Gjest Janna Skrevet 11. september 2002 #1 Del Skrevet 11. september 2002 Jeg har mistet mammas oppskrift og er veldig grøt syk :cry: Er hjemme med feber, hodepine og sår hals idag og vil ha grøt... Kan noen hjelpe? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 11. september 2002 #2 Del Skrevet 11. september 2002 Hva med å lese bakpå pakken med grøtris ;-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Janna Skrevet 11. september 2002 #3 Del Skrevet 11. september 2002 Har ikke grøtris, bruker jasminris til alt vi. :-? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 11. september 2002 #4 Del Skrevet 11. september 2002 Men jasminris egner seg da ikke til grøt???? Enkel oppskrift: En halv liter melk og en desiliter grøtris = 1 porsjon. Kok opp melka, og ha i risen. Kok på middels varme under omrøring til grøten er passe tykk. Smak til med litt salt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Labella Skrevet 11. september 2002 #5 Del Skrevet 11. september 2002 Men jasminris egner seg da ikke til grøt???? Enkel oppskrift: En halv liter melk og en desiliter grøtris = 1 porsjon. Kok opp melka, og ha i risen. Kok på middels varme under omrøring til grøten er passe tykk. Smak til med litt salt. Du kan lage grøt av all slags ris, og jasminris tror jeg egner seg godt siden den klistrer såpass mye Oppskrift har jeg ikke, men "gjest" sin oppskrift høres bra ut den Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Janna Skrevet 11. september 2002 #6 Del Skrevet 11. september 2002 Jeg ringte pappa jeg, han er visst også syk og hjemme idag Han har en knall-oppskrift som står og putrer på ovnen nå :blunke: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lula Skrevet 11. september 2002 #7 Del Skrevet 11. september 2002 Jasminris passer ikke til grøt. Du kan selvsagt lage grøt av det likevel, men konsistens og smak blir ikke som den skal. Men, men, hver sin smak. Uansett: Fres risen i smør på middels varme til den blir litt "blank". Tilsett deretter melk og kok opp. Tilsett mer melk etterhvert til grøten blir passe tykk og grynene ferdig kokt. Smak til med salt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 12. september 2002 #8 Del Skrevet 12. september 2002 jeg eeelsker grøt! Jeg foretrekker faktisk pose-varianten fra Toro, den er søt, god og smaker litt vanilje. Ikke fem-minutters'en, altså, denne skal koke 25 minutter. Fløyelsgrøt er ikke så verst det heller! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Daisy Skrevet 13. september 2002 #9 Del Skrevet 13. september 2002 Håper du er frisk nå, Vinga - og at grøten ble god. Mitt lille triks i risgrøten er å ha i "masse" vaniljesukker" til slutt, litt salt, og gjerne litt rømme. Smaker deilig iflg. de som spiser - jeg liker ikke grøt....... Daisy (Du må for all del ikke koke opp risen med vann, slik det står bakpå pakkene - 2 liter melk og 3 dl ris som kokes opp er nok til 3-4 sultne sjeler hos oss......) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Minnie Emmerdale Skrevet 13. september 2002 #10 Del Skrevet 13. september 2002 Jasminris til grøt du liksom, tullinger!! Det er kun en grøtris som er god og det er Geisha ris. Hverken TORO eller Ming er like god. Her kommer oppskriften på skikkelig nydelig risgrøt. 2.5 dl grøtris 1 l H- melk salt sukker vaniljesukker Kok risen slik det står på pakken. 2.5 dl. grøtris i 5 dl. vann. La koke i 25 min. Hell over all melken og la koke opp. Sett lokk på kjelen og inn i ovnen, sett ovnen på ca 75 grader og la stå i omlag 3 timer. Ta grøten ut, og rør inn 2 ts salt, 3 ss sukker og 1 ts. vaniljesukker. Bedre grøt får du ikke. Milla Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå