Gå til innhold

CREM BRULE HVORDAN LAGER EN DET???


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

I helgen kjøpe vi Creme Brule i butikken. Den fantes på sånne små glass som det er sjokolade pudding og diverse ting. Tror det var Fjordland som produserte denne Creme Brulen, det var kjempe god :D a.

Derfor lurte jeg på om det var noe her som hadde oppskriften på dette :P

Håper noen kan hjelpe meg med dette.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest gjestekokken

Hei, her er oppskriften

7 1/2 dl fløte

2 1/2 dl melk

150 g sukker

8 eggeplommer

2 vaniljestenger

ovnen forvarmes 100c

fløte/melk halvparten av sukkeret og vaniljestengene(splitte, skrap ut frøene) varmes til kokepunktet

plommene og resten av sukkeret piskes lett sammen

hell det varme over plommene, tilbake i kjelen og massen tyknes over svak varme. bruk glerne en slikkepott sånn at du kjenner i bunnen at det ikke koker

fordeles i små former(denne oppskriften holder til 10-12 former) bruk gjerne kaffekopper

settes rett i ovnen, det er ikke nødvendig med vannbad

tid i ovnen kan variere fra 20-50 min, det kommer an på hvor varm massen er.

lykke til (denne har jeg laget tusenvis av ganger i jobbsammenheng)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest gjestekokken

var litt for rask, når de er ferdig i ovnen må de kjøles ned

rett før servering dysses et gjevnt lag med sukker på, og brennes med skibrenner.

det med grillen i ovnen er ofte en dårlig idee, sorry

lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...