Gå til innhold

Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg trodde kålrot skal kokes like lenge som potet. Men føler at det er hard skall på hele kålroten selv om den er kuttet opp i terninger. 

Hva gjør jeg galt? ja, det har skjedd ved flere tilfeller nå, så nå trenger jeg svar fra noen som kan dette. 

Anonymkode: 68592...a18

Skrevet

Har du skrellet den, da? (Dumt spørsmål...)

 Forøvrig er kålrot veldig hard og kompakt.  Bare å prøve lenger koketid neste gang, og prøvestikke underveis.  ☺

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

ja, det var dumt spørsmål. Selvsagt har jeg skrellet den. Men de 20 minuttene pluss alle minuttene den får godt gjøre seg i varm kjøttsuppe har visst seg at det ikke hjelper. Jeg har tenkt tanken må jeg kutte enda dypere i kålroten? Det er iallfall ikke behagelig opplevelse å spise, ja, jeg vil nesten kalle det rå kålrot uten at blitt myk i det hele tatt. 

Anonymkode: 68592...a18

Skrevet

Kålrot trenger minst like lang koketid som gulrot.

 

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

ja, det var dumt spørsmål. Selvsagt har jeg skrellet den. Men de 20 minuttene pluss alle minuttene den får godt gjøre seg i varm kjøttsuppe har visst seg at det ikke hjelper. Jeg har tenkt tanken må jeg kutte enda dypere i kålroten? Det er iallfall ikke behagelig opplevelse å spise, ja, jeg vil nesten kalle det rå kålrot uten at blitt myk i det hele tatt. 

Anonymkode: 68592...a18

Jaja.   Er den fortsatt hard har du jo ikke kokt den lenge nok.  Det er vel forståelig? Eller?

  • Liker 2
Skrevet
2 minutter siden, Whistler skrev:

Kålrot trenger minst like lang koketid som gulrot.

 

Og gjerne lenger.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, Whistler skrev:

Kålrot trenger minst like lang koketid som gulrot.

 

trenger gulrot lengre koketid enn potet? det er iallfall ikke mitt inntrykk. 

Hvor lenge koketid trenger kålrot?

Anonymkode: 68592...a18

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
2 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Jaja.   Er den fortsatt hard har du jo ikke kokt den lenge nok.  Det er vel forståelig? Eller?

det er frekk måte å besvare det uten å kunne gi nøyaktig svar. 

Anonymkode: 68592...a18

Skrevet

Skjærer du de i små nok terninger så går det jo fort? Hvor store biter har du da?

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

det er frekk måte å besvare det uten å kunne gi nøyaktig svar. 

Anonymkode: 68592...a18

Nøyaktig svar ga jeg....  kok lenge nok!   Om du syns det var frekt sier det mer om deg enn meg.  

Beklager at jeg faktisk ga råd.  

  • Liker 4
AnonymBruker
Skrevet

Når jeg lager lapskaus koker jeg kålrabien 10 minutter før jeg har i gulrot, og så venter jeg 10 minutter til før jeg tilsetter potet i kokevannet.  Når alle bitene er like store blir det perfekt.  :)

Anonymkode: ce5cc...135

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Det kan hende du har vært uheldig med kvaliteten på kålrabien, og fått et eksemplar som er treen. Det kan skyldes for lite tilgang på vann og nitrogen under veksten, såvidt jeg vet, evt at planten har gått i stokk. Og da hjelper det ikke hvor lenge man koker.

Anonymkode: 619dc...d52

  • Liker 3
Skrevet
43 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Når jeg lager lapskaus koker jeg kålrabien 10 minutter før jeg har i gulrot, og så venter jeg 10 minutter til før jeg tilsetter potet i kokevannet.  Når alle bitene er like store blir det perfekt.  :)

Anonymkode: ce5cc...135

Nettopp.  Den trenger lang koketid.  Avhengig av hvor mye bitemotstand man ønsker.

  • Liker 2
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

trenger gulrot lengre koketid enn potet? det er iallfall ikke mitt inntrykk. 

Hvor lenge koketid trenger kålrot?

Anonymkode: 68592...a18

Jo.  Gulrot er hardere en potet...lenger koketid. Men avhengig av hvor mør du vil ha den.

Minutter koketid kan ikke oppgis. Det tar den tiden det tar til du får den slik du vil ha den.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Når jeg lager lapskaus koker jeg kålrabien 10 minutter før jeg har i gulrot, og så venter jeg 10 minutter til før jeg tilsetter potet i kokevannet.  Når alle bitene er like store blir det perfekt.  :)

Anonymkode: ce5cc...135

ja, se det, det var det svaret jeg trengte. Takk, da vet jeg hvordan jeg skal håndtere det. 😊

Anonymkode: 68592...a18

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Jo.  Gulrot er hardere en potet...lenger koketid. Men avhengig av hvor mør du vil ha den.

Minutter koketid kan ikke oppgis. Det tar den tiden det tar til du får den slik du vil ha den.

jeg er fortsatt ikke fornøyd med svarene dine. Du er for opptatt med å fortelle at jeg gjør feil, og er dårlig person. 

 

Men nå har jeg fått svaret jeg trengte fra andre her, dermed kan jeg håndtere kålroten på annen måte neste gang. 

Anonymkode: 68592...a18

AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Jeg trodde kålrot skal kokes like lenge som potet. Men føler at det er hard skall på hele kålroten selv om den er kuttet opp i terninger. 

Hva gjør jeg galt? ja, det har skjedd ved flere tilfeller nå, så nå trenger jeg svar fra noen som kan dette. 

Anonymkode: 68592...a18

Det spørs hvor store biter du deler opp kålroten i. Store biter = lang koketid. Kålroten må deles i mindre biter enn potet og gulrot, hvis alt hives i gryta samtidig. Hvor mange minutters koketid er et spørsmål om smak.

Anonymkode: ae430...c18

AnonymBruker
Skrevet

Jeg ville ikke valgt kålrot nå. Vent til høsten. 

Anonymkode: 41857...b30

AnonymBruker
Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Jeg ville ikke valgt kålrot nå. Vent til høsten. 

Anonymkode: 41857...b30

Fordi?

Anonymkode: ae430...c18

AnonymBruker
Skrevet

Kålrot skal skrelles før den kokes. Du må kjenner på den etterhvert om du får en kniv lett gjennom den, tar ca 15-20 min av og til lenger. Er den hard inni er den ikke kokt skikkelig.

Anonymkode: 165a8...621

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...