AnonymBruker Skrevet 25. mars 2020 #1 Del Skrevet 25. mars 2020 Jeg lager all mat selv og bruker kun rene råvarer, men jeg har en tendens til å salte en del ved bordet. Noen som har tips til hva jeg kan gjøre for å minske behovet for å salte?😊 jeg har jo lest tips om krydder og urter og det gir jo smak, men jeg synes ikke det er nok på egenhånd uansett😁 noen forslag? Anonymkode: a4eb1...edd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Amber Everglow Skrevet 25. mars 2020 #2 Del Skrevet 25. mars 2020 Bruker du vanlig bordsalt? Går an å se på andre typer, f.eks natriumredusert. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 25. mars 2020 #3 Del Skrevet 25. mars 2020 Sikker på at det er nødvendig? Jeg gjør som deg og ble litt overrasket da jeg tok blodprøver som gravid og måtte spise mer salt. Anonymkode: ed56e...053 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #4 Del Skrevet 26. mars 2020 31 minutter siden, AnonymBruker skrev: Sikker på at det er nødvendig? Jeg gjør som deg og ble litt overrasket da jeg tok blodprøver som gravid og måtte spise mer salt. Anonymkode: ed56e...053 Er det nødvendigvis en direkte sammenheng mellom blodprøver og saltinntak?🤔 Anonymkode: a4eb1...edd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #5 Del Skrevet 26. mars 2020 Bytt merke. Nå har jeg en billig salt kjøpt i Sverige og bruker minst dobbelt så mye av den i forhold til den jeg vanligvis har (Himalayasalt). Anonymkode: 9d83e...e99 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #6 Del Skrevet 26. mars 2020 1 minutt siden, AnonymBruker said: Er det nødvendigvis en direkte sammenheng mellom blodprøver og saltinntak?🤔 Anonymkode: a4eb1...edd Fikk beskjed om å spise mye mer salt da kroppen manglet det. Så er vel noe de så på blodprøvesvarene. Jeg er litt sånn som fort tenker jeg må ta masse vitaminer og unngå salt og lignende men så viste det seg at det var helt unødvendig. Anonymkode: ed56e...053 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #7 Del Skrevet 26. mars 2020 1 time siden, AnonymBruker skrev: Bytt merke. Nå har jeg en billig salt kjøpt i Sverige og bruker minst dobbelt så mye av den i forhold til den jeg vanligvis har (Himalayasalt). Anonymkode: 9d83e...e99 Bruker rent havsalt som jeg har på kvern Anonymkode: a4eb1...edd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #8 Del Skrevet 26. mars 2020 Salt er en vanesak, så du kan vende deg til å bruke mindre salt. Bruk litt mindre salt en du synes maten trenger, så vil du over tid redusere behovet. Eventuelt kan du slutte å salte ved bordet, og leve ned kjip mat til smaksløkene tilpasser seg. Anonymkode: ee687...f38 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #9 Del Skrevet 26. mars 2020 Salt med jod er noe alle trenger, men de fleste har lave verdier av i kroppen så ville nok bare forsatt å spist salt som vanlig. Anonymkode: 4e6ce...89e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ablaze Skrevet 26. mars 2020 #10 Del Skrevet 26. mars 2020 Slutt tvert av en stund. Jeg sluttet å ha salt i maten når barnet skulle spise vår middag. Nå trenger jeg så å si aldri salte maten da jeg tåle veldig lite før det blir for mye salt. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #11 Del Skrevet 26. mars 2020 9 timer siden, AnonymBruker skrev: Salt med jod er noe alle trenger, men de fleste har lave verdier av i kroppen så ville nok bare forsatt å spist salt som vanlig. Anonymkode: 4e6ce...89e Men saltet i Norge er ingen god kilde til jod Anonymkode: 5d924...e0f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #12 Del Skrevet 26. mars 2020 Jeg har vent meg helt av salt faktisk, men man kan ikke kutte ut salt uten å erstatte det med noe. Man trenger salt, men egentlig ikke bordsalt. Det som inneholder mye salter som er bra for oss er tomater, oliven, sjøgrønnsaker (dulse, nori, kelp, spirulina), selleri, bladgrønnsaker som grønnkål, spinat, salat. Også asparges, rosenkål og artisjokk inneholder mye salter. Jeg spiser mye av det, og i tillegg drikker jeg sellerijuice. Har ikke spist salt på flere måneder nå, og før det brukte jeg minimalt også. Anonymkode: 9b615...194 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #13 Del Skrevet 26. mars 2020 Du er 'avsaltet' i løpet av 1 uke. Den uken vil maten smake litt kjedelig med veldig lite eller ingenting salt, men bruk krydder så klarer du den uken Anonymkode: c4c81...fb3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #14 Del Skrevet 26. mars 2020 Men hvorfor er det et problem? Salt er ikke så usunt i seg selv. Anonymkode: 4dd3d...3a4 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. mars 2020 #15 Del Skrevet 26. mars 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Men hvorfor er det et problem? Salt er ikke så usunt i seg selv. Anonymkode: 4dd3d...3a4 For høyt saltinntak gir bl.a. høyt blodtrykk. Saltet i seg selv er ikke et problem. Problemet er mengden mange bruker. Anonymkode: c4c81...fb3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 26. mars 2020 #16 Del Skrevet 26. mars 2020 Jeg bruker urtesalt. Det er noe havsalt blandet med urter. Det heter Trocomare. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Fjaselina Skrevet 26. mars 2020 #17 Del Skrevet 26. mars 2020 Har du fått påvist at du får i deg for mykje salt? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå