AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #1 Del Skrevet 29. juni 2020 Har dere tips til middager som «lager seg selv» i ovnen? Helst fra bunnen av, da vi har som mål å spise minst mulig ferdigmat her i huset. Jeg har allerede: kyllinglår på en seng av rotgrønnsaker ovnsstekt laks med grønnsaker Anonymkode: 505a8...114 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #2 Del Skrevet 29. juni 2020 Bolognese-saus Tomatsaus Osso bucco Boeuf bourguignon Irish stew Fårikål Kommandantens trøst For så vidt det meste av gryteretter. Litt forberedelser kommer man ikke unna - som f.eks. å brune kjøtt, kutte og eventuelt raskt frese grønnsaker. En av fordelene med å la ting steke (lenge) i ovn, er at man kan velge mindre kostbare kjøttstykker, som f.eks. kalveskanker i osso bucco. Anonymkode: 18899...54f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #3 Del Skrevet 29. juni 2020 Denne står på min liste: https://www.jamieoliver.com/recipes/lamb-recipes/tender-lamb-shoulder/ Ikke noe til en hverdag da, trenger lang tid. Men det er virkelig mat som lager seg selv uten tilsyn, og med alt i ett, dvs at man ikke trenger annet tilbehør (som man jo gjør til de aller fleste gryteretter). Anonymkode: 85a59...f81 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #4 Del Skrevet 29. juni 2020 Enhver gryte lager seg jo «selv». Du må greit nok på ett eller annet tidspunkt kappe grønnsaker, men da har du valget: prekuttet fra butikken, frosne, prekuttede eller å kutte alt selv en gang i uka. Jeg er dog usikker på hva du vinner på å lage «mat som lager seg selv»? Det rasjonelle valget for en travel familie er å produsere opp 10-20 helt identiske middager av gangen, og slik begrense matlaging til et absolutt minimum. Lager du feks 10 porsjoner lasagne, 30 porsjoner vegetar minestronesuppe og 20 porsjoner fiskegrateng skulle du etter 2-3 timers arbeid en kveld ha middag for noen uker. Lag - stek - porsjonsoppdel - frys. Husk 1 del kjøttmiddager til 2 deler fiskemåltid og minst 3 deler vegetar for å opprettholde noenlunde ok sunt kosthold. Anonymkode: 2fe1e...564 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #5 Del Skrevet 29. juni 2020 Gryteretter er noe som nesten lager seg selv. Freser opp det som skal stekes først, mens du hiver oppi resten av ingrediensene, for så å la det koke videre på svak varme, eller ettervarme etterpå. Anonymkode: d11a5...f96 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #6 Del Skrevet 29. juni 2020 TS spør om ovnsretter. Anonymkode: 85a59...f81 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #7 Del Skrevet 29. juni 2020 Kjøp en leirgryte. Husk å les bruksanvisning. Da kan du lage diverse kjøtt sammen med feks rotgrønnsaker eller masse ulike typer gryter. Går fortere med mindre biter. Ellers kan du jo lage ferdige gratenger osv i slike former fra butikken som du fryser med pose utenpå. Du kan steke på forhånd så går det raskere. Bare å hive litt ost på toppen. Ellers er karbonader, fiskepinner, fiskekaker, pølser, fisk, fiskegrateng osv raskt ferdig i ovn. Kok poteter/ovnstek og kok eller rasp gulrøtter. Ulike burgere med karbonade, fiskekake osv er også enkelt. Bare å varme kjøttet og bruke en salatmix og dressing. Koteletter er også billig og enkelt i ovn. Legg potetbåter og grønsaker i bunn. Da får du også en fin sjysaus som kan siles av og brukes ren eller blandes i annen saus. Jeg liker å bruke løk, asparges, betemix, brokkoli, sopp. Eller om sommeren potetsalat og maiskolbe. Anonymkode: 4d5fb...953 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #8 Del Skrevet 29. juni 2020 Lasagne. Anonymkode: 3f249...9c6 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #9 Del Skrevet 29. juni 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Har dere tips til middager som «lager seg selv» i ovnen? Helst fra bunnen av, da vi har som mål å spise minst mulig ferdigmat her i huset. Jeg har allerede: kyllinglår på en seng av rotgrønnsaker ovnsstekt laks med grønnsaker Anonymkode: 505a8...114 Fisk i ovn er genialt. Utvid til hvit fisk også. Fiskepakker er også lurt. Hvit eller rød fisk, smør, olje krydder og så mange grønnsaker i skiver du bare vil, pakk inn i folie eller matpapir og stek i ovn. Salat og evt potetrett til pluss evt rømme og sitronbåter. Jeg bruker bare kokte mandelpoteter, de blir ferdige mens fiskepakkene steker. Anonymkode: cf47b...9ec 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gagaen Skrevet 29. juni 2020 #10 Del Skrevet 29. juni 2020 Ingen mat tar lang tid å lage om du har alle råvarer og en oppskrift. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #11 Del Skrevet 29. juni 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Bolognese-saus Tomatsaus Osso bucco Boeuf bourguignon Irish stew Fårikål Kommandantens trøst For så vidt det meste av gryteretter. Litt forberedelser kommer man ikke unna - som f.eks. å brune kjøtt, kutte og eventuelt raskt frese grønnsaker. En av fordelene med å la ting steke (lenge) i ovn, er at man kan velge mindre kostbare kjøttstykker, som f.eks. kalveskanker i osso bucco. Anonymkode: 18899...54f 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Lasagne. Anonymkode: 3f249...9c6 Ikke akkurat hverdagsretter. Anonymkode: cf47b...9ec 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #12 Del Skrevet 29. juni 2020 Akkurat nå, Gagaen skrev: Ingen mat tar lang tid å lage om du har alle råvarer og en oppskrift. Haha. Sist jeg lagde lasagne til storfamilien brukte jeg åtte timer eller mer. Italiensk oppskrift med tre typer langtidskokt kjøtt. Anonymkode: cf47b...9ec 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gagaen Skrevet 29. juni 2020 #13 Del Skrevet 29. juni 2020 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Haha. Sist jeg lagde lasagne til storfamilien brukte jeg åtte timer eller mer. Italiensk oppskrift med tre typer langtidskokt kjøtt. Anonymkode: cf47b...9ec Det hører med til unntakene at mat tar SÅÅÅ lang tid å lage. Det er berre tøys å velge slik da. Det aller meste lages på godt under timen, mykje på ein halv time. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #14 Del Skrevet 29. juni 2020 Brokkoli eller blomkål (eller en blanding av begge) i ostesaus, gratinert i ovn. Server med hvitløksbrød, nan, eller annet ønsket brød. All slags grateng som inneholder kokt makaroni. Tilsett det du ønsker av fisk, kjøtt, pølser og grønnsaker, og du har hele middagen i en form. Nachos. (server med en blandet salat, så blir det ikke bare godt, men litt sunt også) Spansk omelett (potetskiver, løk og tomatskiver lagvis). Krydre, hell over eggeblanding og putt i ovnen. Hva som helst av grønnsaker (og evnt kjøtt) delt i biter, og bakt i ovn. Server med ferdigkjøpt hummus, eller med Ajvar-saus og hvitløksbrød/ nan. Anonymkode: f611b...abd 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #15 Del Skrevet 29. juni 2020 Kyllingfilet, løk kuttet i 2, gulrøtter kuttet i staver, potetbåter og spisspaprika (hel) legges på stekebrett, krydres og olje over. Stek på 220 grader i 20-30 min. Anonymkode: b64a4...ef8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #16 Del Skrevet 29. juni 2020 Tips til TS: Søk etter "traybake recipes", så vil du finne endel av det du faktisk spør om. Noen forslag her: https://www.bbc.co.uk/food/recipes/red_pepper_and_aubergine_84745 https://www.bbc.co.uk/food/recipes/spicy_mozzarella_47844 https://www.bbc.co.uk/food/recipes/one_pan_halloumi_veggie_49929 https://www.bbc.co.uk/food/recipes/chilli-spiked_greens_in_93947 Jeg liker å servere godt brød til slike retter, da har man ikke noe arbeid utover det som gjør seg ferdig selv i ovnen. Anonymkode: 85a59...f81 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #17 Del Skrevet 29. juni 2020 3 timer siden, AnonymBruker skrev: TS spør om ovnsretter. Anonymkode: 85a59...f81 Gryteretter kan fint lages i ovn (hvis man har kjeler i f.eks rustfritt stål). I lager ofte risengrynsgrøt og gryterett i ovn. Anonymkode: 46576...dbb Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 29. juni 2020 #18 Del Skrevet 29. juni 2020 4 timer siden, AnonymBruker skrev: TS spør om ovnsretter. Anonymkode: 85a59...f81 Gryteretter kan lages i ovn. Anonymkode: b86fc...e97 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zienna Skrevet 29. juni 2020 #19 Del Skrevet 29. juni 2020 Nakkekoteletter av svin. Billig, godt og lager seg selv. De skal stå i ovnen i 4-6 timer, så man bør jo være hjemme (liker ikke at ovn står på når ingen er i hus). Legger kotelettene i en ildfast form, penslet med litt olje. Peprer og salter på begge sider. Settes inn i ovn 200 grader, til de har fått farge (begge sider). Fyller så opp med vann og senker tempen til 100 grader. Legger på lokk. Fyller på vann om der blir lite. Poenget er at kjøttet skal bli megamørt. Nå kan du variere med alt av tilbehør. Kokt potet, ris, pasta. Kokt potet og surkål (eller ertestuing), ris/pasta og grønn salat. Potetsalat osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå