Gjest Diva Skrevet 14. september 2002 #1 Del Skrevet 14. september 2002 Hei ! Takk til de som jeg fikk oppskrift av til suksessterte. Den ble kramgod, men kremen var fremdeles litt vel blaut :cry: Noen som vet hva jeg evt. gjorde feil ? Andre tips som kan stive den litt ? Også lurer jeg på en ting til : Her i Skien er det en knallgod suksessterteliknende kake (konfektkake) som kjøpes på bakern på Herkules (hvis det er noen Skien/Porsgrunnsfolk her...). Den ser ut som om den er laget i langpanne og har to-delt bunn og gul litt fast krem i mellom og sjokoladetrekk på toppen. Noen som vet hvordan jeg kan mekke denne ? Hilsen kakemonsteret :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 15. september 2002 #2 Del Skrevet 15. september 2002 Å, fy søren... Jeg har hatt samme opplevelse selv. Etter først å ha laget mislykket suksessterte én gang, psyket jeg meg opp og laget kaken etter en oppskrift som skulle være "såååå idiotsikker" til 17. mai... Kremen formelig rant av kaken, over kanten på stettfatet - og dryppet i seige, deilige dråper ned på bordet mitt. Veldig mrsmt. At både kaken og kremen var god, hjalp liksom ikke. Alt smakte godt, men kaken SKAL ikke dryppe av fatet, da. Mer smør, kanskje? Jeg vet ikke... Kaken du etterlyser, minner om en kake jeg fikk oppskrift på for flere år siden. Om det er den samme er vel tvilsomt, men siden du liker kaker av den typen, er jeg sikker på at du vil like denne! En skikkelig snopekake! Har aldri laget den selv, men den skal ikke være vanskelig å få til. Her er oppskriften på MANDELKAKE: BUNN: 300 gr. malte mandler 8 eggehviter 300 gr. melis. Eggehviter og melis stivpiskes og blandes med mandlene. Stekes i ekstra godt smurt langpanne, ca en halv time ved 175 grader. KREM: 8 eggeplommer 1,5 dl. fløte Dette kokes opp og avkjøles 225 gr. meierismør 200-250 gr. melis Dette røres hvitt Smørkremen og eggekremen blandes, og smøres på kaken. Sett kaken i fryseboksen ca en halv time. 2 firkløversjokolader og 1/2 plate dronningsjokolade smeltes med litt smør, og has oppå kaken. Del kaken i 4. Frys den, og ta opp en bit av fryseren etter hvert som du trenger den. Kaken behøves nesten ikke å tines. Lykke til! Hilsen Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest dr. ian Skrevet 15. september 2002 #3 Del Skrevet 15. september 2002 Hmmm.... Er dere sikre på at det ikke er ikke-suksessterte dere har fått oppskriften på? Høres nesten slik ut? dorian Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 15. september 2002 #4 Del Skrevet 15. september 2002 Du har antagelig rett, Dorian. Kanskje du kan hjelpe oss, du som er sånn en rev bak grytene??? Kan du lage en suksessterte og kaste den til meg, slik vi gjorde i "gamle dager" her på KG? Den gang da vanket det jo alltid noe godt på lørdagskveldene...*mimrer* Forventningsfull hilsen fra Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest doriansen Skrevet 15. september 2002 #5 Del Skrevet 15. september 2002 Hehe, Væren Ja, mat er gøy, men når det kommer til bakverk må jeg nok kaste inn hansken. Eller var det håndkleet? Hmm.. eller tennissokkene? Vel, jeg husker ikke, men essensen er at du neppe ville gå nær en av kakene mine uten proper beskyttelse F.eks. avsaget hagle. Men - jeg har vært og fornyet kylling-forsyningene i Sverige, så kanskje vi må lage litt online-kylling igjen? dorian Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 15. september 2002 #6 Del Skrevet 15. september 2002 Heisann! Takk for oppskrift og kåseri rundt kakebakst Godt det ikke bare er meg som har erfart dette med (ikke)suksessterte Skal prøve meg på mandelkaka en gang jeg er virkelig psyket opp..... Det årnær sæ vel en gang Jaja, no skal me på Dyrsku`n i Seljord..... se på litt kuer ...hihi:) Søndagshilsen til dere fra Kattepus :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 15. september 2002 #7 Del Skrevet 15. september 2002 Det dere har gjort feil er at når dere varmet opp eggene og sukkeret så har dere ikke vispet den lenge nok over varmen.....den skal vispes lenge!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 15. september 2002 #8 Del Skrevet 15. september 2002 Jeg vispet leeeeeeeeeenge, men lurer på om jeg burde hatt mer smør i. Dorian; online kylling høres godt ut! Kanskje du kan mekke en hjemmeside for online kylling? http://www.harhøne.com eller noe sånn? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Cinnamon Skrevet 15. september 2002 #9 Del Skrevet 15. september 2002 Hvis du har i mer smør tror jeg det vil smake smør av kremen og det er ikke noe særlig..... Jeg pleier å vispe sammen eggeplommer og fløte før jeg varmer det på svak varme - rører hele tiden - til kokepunktet. Rører stadig mens jeg tar kjelen av platen og setter det til avkjøling. Visp/rør ofte i det mens det avkjøles. Smør og melis rører jeg hvitt. Har i en ts vaniljesukker også. Når jeg blander sammen bruker jeg el-visp og pisker godt så får jeg en fin og luftig gul krem. Til pynt bruker jeg hakkede mandler eller hakkede sjokobiter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Væren Skrevet 15. september 2002 #10 Del Skrevet 15. september 2002 Takk for tipset, Elin! Kattepus og jeg får prøve det neste gang! Suksessterte er jo farlig godt, og jeg blir så irritert over at jeg ikke greier å lage den skikkelig!!! Eller kanskje jeg burde være glad for det, ellers hadde jeg hatt en på bordet annenhver dag... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fakse Skrevet 16. september 2002 #11 Del Skrevet 16. september 2002 Søstra mi bakte noe hun døpte fiaskoterte en gang. Tror den var i slekt med det bakverket du beskriver væren! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest torika Skrevet 17. september 2002 #12 Del Skrevet 17. september 2002 Suksessterte....ordentlig suksess :D Jeg har bakt den MANGE!!!! ganger og det har vært SUKSESS :D Her kommer oppskriften...... 6 eggehviter .. 250 gr.mandler... 250 gr.melis .. 2ts.bakepulver eggehvitene piskes stive, mal mandlene og bland med melis ig bakepulver, rør dette forsiktig inn i hviten. Del deigen i 2 (skal bli to bunner) stek dem ved 175gr. på nederste rille ca. 35-40 min....bruk en vanlig rundform med bakepapir i bunnen. Krem.... 6 eggeplommer 150 gr.sukker 1,5 dl. husholdningsfløte kokes på svak varme til den tykner (den tykner så og si med en gang) Avkjøl.....ha så i 200 gr. mykt smør, vaniljesukker etter smak. rør godt med mikser til en jevn krem. Ha fyllet mellom lagene,lag vanlig sjokoladeglasur på toppen og sprøyt oppå med resten av kremen. Lover at denne terten smaker ....NYDELIG. :D :D :D :D :D Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 18. september 2002 #13 Del Skrevet 18. september 2002 Jøss!? Det hørtes enda bedre ut Kanskje jeg må prøve igjen ? Takk for oppskrift :D Kattepus Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest torika Skrevet 18. september 2002 #14 Del Skrevet 18. september 2002 Hei! Du bare MÅ!!! prøve denne .....Lover deg at du ikke blir skuffet :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 18. september 2002 #15 Del Skrevet 18. september 2002 Har ikke mista motet (helt) ennå, så skal prøve oppskriften din Takk for tipset :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest torika Skrevet 18. september 2002 #16 Del Skrevet 18. september 2002 Det kunne nesten se ut for at det var en halv dl. husholdningsfløte (matfløte) , slik jeg hadde skrevet oppskriften,det er altså 1 og en halv dl. Ennå en gang Lykke til :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå