Gå til innhold

Høgskoler i Norge


Guess What!

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Det spørs jo litt hva du mener med "media", som av mange brukes som et samlebegrep. Hvis du vil studere journalistikk, finnes det studier i Volda, Oslo, Bodø, Stavanger og Kristiansand. Alle disse er høgskolen, men Mediehøgskolen i Kristiansand er privat og har derfor mulighet til å ta opp elever basert på litt mer enn bare karakterer.

Forskjellen ligger også i opplegget for de forskjellige studiestedene, noen steder velger du type medier med en gang (avis, TV, radio...), andre steder etter et år eller er innom litt av alt.

Hvis du tenker mer mediekunnskap, som også kan brukes i en lærerutdanning, i informasjonsarbeid og lignende, finnes det på flere høgskoler etterhvert. (Hørte at dette studiet ble karakterisert som et slags broilerstudium eller en kyllingfabrikk av studentene i Oslo, fordi det var 500 studenter på hver forelesning).

Ellers finnes mer tekniske studier, som medieingeniør som de i alle fall har i Stavanger.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Høgskulen i Finnmark, Alta, har eit ettårig studium som heiter Media. Veldig flott å bu nordpå!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når det gjelder journalistikk er det jeg har hørt at:

Oslo er den skolen du "skal" gå på

Volda var ganske bra, men har visst tapt seg

Stavanger er ok, men det har vært kluss med finansiering av plasser der og Bodø - er for de som ikke kommer inn noen andre steder.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

I praksis betyr det ingenting hvilken skole du går på. Journalist er ikke en profesjon, og dermed ingen beskyttet tittel. Dermed kan alle som skriver for en blekke eller jobber med lokalradioen e.l. kalle seg journalist.

Derfor er det mye trangere om jobbene enn antall ferdig utdannede journalister skulle tilsi. Det som da betyr noe er hvor spisse albuer du har, hva du kan utenom journalistikken, hvilke kontakter du har, og bare i liten grad hvilken skole du har gått på.

Jeg kjenner best Mediehøgskolen i Kristiansand, da det er her jeg har gått. I begynnelsen var det ikke mange som hadde tro på studentene herfra, men nå finnes de overalt. Det har kanskje sammenheng med at skolen har mulighet til å drive talentjakt i større grad enn andre steder, der du må ha studert i mange år for i det hele tatt å komme inn.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...