Gå til innhold

Trenger tips til en typisk norsk "eksotisk" forrett


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei

Jeg skal til Sør-Europa snart, og har fått ansvaret for å tilberede (og evt. ta med ingredienser til) en typisk norsk forrett. Røkelaks er ikke aktuelt. Det selges i dette landet også (og av like begredelig dårlig kvalitet som det man finner her). 

Setter stor pris på tips! Ingrediensene må tåle en flytur på noen timer. Forretten skal ikke lages samme dag som jeg reiser, altså bortfaller det å ta med frosne matvarer som vil tine underveis. Da må de i så fall tåle å bli fryst ned på nytt. 

Anonymkode: 57de7...220

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Veldig lite eksotisk for oss, men terteskjell med fløtepudding i hvit saus (hallo 70-tallet!) bør både kunne fraktes og lages uten særlig mye brydderi :) 

Skrevet

Det typisk norske er å ikke ha forrett.

Anonymkode: 60f14...7e8

  • Liker 8
Skrevet

Bruk noe med lefse eller flatbrød, rakfisk f.eks. Forskjellig norsk spekemat.

Anonymkode: 14491...54c

  • Liker 10
Skrevet

Speket reinsdyrhjerte på flatbrød, med snøfrisk.

  • Liker 7
Skrevet

Lefser og flatbrød med spekemat og rømme. Evt brødskiver med brunost. Vafler. 

Anonymkode: 8a1ad...682

  • Liker 4
Skrevet

Fenalår og waldorfsalat?

En liten porsjonRømmegrøt

Fenalår og flatbrød med smør

 

  • Liker 2
Skrevet

Lefseruller eller flattbrød. med gravlaks 

 

Anonymkode: fcd99...e69

Skrevet

Rømmegrøt har en smak jeg ikke kan helt beskrive eller sammenligne andre matretter med, litt surt og søtt samtidig.

Så kanskje det?

Risengrøt også.

Pinnekjøtt er godt. Tror mange ville likt det, men kanskje ikke idag når verden er iferd med å bli vegansk?

Hmmm.... Tenker tenker...

Kanskje lompe?

Anonymkode: 9c8bd...5e5

  • Liker 1
Skrevet

Noe smått med klippfisk, hvit saus og bacon. 

Skrevet

Lutefisk.

Anonymkode: fcd99...e69

Skrevet

potetkaker...

Anonymkode: 9c8bd...5e5

Gjest theTitanic
Skrevet

Rømmegrøten er et bra alternativ. Den kan også lages der på bare noen strakser. 

Eller lefseruller med gravlaks. 

Flatbrød og potetkaker er virkelig ingen høydare.

Skrevet

Gravlaks eller snitter med røkelaks. 

Skrevet

Fiskesuppe hvor du kjøper fisk der du er? 

Har blitt fortalt av utenlandske venner at fiskesuppe må være noe skandinavisk, for det har de ikke sett før. Og kan ikke huske å ha sett det på menyer i andre land heller. 

Holder blåskjell seg på en flytur? 

Anonymkode: c3126...990

Skrevet

Ta med flatbrød, norsk smør (salt smør er ikke vanlig, Kviteseidsmør er enda mer uvanlig fordi det er laget av syrnet fløte) og et utvalg norsk spekemat (fenalår, fårepølse, elg/reinsdyrsalami etc), god røkelaks (f.eks. røkt villaks), leverpostei og ev også typisk norsk ost. Lag små kanapeer, litt sånn plukk og miks. Potetlompe/lefserull er også en kjekk kanapeé. Snøfrisk, eggerøre som tilbehør. 

  • Liker 1
Skrevet

Skjørost og rømme?

Anonymkode: eaf45...dcd

Skrevet
27 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tørrfiskboller! :nigo:

 

Anonymkode: 8e4d9...412

Dette er en portugisisk rett.

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...