Bettie Skrevet 28. september 2002 #21 Del Skrevet 28. september 2002 Hvis det er noen år siden du gjorde dine erfaringer, tror jeg det har skjedd endringer. Det har vært kjørt en det innstrammingstiltak både i A-etat og på sosialsektoren. Det vil nok alltid være noen som prøver å utnytte et system, men det må vi nesten tåle, for at de som ikke gjør det skal få sitt. Så får systemene heller medvirke til at de som forbruker tjenester blir så få som mulig. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 28. september 2002 #22 Del Skrevet 28. september 2002 Jeg håper inderlig at det har blitt andre boller nå ja. Har holdt meg unna slike folk siden den gang. Men snyltere finnes det sikkert og det er jobb til de som vil og kan jobbe. Det forvinner nok endel penger innen landets grenser også i løpet av et år, så man kan ikke bare se på det som forsvinner utenlands. Uten at jeg har satt meg inn i det, så er vel Norge med i en eller annen gruppe som er pliktige (?) til å gi penger til land som trenger det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Terje Skrevet 28. september 2002 #23 Del Skrevet 28. september 2002 Hva Aetat angår, så er det investert millioner av kroner i et datasystem som nesten ikke virker, så hvordan skulle de ha tid til å formidle jobber? Hvis man får like bra betalt for å la være å jobbe, da er det noe feil med systemet. Hadde FrP kommet til makta så hadde nok satsene blitt redusert og det hadde blitt slått hardere ned på trygdemisbruk. Det er ikke noe problem å finne seg en jobb hvis man virkelig gidder. Vasking og jordbærplukking - det er jobber det og! Men jeg skjønner god at folk med høyere utdannelse ikke gidder å ta sånne jobber. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dr. ian Skrevet 28. september 2002 #24 Del Skrevet 28. september 2002 Dette er jo blitt en festlig diskusjon? Men grunnen til at Telenor må si opp _mange_ ansatte er nettopp et resultat av den frie markedsøkonomien som frp sverger til, og neppe noe argument "in favor of" frp... En markedsøkonomi uten kontroll gir forferdelige utslag på et marked uten moral. Nå har vi hatt .com-døden, som er et resultat av luftslott spunnet av aktørene i det frie markedet, i likhet med jappe-floppen på 80-tallet. Dette er resultat av manglende kontroll og åpenhet mellom aktørene, og enden på visa er manglende tillit fra investorer. Så har vi floppen i UMTS-markedet etter et RACE av dimensjoner der alle kastet seg på søknader som forpliktet dem til å bygge ut mobil-nett i milliardklassen. Igjen er det manglende åpenhet og kontroll mellom aktørene som har sviktet. Alle var sikre på at Nokia og de andre skulle levere telefoner som kjørte greiene, og da de ikke kunne levere telefoner før etter et år (som er lenge i databransjen ), gikk VELDIG mange av aktørene konk - de hadde nemlig prosjektert med inntekter FØR nettene var bygd... Neste frie-markeds-flopp kom i USA, da det viste seg at flere av de store selskapene hadde fiflet med regnskapene - resultatet var kaos, der alle såkalte "sikre" investeringsobjekter plutselig har havnet i tvilsom-kørja. Et eksempel ar Arthur Andersen, som før Enron var regnet blant de (svært få) ultra-tillitsvekkende firmaer i verden. Vi snakker Jesus, Mandela, Gandhi og Arthur Andersen, lissom... Men det viser seg at de har spilt med falske kort, og GRUNNEN til at de har kunnet gjøre dette er manglende kontroll og åpenhet Flere eksempler? Tja, TV-selskapers oppkjøp av dyre senderettigheter har sendt flere på ryggen, banker og forsikringsselskapers ryggsaltomortaler for noen år siden var et selsomt skue (spesielt scenene der bankdirektører skriker på statlige hjelpekroner samtidig som de spenner på seg 50-millioners-fallskjermene...), - i det hele tatt: det såkalte frie markedet er en lekegrind for umodne mennesker med dyre vaner, som - i likhet med de politiske broilerne som har vært nevnt her - ikke har peiling på hva livet egentlig dreier seg om! Nå støtter jeg et fritt marked, da - er ikke tjommi med AKP jeg Men en milliardkonkurs i privat sektor er ikke noe bedre enn en i statlig sektor - de som sitter igjen med svarteper er vanlige mennesker som mister jobben eller som mister sparepenger/skattekroner de har investert. Markedet blir aldri helt fritt, det er bare noe superøkonomene biller seg inn. Det er uansett mennesker som er deltagere, og markedsreglene blir regulert av de statlige/globale overbygginger. Spørsmålet er derfor hvor mye man skal kontrollere, ikke OM man skal kontrollere. Og jeg stemmer for bedre kontroll og mer åpenhet, siden dette vil gi et marked som er ånkli fritt. Hvis du leverer bra ting vil du lykkes uansett, er nå min mening. Jadda! dorian Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Terje Skrevet 28. september 2002 #25 Del Skrevet 28. september 2002 Husker du hvordan det var før dot-com tiden? Jo da var arbeidsledigheten høyere enn den er nå. Nå har dot-com industrien gått på dunken og vi går tilbake til tider med høy arbeidsledighet. Privat initiativ skapte mao. flere arbeidsplasser og romsligere økonomi for folk flest på 90-tallet. Hvordan tror du det hadde vært i Norge i dag uten denne æraen som vi har vært igjennom? Hvis staten velger å skyte inn kapital i et prosjekt så burde de forstå at det kan gå på dunken. Men det var helt frivillig. Folketrygdefondet er et tragisk eksempel på dette. Har forresten tapt litt selv på daytrading, men det var en erfaring jeg ikke ville vært forruten. Jeg forstod ihvertfall at det var bingo. Hvis vi hadde hatt 20% flere i det offentlige og flere trygdede (SV,AP politikk) - hvordan tror du det hadde gått med oss? Jo fullstendig på dunken. Nå har vi heldigvis oljen - så vi greier oss nok. Dessverre tror jeg at det går mot veldig dårligere tider. Omsetningen på Oslo børs er halvert og f.eks.teknologibørsen i Tyskland er lagt ned. KpNQwest er et tragisk eksempel på utbyging av fibernett. Kun 5, eller var det 15%, av deres Euro-ring er i bruk. UMTS-utbyggingen er såvidt igang, men den bør etter min mening utsettes noen år. Det er ikke penger i næringslivet til å delta i denne galoppen. Men det hadde jo vært fint med fullverdig internett på mobilen. Telenor går med overskudd og skal redusere kraftig de neste ukene. Men du må huske at de har også ansatt flere gjennom -90 årene. Hadde ikke de fått inn kapital så hade de ikke kunne gjøre det. Det motsatte av kapitalisme finner du i Nord-korea, Cuba, Kina og ande land det går dårlig med. I gamle Sovjet måtte de spise råtten kål til middag. Nå har det blitt bedre også der og det skyldes nok overgangen til markedsstyrt økonomi. Mao. FrP politikk. Så vet du det! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dr. ian Skrevet 28. september 2002 #26 Del Skrevet 28. september 2002 Haha, som om frp skulle hatt monopol på markedsøkonomi Hvis man åpner øya litt, ser man at det finnes en mellomting mellom Nord-Korea og rå kapitalisme Verden er ikke svart-hvit, selv om det er den enkleste måten å se den på. Når det gjelder offentlig kontra privat sektor er jeg ikke uenig med deg, og jeg har da heller aldri påstått at verdiskapning skal foregå i offentlig sektor. I hvertfall ikke økonomiske verdier... Men det som er mitt poeng: Et marked består av mennesker, som markedet selv ned-definerer til konsumenter. Mennesker er mer enn konsumenter, akkurat som markedet er mer enn penger. Hvis man opp-definerer konsumentene til å bli mennesker igjen vil man tjene mer penger, fordi konsumentene er blitt flinkere til å gjennomskue markedsøkonomiens triks. Hvorvidt dette gjøres av et stalig organ eller av mekanismer bygget inn i markedet selv er uvesentlig. Men en kontroll må til for å sikre åpenhet og kommunikasjon. Du nevner kommunisme som det verste som kan skje (noe jeg er tilbøyelig til å være enig i), men hvis du kikker litt på rå-kapitalismen ser du at de definerer mennesker på samme måte: som en stor masse som kan manipuleres dit man vil, det er kun målet som er forskjellig. Politisk manipulasjon eller økonomisk manipulasjon - det ser likedan ut for meg, og jeg liker ikke å bli manipulert. dorian PS: Folketrygdfondet tapte pengene sine på investeringer i det frie marked du priser så høyt.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 10ne Skrevet 28. september 2002 #27 Del Skrevet 28. september 2002 FrP sin økende oppslutning får meg til å tenke på et visst tysk parti på 1930-tallet... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Terje Skrevet 28. september 2002 #28 Del Skrevet 28. september 2002 AP's oppslutning (for 10 år siden) minner meg om et parti i gamle Sovjet! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 28. september 2002 #29 Del Skrevet 28. september 2002 Såvidt jeg husker hadde "det gamle partiet" i Sovjet 99,99 % oppslutning ved valgene, og meningsmålinger fantes ikke...... Kan virkelig ikke huske at AP hadde en sådan oppslutning for 10 år siden? Verken ved valg eller i meningsmålinger? :-) Et visst parti i 30-årenes Tyskland, derimot, fikk 37, 3 % våren 1932..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
OppNed Skrevet 30. september 2002 #30 Del Skrevet 30. september 2002 Det å sammenlikne FrP med et nazipart er vel å overdrive en smule... Maiken Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Astra Skrevet 30. september 2002 #31 Del Skrevet 30. september 2002 "What goes up, must come down!" Slik er det også med FrP. FrP er et værhaneparti av dimensjoner! Husker noen EU-debatten i 1994? Dengang var ledelsen i FrP for et norsk medlemsskap i EU. I dag sier den samme ledelsen NEI! En ting var om de hadde kommet til fornuft (det snevet av fornuft det partiet hadde forsvant med "utrenskningene" på landsmøtet på Bolkesjø, også kalt Dolkesjø, da unge og lovende politikere som Ellen Vibe, Tor Mikkel Vara og flere blei kasta ut), men i FrP er det bare en ting som gjelder, og det er å forme politikken sin etter meningsmålingene! Er folket for billigere flesk, sprit, røyk og tobakk - so be it! Konsekvenser, hva er det??? :o :o Nei, folkens - stem alt annet enn FrP hvis ideologi betyr noe! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mathias Skrevet 30. september 2002 #32 Del Skrevet 30. september 2002 Vel Waco, Frp en nok viktige i det politiske bildet, men regjeringsmakt ville de ikke takle! Hvorfor? Som opposisjonsparti kan de "hjelpe" eldre, syke etc etc dvs punktpolitikk. Med det mener jeg at de går for individuelle saker som betyr noe for oponionen/velgerne. Men som regjeringsparti må man se det politiske og økonomiske bildet som en helhet. Man har så mye, og det må fordeles.... Dersom man tar mer enn det man har får det konsekvenser for skattenivå, arbeidsledighet, rentenivå etc etc... Ta av oljefondet sier de!... Det er jo penger der, la oss bruke dem på et godt formaål... Deter vel ingen uenige i... problemet er bare at det vil få ANDRE konsekvenser. ALLE økonomer sier jo at dersom man bruker mer penger fra fondet vil det føre til økt rente. Det igjen fører til dårligere konkurransevilkår for bedrifter. det fører til arbeidsledighet, det fører til.... Nei, jeg ser at de er viktige som "punktplitisk parti", men ikke noe mer enn det..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anie Skrevet 30. september 2002 #33 Del Skrevet 30. september 2002 Men det frp vinner på er jo at de aldri har vært nødt til å levere noe av det de lover. Det er uendelig mye lettere å sitte i opposisjon enn i posisjon, spesielt i et demokrati der man aldri har rent flertall... Helt enig dr.ian.... Politikere kan det der med å love det ene og det andre, men så fort de kommer i posisjon er det glemt. Frp vinner en del på at de har saker som opptar oss, og som vi gjerne vil ha en forbedring på, som tydelig vi ikke ser noe til nå.... Hvem vet om de vil holde det når de evt kommer i den posisjonen som gjør at de kan gjøre noe??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gurimalla Skrevet 30. september 2002 #34 Del Skrevet 30. september 2002 For to år siden var det heller ikke valgår, da var Frp mye større enn det de er i dag. To år før der igjen var Frp store også, ved valgene har ikke de oppnådd de samme resultatene. Det har tydeligvis vært lett å si at man skal stemme Frp i meningsmålinger, noe annet er å stemme Frp ved valget - heldigvis. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 30. september 2002 #35 Del Skrevet 30. september 2002 Er dere bare jeg som er for Carl Ivar her? Slik er det ikke blant folk flest; annenhver person jeg snakker med støtter FrP. Men så kjenner jeg heller ingen som jobber hos Klassekampen eller som har okkupert hus i Pilestredet! p.s. I gamle Sovjet hadde de råtten kål som søndagsmiddag! I gamle Sovjet måtte man stå i brødkø. I gamle Sovjet jobbet alle i samme firma I gamle Sovjet gikk alle med samme type dress d.s. Det var mange AP topper som hadde gode kontakter i øst dengang. Det er grunnen til at de venstreekstreme ble overvåket! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Terje Skrevet 30. september 2002 #36 Del Skrevet 30. september 2002 Siste innlegg ble skrevet av Terje (men ingen tviler vel på det)! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bettie Skrevet 30. september 2002 #37 Del Skrevet 30. september 2002 En del av de som ble overvåket var ikke så veldig ekstreme akkurat - de bare mente noe og uttrykte sin mening i en tid da mistenksomheten rådde, og den kalde krigen va en god unskyldning for opprusting. Og ikke forstår jeg hva nøden i det gamle sovjet har med dagens situasjon å gjøre??? Det er vel ikke det som er målene til Frp - eller????? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jen Skrevet 30. september 2002 #38 Del Skrevet 30. september 2002 Hvis man sammenligner med det gamle Sovjet og diktatorstyrt u-land, kan vel FRP være å foretrekke. Jeg er IKKE blandt de som har fått FRP til å stige så høyt, og jeg tror nok de vil rase ned igjen like fort som Eli for humpende ned slottstrappa. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bettie Skrevet 30. september 2002 #39 Del Skrevet 30. september 2002 Det gamle sovjet eksisterer ikke lenger - Frp gjør.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mathias Skrevet 1. oktober 2002 #40 Del Skrevet 1. oktober 2002 For det første synes jeg at alle ref. til gamle sovjet er usaklige! Er det alternativet til frp? Våkn opp!!! Dessuten: dersom det var så ille, hvorfor er det SÅ MANGE som ønsker seg tilbake til den tiden i Russland da??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå