Gå til innhold

Stortinget overkjører regjeringen - vil åpne for sjenking på steder med lite smitte


Ukjent.

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

tom1986 skrev (Akkurat nå):

Er du helt blåst? Dette handler ikke om "drikkekultur". Det handler om tusenvis av bedrifter og arbeidsplasser.

Det handler om tusenvis av bedrifter og arbeidsplasser hvis smitten blusser opp igjen også. Vet ikke hvor godt du har fulgt med, men utesteder og alkohol har gjerne vært en hot spot for økt smitte.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Callisto83 skrev (2 minutter siden):

Det handler om tusenvis av bedrifter og arbeidsplasser hvis smitten blusser opp igjen også. Vet ikke hvor godt du har fulgt med, men utesteder og alkohol har gjerne vært en hot spot for økt smitte.

Hva er det du babler om? Hvilke tusenvis av arbeidsplasser er det som har forsvunnet i f.eks. Oslo, Stavanger osv som følge av smitteutbrudd?

Forøvrig er ikke dette snakk om "utesteder". Det er snakk om alkoholservering i forbindelse med matservering. Du er faktisk helt blåst. Følg bedre med neste gang.

Endret av tom1986
  • Liker 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pangolina
tom1986 skrev (9 minutter siden):

Er du helt blåst? Dette handler ikke om "drikkekultur". Det handler om tusenvis av bedrifter og arbeidsplasser.

Hva med bærekraftigheten i at man har laget seg en maurtue av serveringsteder/utesteder som i utgangspunktet ikke har konsepter som selger til overlevelse? Man tufter jo hele bedriften på sjenkebevilgningen der overlevelse står å faller på nordmenns evne til grøftefyll. 

Endret av pangolina
Lenke til kommentar
Del på andre sider

pangolina skrev (1 minutt siden):

Hva med bærekraftigheten i at man har laget seg en maurtue av serveringsteder/utesteder som i utgangspunktet ikke har konsepter som selger til overlevelse? Man tufter jo hele bedriften påsjenkebevilgning der overlevelse står å faller på nordmenns evne til grøftefyll. Hvor bærekraftig er egentlig det?

Utelivet reguleres vanligvis ut fra helt elementær balanse mellom tilbud og etterspørsel. Det er fullstendig "bærekraftig".

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

tom1986 skrev (2 minutter siden):

Utelivet reguleres vanligvis ut fra helt elementær balanse mellom tilbud og etterspørsel. Det er fullstendig "bærekraftig".

Uten at jeg mener det er relevant i denne sammenheng, er vel utelivsbransjen en av de bransjene med flest konkurser som skyldes dårlig drift i normale tider også. Mange steder har vært tuftet på lyssky drift med skatt og avgiftssvindel og dårlig personalbehandling.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Det første av flere pågående tiltak som bør bli revurdert.

Hvis-om-dersom er ikke nok grunnlag i forhold til den faktiske situasjonen når det er store forskjeller regionalt i smitte.

Og flere usakelige sammenligninger med langt mer tettbefolkende land med annerledes sosialkultur kan Høie spare seg for, det har ingen relevans for norske forhold.

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

tom1986 skrev (9 minutter siden):

Hva er det du babler om? Hvilke tusenvis av arbeidsplasser er det som har forsvunnet i f.eks. Oslo, Stavanger osv som følge av smitteutbrudd?

Forøvrig er ikke dette snakk om "utesteder". Det er snakk om alkoholservering i forbindelse med matservering. Du er faktisk helt blåst. Følg bedre med neste gang.

Dette var tydeligvis et veldig ømt punkt for deg...

Jeg er enig med Bent Høie. Jeg synes det er litt tidlig når smittetallene er såpass usikre som nå. Skulle heller likt og se lettelser i andre sammenhenger, men her har opphevingen av skjenkestopp tydeligvis blitt en prioritet.

Det blir faktisk flere nedstengninger og konkurser hvis smitten øker. Her i Kristiansand hvor jeg bor, hadde vi i romjulen et større utbrudd pga en musikk quiz på et utested.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Anonymus1986 skrev (2 minutter siden):

Det første av flere pågående tiltak som bør bli revurdert.

Hvis-om-dersom er ikke nok grunnlag i forhold til den faktiske situasjonen når det er store forskjeller regionalt i smitte.

Og flere usakelige sammenligninger med langt mer tettbefolkende land med annerledes sosialkultur kan Høie spare seg for, det har ingen relevans for norske forhold.

Dette.

Tror opposisjon vil oppleve en boost av at de tør å opponere. Så da vil nok dette forhåpentligvis fortsette. Så håper jeg at det fortsetter til en reel debatt der det blir diskutert vilkår og hjemmel i loven, samt proporsjonalitet og kost/nytte vurderinger. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ser det nevnes at skjenking skal skje i forbindelse med matservering. I Oslo i sommer kom man unna med å ha toast og pommes frites på menyen, eller inngå samarbeid med nabolokalet ("bestill drikke her, bestill mat der, sitt hvor du vil") så jeg vet nå ikke.. 

Er det innafor å bestille nachos? Det er jo mat? 

Dette vil føre til økt smitte. Bare å krysse fingrene for at det ikke blir altfor mye, men jeg har mine tvil. Nordmenn på fylla driter i avstand. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 hours ago, pangolina said:

Hva med bærekraftigheten i at man har laget seg en maurtue av serveringsteder/utesteder som i utgangspunktet ikke har konsepter som selger til overlevelse? Man tufter jo hele bedriften på sjenkebevilgningen der overlevelse står å faller på nordmenns evne til grøftefyll

Å kunne ta seg en øl handler vel ikke om grøftefyll, føler ikke det er standaren akkurat, spesielt ikke når man er ute å spiser. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Føsleguri

Syns det er fornuftig at vi som bor i områder med lite smitte kan ta et glass vin til maten når vi er ute og støtter de lokale restaurantene.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest kylling1
Colargol skrev (8 minutter siden):

Å kunne ta seg en øl handler vel ikke om grøftefyll, føler ikke det er standaren akkurat, spesielt ikke når man er ute å spiser. 

Men noen utnytter det. Nordmenn er faktisk veldig dårlige på å bare ta en (1) øl eller et (1) glass vin. Det er sikkert de samme som utnytter dette som bryr segnlite om regler ellers og som derfor sprer mer smitte enn andre.

Én med britisk koronaversjon = kaos. Må man virkelig ta sjansen på det? Én med britisk variant i Nederland = 5000 i karantene. Foreløpig. For hun «skulle bare». 

Dette var vel det mest tåpelige og mest unyttige å åpne opp for.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Callisto83 skrev (2 timer siden):

Dette var tydeligvis et veldig ømt punkt for deg...

Jeg er enig med Bent Høie. Jeg synes det er litt tidlig når smittetallene er såpass usikre som nå. Skulle heller likt og se lettelser i andre sammenhenger, men her har opphevingen av skjenkestopp tydeligvis blitt en prioritet.

Det blir faktisk flere nedstengninger og konkurser hvis smitten øker. Her i Kristiansand hvor jeg bor, hadde vi i romjulen et større utbrudd pga en musikk quiz på et utested.

 

Idioti er provoserende. Det er korrekt. Forøvrig er det du skriver angående smitte og nedstenginger så idiotisk at det er vanskelig å tro at du er seriøs. Du mener altså at man skal stenge utesteder for å hindre potensielle smitteutbrudd som kan føre til at de samme utestedene må stenge? Det er noe av det mest idiotiske jeg har lest på lenge.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Colargol skrev (14 minutter siden):

Å kunne ta seg en øl handler vel ikke om grøftefyll, føler ikke det er standaren akkurat, spesielt ikke når man er ute å spiser. 

Problemet er vel bare som @Guile nevner over her, at definisjonen av «mat» blir ganske så tøyet for å kunne servere mest mulig alkohol til. Ergo åpner man opp for mer drikking, flere høylytte samtaler og dårligere avstandsberegning etterhvert som promillen øker. Vi får bare håpe at det går bra lell, og at det ikke blir som Høie sa på nyhetene, at nå må de holde igjen lenger på andre områder da det er den samlede tiltakspakken som gjelder. 

Endret av Blekkulfina
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Callisto83 skrev (3 timer siden):

Det handler om tusenvis av bedrifter og arbeidsplasser hvis smitten blusser opp igjen også. Vet ikke hvor godt du har fulgt med, men utesteder og alkohol har gjerne vært en hot spot for økt smitte.

Her er det du som ikke har fulgt godt nok med. Det er ikke snakk om å drikke seg dritings på et utested, men å få lov til å bestille et glass vi eller øl til maten på spisesteder. 
 

Syns det er veldig fornuftig at det skal være lov. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

I teorien er det snakk om det ene glasset til middagen. Noen gjester vil sikkert gjøre det og. Men erfaringsmessig vil også mange gjester bestille to pølser og ti pils... Det er Norge. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Blekkulfina skrev (24 minutter siden):

Problemet er vel bare som @Guile nevner over her, at definisjonen av «mat» blir ganske så tøyet for å kunne servere mest mulig alkohol til. Ergo åpner man opp for mer drikking, flere høylytte samtaler og dårligere avstandsberegning etterhvert som promillen øker. Vi får bare håpe at det går bra lell, og at det ikke blir som Høie sa på nyhetene, at nå må de holde igjen lenger på andre områder da det er den samlede tiltakspakken som gjelder. 

Alternativet er å holde stengt inntil man har vaksinert mange nok til å nå en slags form for flokkimmunitet. Det vil skje ila høsten/vinteren 2021. Mener du at hele Norge skal holdes stengt i ytterligere 9-12 mnd?

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

×
×
  • Opprett ny...