Gå til innhold

Bedre ris i riskoker


Eldorado98

Anbefalte innlegg

Lurte på om noen har noen tips til å få "bedre" ris i riskoker?

Pleier egentlig å koke i gryte, hvor jeg pleier å ha litt smør og biter av pasta oppi, men usikker på om dette vil fungere i en riskoker. Har tidligere opplevd at risen har blitt klissete når jeg har brukt riskoker, og ønsker om mulig å unngå dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Smaker helt likt.

Anonymkode: 27e32...6de

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke bruk smør/olje. Hvis risen blir klissete bruker du for mye vann.

Vask risen godt først, putt 3dl vann per 2dl ris i riskokeren. Når det er ferdig med "cook" kan du røre godt med plastskje og la den stå litt på "warm" i noen minutter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Risen må dampe minimum 10-15 min etter den er kokt. Minst halvparten av tida med lokket av. Ikke ha oppi noe annet enn ris og vann.

Anonymkode: 8aee2...3fd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...