tonebelinda Skrevet 6. november 2019 #61 Del Skrevet 6. november 2019 Hos oss er middagen høydepunktet av måltider hver dag, vi er alle glade i varm middag, og ikke så veldig glad i brødmat. Så vi har varm middag hver dag hele uka. En sjelden gang kan vi har karbonade og stekt egg på brødskiva til middag, men det hører med til sjeldenhetene 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ginavn Skrevet 6. november 2019 #62 Del Skrevet 6. november 2019 10 minutter siden, AnonymBruker skrev: Slik jeg oppfattet det er det fordi resten av dagens måltider består av brød - så middagen bør være variasjon. Ingen av de som har nevnt pizza/pølser sier de gjør det fordi det er sunnere. Selv skrev jeg at 3-4 brødmåltider om dagen er et for ensidig kosthold for et barn, og at `"brødfamilier" derfor ikke bør ha brød til middag på toppen. Virker som om du mikser ulike innlegg. Anonymkode: bc5be...f7c Innlegg 15. Hva hvis man ikke spiser brød til de andre måltidene, og har brød til middag? (men til lunsj: trist brød med svett gulost, nei, det må vi ha. Varm lunsj? Ikke i detta landet!) 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #63 Del Skrevet 6. november 2019 Jeg har tenkt tanken flere ganger selv, med evig tidsklemme og tre små barn som maser etter mat med én gang vi kommer inn døra hjemme (selv om de spiser i bhg/SFO kl 14:30, dvs en time før jeg henter...). Da får de som regel ei skive når vi kommer oss inn, og så orker de selvfølgelig ikke middagen når den er klar 30-50 min senere. Det blir da sutring og uroligheter ved middagsbordet, som ødelegger for alle. Og jeg blir lei, fordi jeg bruker tid på å lage middag med trøtte unger hengende rundt beina, i stedet for å heller sette meg ned på gulvet med dem og gi dem oppmerksomhet etter en lang dag i bhg/skole. Så ja, har tenkt tanken mange ganger. Men foreløpig så blir det mye halv-og helfabrikata med fiskegrateng/fiskepinner/snitzler som kan smelles rett i ovnen. Og ja det er jo helt sikkert forferdelig farlig og feil det også. Skulle vel ikke hatt unger. Anonymkode: eba5d...51d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #64 Del Skrevet 6. november 2019 18 timer siden, AnonymBruker skrev: Eller er dette helt koko å gjøre? Dumt spørsmål muligens. Anonymkode: 2407e...ff3 Ja, fattige folk. Folk på aap eller uføretrygd. Anonymkode: 80d44...ff3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #65 Del Skrevet 6. november 2019 Jeg kjenner en familie som ikke lager varm middag i ukedagene. Han tannlege, hun lege, så ikke akkurat uopplyste folk. Middag hos dem er grov brød som varierer i form. De har veldig mye forskjellige pålegg og alltid masse av grønnsaker. Rå. Tror ikke at de sparer penger, der spiser de roastbeef og spekeskinke, graved laks og hva jeg anser som snadderpålegg vanlig ukedager. De lager varm mat i helga, jeg tror det blir mer avansert når de først setter igang. Sønnen min som er ofte på besøk syntes det var rar middag i begynnelsen når han var invitert. Jeg syns det er helt topp, han klager aldri mer over grønnsaker, kokt eller rå. Anonymkode: b848b...f21 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #66 Del Skrevet 6. november 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg har tenkt tanken flere ganger selv, med evig tidsklemme og tre små barn som maser etter mat med én gang vi kommer inn døra hjemme (selv om de spiser i bhg/SFO kl 14:30, dvs en time før jeg henter...). Da får de som regel ei skive når vi kommer oss inn, og så orker de selvfølgelig ikke middagen når den er klar 30-50 min senere. Det blir da sutring og uroligheter ved middagsbordet, som ødelegger for alle. Og jeg blir lei, fordi jeg bruker tid på å lage middag med trøtte unger hengende rundt beina, i stedet for å heller sette meg ned på gulvet med dem og gi dem oppmerksomhet etter en lang dag i bhg/skole. Så ja, har tenkt tanken mange ganger. Men foreløpig så blir det mye halv-og helfabrikata med fiskegrateng/fiskepinner/snitzler som kan smelles rett i ovnen. Og ja det er jo helt sikkert forferdelig farlig og feil det også. Skulle vel ikke hatt unger. Anonymkode: eba5d...51d Skjønner deg veldig godt. Og nei, det er ikke feil. Vi er mange som gjør det samme. Anonymkode: 2407e...ff3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #67 Del Skrevet 6. november 2019 5 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg kjenner en familie som ikke lager varm middag i ukedagene. Han tannlege, hun lege, så ikke akkurat uopplyste folk. Middag hos dem er grov brød som varierer i form. De har veldig mye forskjellige pålegg og alltid masse av grønnsaker. Rå. Tror ikke at de sparer penger, der spiser de roastbeef og spekeskinke, graved laks og hva jeg anser som snadderpålegg vanlig ukedager. De lager varm mat i helga, jeg tror det blir mer avansert når de først setter igang. Sønnen min som er ofte på besøk syntes det var rar middag i begynnelsen når han var invitert. Jeg syns det er helt topp, han klager aldri mer over grønnsaker, kokt eller rå. Anonymkode: b848b...f21 Grovbrød er mye sunnere enn hvit ris eller pasta, og rentkjøttpålegg og laksepålegg mye sunnere en pølser, karbonade og fiskepudding. Rå grønnsaker er sunnere enn kokte og stekte. Folk må slutte å dømme bare de hører ordet brødskive. Anonymkode: 946f8...75f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
pautina Skrevet 6. november 2019 #68 Del Skrevet 6. november 2019 Da jeg vokste opp hadde vi brødskiver til middag mange ganger i uka da vi var på det verste med aktiviteter og begge foreldre jobbet. Nå er jeg sammen med en som synes middag hver dag er utrolig viktig🙄 skulle gjerne hatt middag kanskje bare 3-4 dager i uka, dere kan di hva dere vil om brød, men jeg kjenner ingen feite folk som lever mest av brød🙂 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #69 Del Skrevet 6. november 2019 6 timer siden, Ginavn skrev: Innlegg 15. Hva hvis man ikke spiser brød til de andre måltidene, og har brød til middag? (men til lunsj: trist brød med svett gulost, nei, det må vi ha. Varm lunsj? Ikke i detta landet!) Meg du siterer. Selv spiser jeg ikke brød, av ulike grunner. Men jeg har ingenting i mot brødmat fra et kostholdsperspektiv. Poenget mitt er variasjon i kostholdet, særlig for de små. Brødmat, selv om den er grov, og selv om du putter alt mulig på brødet, er ikke et variert kosthold. Anonymkode: bc5be...f7c 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymus Notarius Skrevet 6. november 2019 #70 Del Skrevet 6. november 2019 9 timer siden, AnonymBruker skrev: Jeg har tenkt tanken flere ganger selv, med evig tidsklemme og tre små barn som maser etter mat med én gang vi kommer inn døra hjemme (selv om de spiser i bhg/SFO kl 14:30, dvs en time før jeg henter...). Da får de som regel ei skive når vi kommer oss inn, og så orker de selvfølgelig ikke middagen når den er klar 30-50 min senere. Det blir da sutring og uroligheter ved middagsbordet, som ødelegger for alle. Og jeg blir lei, fordi jeg bruker tid på å lage middag med trøtte unger hengende rundt beina, i stedet for å heller sette meg ned på gulvet med dem og gi dem oppmerksomhet etter en lang dag i bhg/skole. Så ja, har tenkt tanken mange ganger. Men foreløpig så blir det mye halv-og helfabrikata med fiskegrateng/fiskepinner/snitzler som kan smelles rett i ovnen. Og ja det er jo helt sikkert forferdelig farlig og feil det også. Skulle vel ikke hatt unger. Anonymkode: eba5d...51d Kjenner til den, kjipt å bruke tid på å lage middag og så gidder ikke ungene spise den... På sånne dager er det kanskje ikke så ille å bare la dem spise noen brødskiver? Og evt lage middag til kvelds i stedet? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #71 Del Skrevet 6. november 2019 Har servert fiskekaker på skive med salat, agurk, eller toast med pølse eller lignende. Anonymkode: 0c12f...0a2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #72 Del Skrevet 6. november 2019 On 11/5/2019 at 6:58 PM, AnonymBruker said: Jeg kjenner til familier som har brødskiver til middag. Noen ganger kald, og andre ganger som ostesmørbrød med litt gulost og kanskje en ring med salami. Det er som regel ikke på grunn av dårlig tid, men av økonomiske årsaker. De har ikke råd til en tradisjonell og fullverdig middag hver dag, og brødskiver er én av flere billige middager. Andre dager har de suppe eller grøt. Det er mer næring i brødskive enn i posetomatsuppe. Anonymkode: 4a667...dcf Det du skriver er jo tullete. En boks hakkede tomater + tørkede kikerter/linser koster det samme, om ikke mindre enn posetomatsuppe, og har bra med næring. Kjøtt og poseprodukter er dyrt og noe av det første man kan kutte ned på om man har det trangt økonomisk. Anonymkode: 5c8b0...a17 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå