Gjest Anonymus Notarius Skrevet 5. november 2019 #41 Del Skrevet 5. november 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Det hadde ikke vært sunt. Hvor skulle grønnsakene komt inn ? Og ordentlig protein? Anonymkode: 1a07c...037 Eh... på toppen av skiva? Jeg spiser ofte brød med ost/skinke og oppskåret agurk og tomat på toppen. Og ost, kjøttpålegg, leverpostei, makrell i tomat, røykelaks, eggerøre/speilegg, tunfisk osv er eksempler på proteinrikt pålegg man kan ha på brød. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2019 #42 Del Skrevet 5. november 2019 41 minutter siden, RødeFare skrev: Det kommer da virkelig an på pølsene. Går an å kjøpe kvalitet. Det går an ja, men det er ikke det foreldre kjøper til barna. Har jobbet i barnehage. Anonymkode: 946f8...75f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymus Notarius Skrevet 5. november 2019 #43 Del Skrevet 5. november 2019 16 minutter siden, CabinCruiser skrev: Altså, man må nok finne sitt eget spisemønster. Syns man brødskive er greit, så er del vel greit. Vi spiser ikke så mye brød her i huset. Ett brød holder i over en uke, med 3 mannfolk/gutter i hus. Hver sin smak. Man trenger egentlig ikke si at gucamole er bedre enn smør, eller at brødskive med salami er usunt. Det går helt fint an å spise brød med nugatti innimellom uten at det har noen stor betydning. Nå hører jeg i den gruppa som ikke syns at brød er en god ting å basere kostholdet sitt på. Brød til mat er ok, men brød som mat er ikke ok. Jeg vil bare ikke "tråkke ned" folk som mener annet. Det blir litt sånn veganer vs kjøttspiser. Jeg har troen på dette med å lage litt mer enn man trenger når man lager mat. Og at man forsyner seg fra komfyren, ikke setter kjelene på bordet. Da forsyner man seg ofte med det man trenger der og da. Vi får alltid rester og restene ender som kveldsmat, frokost, lunsj, middag neste gang man er sulten. Poteter, fiskebiter, kjøtt, gratenger, grønnsaker osv som er for små rester i seg selv samler jeg gjerne opp, også blir det en sånn pyttipannesak av det til sist. Stor tacosalat blir wrap osv. Jeg har også laget opp insta-mat sånn at det tar 3 minutt å varme opp noe mat. Som du selv skriver - det fungerer for noen. Jeg personlig kan ikke fordra restemat. Sørger stort sett for å lage akkurat nok mat og ikke noe mer, med mindre det er veldig oppvarmingsvennlige retter som gryteretter og supper. Folk liker forskjellige ting. Nå i disse miljø-tider er det jo også greit å være klar over (dette er en generell uttalelse, ikke retta mot deg) at dette lavkarbo-ish-kostholdet som så mange sverger til for tida er helt ekstremt miljøfiendtlig. Hvis alle her i verden skulle spist sånn, hadde vi trengt tusenvis av jordkloder. Svært mange her i verden har kostholdet sitt basert på ris, og mange av disse spiser kun det... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2019 #44 Del Skrevet 5. november 2019 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Bekymringsverdig at folk reagerer på brødskiver samtidig som de serverer barna frossenpizza, pannekaker, posesuppe, pølser, mc Donalds og pastaskruer med ketchup. Anonymkode: 946f8...75f Hvorfor er det bekymringsverdig? Måltider, og spesielt middag (i den norske kulturen) handler om mer enn bare ernæring. Anonymkode: eeae2...de3 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lill3My Skrevet 5. november 2019 #45 Del Skrevet 5. november 2019 (endret) Jeg kan fint spise brødskiver til middag gitt at det er litt mer mat enn bare en skinkebit. Karbonade og speilegg, sammen med brød er jo godt og kjapt! Ellers røkelaks, eller et realt ostesmørbrød! Eller dyppe brød i egg, kanel og sukrin og steke. Sopp godt!! Spiser lett brød til middag dersom jeg har hatt varm lunsj. Ellers foretrekker jeg varm middag da jeg helsy vil ha ett varmt måltid hver dag Endret 5. november 2019 av Lill3My Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2019 #46 Del Skrevet 5. november 2019 29 minutter siden, Anonymus Notarius skrev: Eh... på toppen av skiva? Jeg spiser ofte brød med ost/skinke og oppskåret agurk og tomat på toppen. Og ost, kjøttpålegg, leverpostei, makrell i tomat, røykelaks, eggerøre/speilegg, tunfisk osv er eksempler på proteinrikt pålegg man kan ha på brød. Joa, men det er likevel bedre med en porsjon kokte grønnsaker ved siden av maten. Og lurer virkelig på hvor sunt det er å spise mye av pålegg på boks, er det ikke kreftfremkallende? Anonymkode: 1a07c...037 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
CabinCruiser Skrevet 5. november 2019 #47 Del Skrevet 5. november 2019 22 minutter siden, Anonymus Notarius skrev: Som du selv skriver - det fungerer for noen. Jeg personlig kan ikke fordra restemat. Sørger stort sett for å lage akkurat nok mat og ikke noe mer, med mindre det er veldig oppvarmingsvennlige retter som gryteretter og supper. Folk liker forskjellige ting. Nå i disse miljø-tider er det jo også greit å være klar over (dette er en generell uttalelse, ikke retta mot deg) at dette lavkarbo-ish-kostholdet som så mange sverger til for tida er helt ekstremt miljøfiendtlig. Hvis alle her i verden skulle spist sånn, hadde vi trengt tusenvis av jordkloder. Svært mange her i verden har kostholdet sitt basert på ris, og mange av disse spiser kun det... Jeg var også sånn før. Restemat var the worst osv. Innrømmet at noe restemat faktisk er helt jævlig også. Men jeg kom til å tenke på besteforeldre mine - der gikk den poteten og de kotelettene på ett fat og rett inn i kjøleskapet til senere. Jeg ville kastet sånne ting for bare ett år siden før jeg begynte å tenke over det syke matforbruket vi har. Vi kunne kaste hele oster, påleggspakke på påleggspakke. Osv. Så jeg bestemte meg for å gjøre mitt bidrag for matsvinn i mitt eget heim. Det funker. Jeg syns pyttipannemiddagen på torsdager nesten er ukas høydepunkt Jeg er heller ikke en lavkarboaktiivist. Men jeg er en smartkarboaktivist som mener at det er drøyt å spise 4 av 5 måltid hver dage med brødskiver. For all del - finn sin egen sti - men det finnes så mye annen god mat der ute jo. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymus Notarius Skrevet 5. november 2019 #48 Del Skrevet 5. november 2019 (endret) 23 minutter siden, AnonymBruker skrev: Joa, men det er likevel bedre med en porsjon kokte grønnsaker ved siden av maten. Og lurer virkelig på hvor sunt det er å spise mye av pålegg på boks, er det ikke kreftfremkallende? Anonymkode: 1a07c...037 Nei, det tror jeg er ganske grundig tilbakevist. Kokte grønnsaker er vel ikke sunnere enn rå. Enkelte grønnsaker får litt mer næring når de kokes, men tviler på at forskjellen er veldig stor. Og mange koker dem jo såpass mye at næringsinnholdet reduseres også... 17 minutter siden, CabinCruiser skrev: Jeg var også sånn før. Restemat var the worst osv. Innrømmet at noe restemat faktisk er helt jævlig også. Men jeg kom til å tenke på besteforeldre mine - der gikk den poteten og de kotelettene på ett fat og rett inn i kjøleskapet til senere. Jeg ville kastet sånne ting for bare ett år siden før jeg begynte å tenke over det syke matforbruket vi har. Vi kunne kaste hele oster, påleggspakke på påleggspakke. Osv. Så jeg bestemte meg for å gjøre mitt bidrag for matsvinn i mitt eget heim. Det funker. Jeg syns pyttipannemiddagen på torsdager nesten er ukas høydepunkt Jeg er heller ikke en lavkarboaktiivist. Men jeg er en smartkarboaktivist som mener at det er drøyt å spise 4 av 5 måltid hver dage med brødskiver. For all del - finn sin egen sti - men det finnes så mye annen god mat der ute jo. Absolutt enig i at vi bør redusere matsvinn! Derfor lager jeg bare akkurat så mye mat vi spiser, med mindre det er noe jeg vet vil bli spist senere. Mat som gryter/supper, hjemmelaget pizza og pannekaker er blant varmmaten som alltid blir spist opp senere her. Poteter/grønnsaker og kjøtt/fisk som blir til overs er det sjelden noen som har lyst på, så det prøver vi så godt vi kan å unngå å lage for mye av. Ingen dauer av å ikke bli stappmette til middag, så det fungerer stort sett bra å porsjonsberegne på forhånd. Dette er i hverdagen da, får vi gjester eller noe beregner jeg alltid for mye mat for sikkerhets skyld. Spiser folk virkelig 5 måltider om dagen? Jeg spiser maks tre... Endret 5. november 2019 av Anonymus Notarius Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2019 #49 Del Skrevet 5. november 2019 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Pølser er mye mer usunt enn brødskiver. Pølser er bare mukk. Har du grovbrød, agurk/paprika, makrell i tomat, ost og skinke osv på så er det bedre enn pølser. Hva er forskjellen på Grandiosa og brødskiver? Jo, brødskiver er sunnere. Anonymkode: 946f8...75f Det er jeg fult klar over. Men, å sitte og spise brødskiver til frokost, lunsj, middag og kvelds må jo bli fryktelig kjedelig og ensformig? Anonymkode: fd992...967 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. november 2019 #50 Del Skrevet 5. november 2019 Brødskiver trenge absolutt ikke være et dårlig alternativ til middag. Man kan ha utrolig mye på brødskiver. Feks. Fiskekaker, omelett, salat, fiskepudding, karbonader, egg, tunfisk, avokado, tomater osv. Folk er jammen lite uvitende hvis de tror brødskiver automatisk er usunt og ensformet kost. Mye av den halvfabrikataen mange familier serverer sine barn er slettes ikke noe bedre. Anonymkode: 7f490...c0d Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #51 Del Skrevet 6. november 2019 Barn bør ha et varmt måltid hver dag. Våre barn er ungdommer nå, og har vel pr dags dato aldri opplevd at det ikke er middag. Middag må vi ha hver dag. Brødmat er til frokost/ kvelds o.l barn trenger kjøtt fisk og grønnsaker Anonymkode: a98b5...24a 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ByeByeLove Skrevet 6. november 2019 #52 Del Skrevet 6. november 2019 (endret) . Endret 6. november 2019 av ByeByeLove Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #53 Del Skrevet 6. november 2019 Har ikke barn. Men vi lager kanskje middag 2- 3 dager i uken her i hus. Ellers går det mye i skyr, knekkebrød og rødvin. Anonymkode: 67189...aea 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #54 Del Skrevet 6. november 2019 Jeg ser ikke noe galt i å ha brødskiver til middag av og til. Men det er jo noe med å samles rundt et middagsbord enten det er pølser eller stek.. Jeg husker en familie fra oppveksten, som jeg i voksen alder har fått høre at aldri hadde middag.. 😔 Selv har jeg vært veldig syk i lange perioder, så er ikke alltid jeg orker lage middag. Men man lærer seg noen triks på lettvinte løsninger. Man kan velge feks ferdige kjøttkaker og likevel få en rask og lettvinn middag med «hjemmelaget preg» Anonymkode: 2020c...16c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #55 Del Skrevet 6. november 2019 Kjenner noen få som gjør det pga dårlig råd, de har bare ikke nok penger til middag hver dag. De prioriterer ordentlig middag i helgene, og skulle de få det til noen hverdager er det bonus. Det går i brød og kanskje suppe i hverdagen. Anonymkode: 9fa90...8ea Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ginavn Skrevet 6. november 2019 #56 Del Skrevet 6. november 2019 Jeg spiser sjeldent brød, men hva i all verden er dette brødhatet? "Brød er usunt! Har vi det for travelt, blir det Grandis!" - folk i denne tråden Hva faen? 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
solmåneogstjerner Skrevet 6. november 2019 #57 Del Skrevet 6. november 2019 Det skjer av og til. Når noen er borte eller straks skal et eller annet så er det ofte det greieste. Vi har uansett nesten aldri middag i vanlig norsk middagstid. Middagen er vanligvis kveldsmaten. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #58 Del Skrevet 6. november 2019 1 minutt siden, Ginavn skrev: Jeg spiser sjeldent brød, men hva i all verden er dette brødhatet? "Brød er usunt! Har vi det for travelt, blir det Grandis!" - folk i denne tråden Hva faen? Slik jeg oppfattet det er det fordi resten av dagens måltider består av brød - så middagen bør være variasjon. Ingen av de som har nevnt pizza/pølser sier de gjør det fordi det er sunnere. Selv skrev jeg at 3-4 brødmåltider om dagen er et for ensidig kosthold for et barn, og at `"brødfamilier" derfor ikke bør ha brød til middag på toppen. Virker som om du mikser ulike innlegg. Anonymkode: bc5be...f7c 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest RødeFare Skrevet 6. november 2019 #59 Del Skrevet 6. november 2019 4 minutter siden, Ginavn skrev: Jeg spiser sjeldent brød, men hva i all verden er dette brødhatet? "Brød er usunt! Har vi det for travelt, blir det Grandis!" - folk i denne tråden Hva faen? Brød trenger på ingen måte å være usunt, enig i det. (Stor forskjell på brød da.) Men det er ikke bra å spise det samme til alle måltider hver dag, så da kommer det litt an på hva man spiser ellers den dagen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 6. november 2019 #60 Del Skrevet 6. november 2019 12 timer siden, Anonymus Notarius skrev: Kokte grønnsaker er vel ikke sunnere enn rå. Enkelte grønnsaker får litt mer næring når de kokes, men tviler på at forskjellen er veldig stor. Og mange koker dem jo såpass mye at næringsinnholdet reduseres også... Nå er det ikke meg du siterer, men jeg antar vedkommende tenkte på at det blir vanskelig å få i seg nok grønnsaker i volum på brødskiva ift. middag, ikke at det i og for seg er sunnere med kokte enn rå grønnsaker. Hvis man ikke spiser ekstremt mye grønnsaker til alle andre måltider er det vel først og fremst gjennom middag de fleste får i seg en stor del av 5 om dagen. Anonymkode: 9a274...e1f 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå