Marimba Skrevet 6. juli 2020 #1 Del Skrevet 6. juli 2020 Har en del kikerter til bløtlegging som skal kokes og i fryseren. Tenker selvfølgelig å lage hummus, garam masala hummus og søtpotetfalafel men tar gjerne imot flere retter hvor kikerter spiller en viktig rolle. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. juli 2020 #2 Del Skrevet 6. juli 2020 Jeg bruker det mye til taco og til chili sin carne Bare google. Spesielt vegetar-middager bruker det jo mye. Anonymkode: cfd28...764 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. juli 2020 #3 Del Skrevet 6. juli 2020 I en grønn salat, som proteininnslaget. På samme måte som salatbønner. Anonymkode: 05b2d...faa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Guidet Kvinne Skrevet 6. juli 2020 #4 Del Skrevet 6. juli 2020 Denne er enkel og god. Jeg er rausere med løk, hvitløk og chili enn i oppskriften, men dropper ofte avokado. https://thehappypear.ie/recipes/chickpea-curry/?cn-reloaded=1 Ellers lager jeg ofte Chana masala, med naan eller chapati, ris, raita og chutney til. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. juli 2020 #5 Del Skrevet 6. juli 2020 Jeg bruker stort sett kikerter til alt jeg ville brukt kylling til. Som «erstatning» for kylling Anonymkode: 58c88...f83 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. juli 2020 #6 Del Skrevet 6. juli 2020 Hummusbrød 2 dl hummus 6-7 (eller mer) dl kikertmel (begynn med 5 dl, øk etter hvert til du får en røre som minner om litt tykk kakerøre som kan helles i formen). Grunnen til at melmengden er så upresis, er at konsistensen på hummus er svært varierende, derfor må man begynne med små mengder mel og heller øke på. Røren skal ikke være for tynn, men den skal kunne så vidt hellers/spas ned i formen, mer eller mindre som en litt tykk vaffelrøre. 4 dl vann 1 dl tahini ( 2 ss sitronsaft 3 ts natron Solsikkefrø eller gresskarfrø til pynt Hakkede oliven om du vil, det er godt i brødet Fremgangsmåte: Ha alt i en bolle og rør til en jevn deig. Ha i litt vann om det blir for tørt, men det skal være en tykk deig/røre (konsistensen kommer litt an på hvor tykk du lager hummusen). Vend evt. inn hakkede oliven, det anbefales. Ha fyllet i en liten smurt brødform (ca halvparten av en vanlig brødform), dryss over solsikkefrø eller gresskarfrø og stek brødet midt i ovnen på 200 grader i ca. en time. Jeg måtte steke litt litt lenger, mens andre har trengt en time så det varierer litt. Stikk en kniv eller pinne midt i brødet, om det henger noe igjen må det stekes lenger. Dekk evt brødet med bakepapir eller sølvfolie for å unngå at det blir brent på toppen. Anonymkode: c16ac...94c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
sølvdryss Skrevet 6. juli 2020 #7 Del Skrevet 6. juli 2020 Server godt å krydre kikerter og steke i ovnen til de blir sprø. Litt annen type snacks. La de dryppe fra seg på tørkepapir først. Jeg pleier å legge kikertene i en pose, tilsette litt olje, paprikekrydder, salt, pepper, hvitløk, spisskummen. Litt usikker på tid og bsrne i ovn. Jeg bare prøver meg frem. Ellers kan du bruke kikerter i stedet for eller sammen med kjøtt i gryter. Også godt i supper da det metter mer. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2020 #8 Del Skrevet 8. juli 2020 Jeg har en kjapp rett som jeg ofte lager til lunsj. Tar olje i stekepannen på middels varme, frosne spinatterninger som er finhakket, salter og pepprer spinaten, tar oppi kikertene, lar det steke til alt er godt og varmt, tar i oppkuttede tomater i små terninger, lar det steke 1-2 minutter til, mer salt og pepper. Så litt hoisinsaus eller f.eks. sriracha. Utrolig enkelt og godt nok til at jeg iblant velger det framfor chips på fredager Anonymkode: f8ca4...553 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. juli 2020 #9 Del Skrevet 8. juli 2020 Masala med kikerter og spinat er godt! Anonymkode: e6fe8...fc4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Moonlight40 Skrevet 9. juli 2020 #10 Del Skrevet 9. juli 2020 Kikertsuppe med kokosmelk, hakka tomater, ingefær, løk, hvitløk, spisskummen, paprikapulver, chilipulver, lime, selleristenger, evt annet krydder. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå