvetemel 1 ts bakepulver Fyll: 1 dl blåbær, lettsukrede 1 dl bringebær, lettsukrede 4 dl kremfløte 1 ss sukker Pynt: 4 dl kremfløte 1 ss sukker 5-6 dl friske eller løsfryste bringebær eller jordbær 2-3 dl friske eller løsfryste blåbær Langpanneform, 25 x 35 cm I stekeovnen: 175 ° C, ca. 30 minutter Visp egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt i mel og bakepulver og bland alt med en slikkepott. Legg bakepapir i bunnen av langpannen, hell i røren og stek kaken. Del den avkjølte kakebunnen i tre lag. Fordel sukrede blåbær over det ene kakelaget. Visp fløten til fyllet med sukker til luftig krem. Fordel halvparten av kremen jevnt over bærene. Legg på neste lag og fordel lettsukrede bringebær eller jordbær jevnt over dette. Dekk bærene med krem. Legg på toppen, visp resten av fløten og dekk hele kaken med krem. Pynt kaken med friske eller løsfryste bær like før servering. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ElleVille Skrevet 29. september 2002 Forfatter #3 Del Skrevet 29. september 2002 Takk Lea! Jeg fucka selvsagt opp kremen og laget smør istedet, men nå har jeg oppskrift til neste gang... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 29. september 2002 #4 Del Skrevet 29. september 2002 SMØRKREM? Jeg anbefaler sjokoladekake i stedet: Enkelt og myyye bedre enn bløtkake. Kjøp en sånn sjokoladekakemix og fiks litt på glasuren. Kan ikke bli mislykket! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå