Gå til innhold

Te smake


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei! Hva slags te smaker er best. '

Jeg synes infuso teene er veldig gode og sånn forbrenningste man får på sunkost.

Hva synes dere er de beste teene? Jeg har hørt sånn løste skal være godt men jeg tørr ikke prøve.

Jeg lurer på også å lage min egne iste. liker den nestea veldig mye, hvilken te er best for å lage den?

 

Anonymkode: f5c85...06f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Teene som heter Infuso inneholder ikke te fra teplanten, de er utreteer. Om det er det du tror du foretrekker så går det helt greit å holde seg til det, de fleste store tehus har noen slike blandinger, Perchs har for eksempel en som heter Cool Herbal. 

Om du liker isteen Nestea kan du prøve deg på svart, grønn eller hvit te som er smaksatt, for eksempel med fersken, aprikos, pasjonsfrukt eller mango. Perchs har en som heter Green Palace du kanskje kan like. Jeg bruker å lage iste ved å brygge det som vanlig te og så sette det til nedkjøling i kjøleskapet.

Løsbladte er ikke bare en type, det finnes uendelig mange varianter. Jeg drikker mye te og er veldig glad i te, og jeg foretrekker løs te, fordi den er av bedre kvalitet enn de posene du får kjøpt i butikken. Teposene til for eksempel Twinings og Lipton er egentlig bare testøv som har blitt til overs fra annen produksjon. Men om du har lyst til å smake deg frem til en te du like eller smaker du liker på te, kan teposer være et greit sted å begynne siden de er billigere. 

Her er linker til noen tehus som holder til i Norge og har nettbutikk:

https://perchs.no/

https://black-cat.no/

https://teogkaffehuset.no/

https://lillevalkyrien.no/

https://spillthetea.no/

https://tedama.no/

https://www.palaisdesthes.no/

https://blindebondeogbabe.no/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Litt trist at det bare er én tebutikk som faktisk skriver noe tydelig om hvor teen kommer fra og når den er innhøstet, og i tillegg skjønner at puerh ikke er en type sort te, men sin egen massive sjanger, med to store underkategorier. Spill The Tea er såvidt jeg har funnet ut den eneste tebutikken i Norge som virkelig kan sakene sine og som handler direkte med gårdene slik at de har ordentlig kontroll på lønninger, arbeidsforhold, sprøytemidler osv. De har kanskje ikke så stort utvalg, men til gjengjeld er kvaliteten skyhøy og nettbutikken er ikke full av dillete ikke-teer slik som hos de fleste andre.

Te-industrien er ekstremt skitten og jævlig, og teposer er definitivt det verste. Kjøper du en pakke med teposer så er selve emballasjen dyrere enn selve teen, som bare er oppsop av støvet fra produksjon. Bøndene som dyrker og arbeiderne som plukker teen er i mange tilfeller nærmest slaver, og kvaliteten på teen er helt bånn i bøtta. Alle penga havner i lomma på de store grossistene der teene samles og ligger på lager helt til de mister alt av smak og karakter. Masseprodusert pose-te er noe av det minst etiske du kan få kjøpt i butikken, og det er en jævla skam at det ikke blir fokusert nok på.

Det nærmeste man kommer "industri-te" som faktisk både er etisk og helt grei kvalitet blir grønn te fra Japan. Der har de perfeksjonert mekanisk innhøsting og prossessering til fingerspissene, og så og si all grønn te fra Japan vil ha bra kvalitet. Problemet med grønn te er imidlertid at det må være ferskt, for smak og aroma forsvinner raskt. Er det stort mer enn et år siden innhøsting blir det veldig kjedelig.

Anbefaler alle som liker te å prøve skikkelig te, og prøv å brygge på den kinesiske måten - "Gong Fu". Spill The Tea har en bra guide her: https://spillthetea.no/bryggeguider/brygg-pa-gong-fu-cha-vis/

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg liker veldig godt chai, frukt-te, eple og kanel. Både grønn og svart. Har funnet en grønn te i sverige med kanel og mint, den savner jeg veldig. 

Jeg liker best løsvekt-te, synes den har mest smak. Men det er enklere og raskere å bruke pose ;)

Lager forøvrig mye te selv, av blant annet mynte og kamille. (Kun urte-te)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...