Gå til innhold

Hvordan foretrekker du å spise egg?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvordan liker du best å spise egg?😄 kokt eller stekt, som omelett eller eggerøre? Bløt eller hardkokt, med skje eller skrelt?spent på å se hva folk liker best😄

Anonymkode: 77ebe...8d8

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest UglerIMosen

Jeg er aller mest glad i kokt egg. Akkurat sånn at de er litt klissete helt i midten 😋 Kan gjerne spise kokte egg uten noe mer til. 
Men en god omelett er heller ikke å forakte. Speilegg spiser jeg stort sett bare på hotellfrokoster da jeg ikke er veldig glad i bacon, men syns det må til litt salt sammen med speilegget. Eggerøre spiser jeg sjeldent på vinterhalvåret, men det er digg som tilbehør ved spekemat 😁

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kokt, bløtkokt/smilende. På knekkebrød med kaviar 😋

Anonymkode: b18ea...b61

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest AthenaRavenLuna

 Stekt foretrekker jeg Easy side upp  og som kokt foretrekker jeg Smilende egg.

Omelett er også godt. Men eggerøre er nok favoritten med fløte ikke melk.

Endret av AthenaRavenLuna
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Da må jeg ta per variant; 

Porchert, helst med godt rugbrød og hollandaise. 

Stekt - smilende

Omelett - vispet godt, kun salt og pepper som krydder, et tynt lag cheddarost. Stekes kun på en side, og er myk og såvidt litt rå på toppen. 

Eggerøre - med litt fløte, salt, pepper og gressløk. Stekes raskt, og tas av før den er gjennomstekt slik at den ikke blir tørr. 

Kokt - bløtkokt, med skje, og trøffelsalt. 

Kokt -hardkokt i skiver på knekkebrød med ansjos. 

Anonymkode: 572af...f0f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Eggerøre eller omelett. Eggerøre må jeg ha gressløk eller finhakket løk i. Omeletten har jeg altmuligmann eller ingenting i, bortsett fra salt da.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiser egentlig ikke så mye egg, men:

Kokt egg: Bløtkokt, men hviten må være stiv
Stekt egg: Gjennomstekt hvite, men flytende plomme
Omelett: Helst med skinke, løk og ost, stekt til osten smelter
Eggerøre: Ingen favoritt, men kan ha litt til røkt laks
Eggs Benedict: Engelsk bun, skinke, pochert egg og hollandaise, gjerne med stekte poteter ved siden av

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Kokt, bløtkokt/smilende. På knekkebrød med kaviar 😋

Anonymkode: b18ea...b61

Enig 😃 eventuelt ristet skive

Anonymkode: bca27...d62

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Favoritten er en liten omelett med vårløk, tomat, paprika, skinke og cheddarost. Friske urter om jeg har. 
 

Liker også bløtkokt egg eller hardkokt på skiva med røkt ørret oppå. 

Anonymkode: 51459...669

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bløtkokt/smilende, dvs kokt 7 min. Og i hvert fall ikke hardkokt, da er egget ødelagt for min del. Fikk aldri noe annet enn overkokte egg til frokost i barndommen, og trodde derfor at jeg ikke likte egg (før jeg lærte å tilberede dem skikkelig selv).

Jeg er også veldig glad i shakshuka til en lett middag. Og jeg liker både sunny side up stekte egg med rennende plomme, samt egg posjerte i 3 min, feks som topping på polenta og spinat, eller en grønn salat med bacon og fransk vinaigrette.

Anonymkode: 63036...082

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Kokt egg: Hardkokt
Stekt egg: Stekt på begge sider, plommen må være godt stekt (og hakket i slik at den blander seg med hviten).
Omelett: Med eller uten baconterninger og eventuelt ost, gjerne på brødskive.
Eggerøre: Med gressløk, gjerne på brødskive eller til tomatbønner.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bløtkokt (all hvite skal være gjennomkokt), smilende i skiver på brød eller speilegg (raskt stekt på oversiden også, igjen vil jeg ikke ha bløt hvite). Jeg er ikke så glad i omelett eller eggerøre.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egg er godt i alle varianter, men bløtkokt med litt smør og salt er favoritt! Ved siden av hardkokt med ansjos på. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...