Gå til innhold

Du som har barn, hva spiser dere til middag?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

På 22.11.2019 den 7.41, AnonymBruker skrev:

Det er rett og slett ikke sant. 

Anonymkode: 71003...01b

Enig. Typisk uvitende kommentar fra noen som ikke har det minste peiling på slikt.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

På 21.11.2019 den 20.55, AnonymBruker skrev:

Våre barn er 5 og 7, og vi lager faktisk akkurat den samme maten til middag nå, som vi gjorde før vi fikk barn..! Skjønner ikke hvorfor man skal endre matvaner bare fordi man får barn (selvsagt fortsatt at man har et sunt og balansert kosthold).

Vi lager det aller meste av middager fra bunnen (men bruker selvsagt tørket pasta osv, og kjøper også innimellom frossen potetstappe for at det skal gå raskere i hverdagen).

Typiske hverdagsmiddager hos oss:

Diverse supper (ertesuppe, spinatsuppe, tomatsuppe, soppsuppe, blomkålsuppe, gulrotsuppe, thaisuppe +++) med grovt brød, ovnsbakt laks med byggris, ovnsbakt torsk i diverse varianter, seibiff med løk, fiskegrateng, hjemmelagde fiskepinner, taco, enchiladas, tikka masala, chana masala, red curry chicken, falafel i pitabrød eller med bulgur og salat, halloumi i pita, spaghetti carbonara m/ salat, tunfiskpasta, shakshuka, finnbiff, og egentlig hva som helst vi måtte komme over av spennende oppskrifter.

Anonymkode: fc769...7e4

Fordi de er 5 og 7. Mine er 1 og 3, da må man tilpasse. 

Anonymkode: ea4c8...6c0

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi tilpasser litt til barna, men ikke mye. To av tre er altetende og den siste superkresen. Vi sørger for at det er minst én ingrediens han kan spise til middagen, men utover det nekter jeg å leve på pannekaker, Toro tomatsuppe og fiskepinner i ørten år mens barna er små. Hender en sjelden gang jeg lager noe bare til kresenpilten, hvis det er noe spesielt vi skal ha, men til 95% av middagene lager jeg bare én rett.

 

Vår ukemeny denne gangen, ganske typisk for oss.

Mandag: Karbonader med stekt løk, poteter, brun saus og stuede rotgrønnsaker.

Tirsdag: Jamie Olivers vintersalat (dvs ovnsbakte rødbeter og gulrøtter med fetaost smuldret over og store brødterninger som stekes sprø) med aïoli, ruccola og stekt kylling.

Onsdag: Rask middag pga fritidsaktiviteter, så hjemmelagede vårruller fra fryseren

Torsdag: Wraps med pulled salmon, salat, guacamole, rømme og diverse grønnsaker.

Fredag: Sweet pork nachos med rømmedressing, guacamole og pico de gallo

Lørdag: Soyaglasert biff og brokkoli med jasminris

Søndag: Tortillasuppe toppet med rømme, tortillachips og revet cheddar, servert med hvitløksbrød til.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 timer siden, AnonymBruker skrev:

Fordi de er 5 og 7. Mine er 1 og 3, da må man tilpasse. 

Anonymkode: ea4c8...6c0

Må man? Man må ikke tilpasse noe mer enn saltinnhold og evt chilli ol.

Anonymkode: ca1fb...7d6

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mine er 2, 5 og 7 og det er alltid minst en som klager på noe ved maten. 2 åringen er superkresen. Vi spiser likevel «vanlig» middag og de får spise det de blir servert.

Denne uka ser slik ut:

Mandag: Wok m/kylling og nudler. Tirsdag: Lasagne og salat.  Onsdag: Panert fiskefilet, ris/potetmos og dampede grønnsaker.
Torsdag: Pasta bolognese og salat. Fredag: Pizza.                       Lørdag: Taco.                        Søndag: Kjøttkaker i fløtesaus, ris og dampede grønnsaker.

Anonymkode: ca1fb...7d6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

52 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Må man? Man må ikke tilpasse noe mer enn saltinnhold og evt chilli ol.

Anonymkode: ca1fb...7d6

Nettopp, vi voksne spiser masse sterk mat. 

Anonymkode: ea4c8...6c0

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nettopp, vi voksne spiser masse sterk mat. 

Anonymkode: ea4c8...6c0

Uansett innebærer ikke det store endringer.

Anonymkode: ca1fb...7d6

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Lager det jeg ville lagd om jeg ikke hadde barn, passer kun på bruk av krydder. 

Anonymkode: e50ef...e95

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en på 14 måneder, han spiser vår middag. Dette er denne ukens middager: 

Mandag: fiskeburgere med eple, fennikel og rømmedressing. 
Tirsdag: hjemmelaget lasagne med salat. 
Onsdag: torsk i form med italiensk saus, søtpotetmos og grønne erter.

Torsdag: vegetarboller med hjemmelaget tomatsaus, fullkornspasta. 
Fredag: fisketaco med mangosalsa. 

Lørdag: Torske med båtpoteter, stekt gresskar og sandefjordsmør. 
Søndag: pølser med hjemmelaget potetmos. 
 

Anonymkode: c6838...a8d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alt fra biff til laksefilet med grønnsaker eller ris. Er kokk så jeg lager mat fra bunnen.

Endret av Anciol
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...