Jerry Lee Skrevet 14. september 2019 #21 Del Skrevet 14. september 2019 Greia er at deig av magert kjøtt detter fra hverandre i kaker og karbonader om man ikke binder med spekk og potetmel. Takk for meg. 😀 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 14. september 2019 #22 Del Skrevet 14. september 2019 1 minutt siden, Jerry Lee skrev: Greia er at deig av magert kjøtt detter fra hverandre i kaker og karbonader om man ikke binder med spekk og potetmel. Takk for meg. 😀 Nei, det gjør ikke det. Da er det du som gjør noe feil og spekk og potetmel har ingenting i karbonader å gjøre. Ferdig snakka! Litt fett (I form av å halvblande karbonadedeig og kjøttdeig) og potetmel i kjøttkaker derimot kan jeg gå med på. Denne kjøttkakeoppskriften er "bankers" og fungerer like bra enten man bruker storfe, elg, hjort, rådyr eller rein. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #23 Del Skrevet 14. september 2019 7 minutter siden, Leo skrev: Det varierer nok veldig. Den elgen som for en stor del beiter på åkre og enger her på Østlandet har i hvert fall så og si ikke smak av vilt i det hele tatt så det kjøttet kan fint brukes på samme måte som storfe. Når det gjelder hjort og rådyr er jeg imidlertid enig med deg. Det gjør seg best i kjøttkaker, karbonader etc. hvor krydring og tilbehør er tilpasset viltsmaken. Jeg er enig i at elg har mye mildere smak enn rein, rådyr og hjort og elgkalv har mildere smak enn elgokse og -ku. Jeg ville uansett ikke brukt dette til annet enn «viltmat». Det byr meg imot. 🙄 Anonymkode: 724e5...70c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 14. september 2019 #24 Del Skrevet 14. september 2019 2 minutter siden, Leo skrev: Nei, det gjør ikke det. Da er det du som gjør noe feil og spekk og potetmel har ingenting i karbonader å gjøre. Ferdig snakka! Litt fett (I form av å halvblande karbonadedeig og kjøttdeig) og potetmel i kjøttkaker derimot kan jeg gå med på. Denne kjøttkakeoppskriften er "bankers" og fungerer like bra enten man bruker storfe, elg, hjort, rådyr eller rein. Ok. Så sier vi det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 14. september 2019 #25 Del Skrevet 14. september 2019 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Nei, men elgkjøtt har en viltsmak som ikke er forenelig med tradisjonell taco, pizza, lasagne mm. Jeg har vokst opp på viltkjøtt i alle former (rein, hjort, rådyr, elg). Smaken er som kjent som baken. Jeg synes ikke det duger til annet en tradisjonell viltmat. Det er magert og miljøvennlig kjøtt for de som er opptatte av slikt. Ost er brukernes til mye, men ost er et mye videre begrep enn elgkjøttdeig 🤪 Anonymkode: 724e5...70c Smaken må være som banken, her går det utelukkende i rådyr, elg og reinsdyr til alle kjøttdeigvarianter, og etter vårt skjønn egner det seg ypperlig. Hvis jeg skal si meg litt enig med deg så må det være hvis dyra er gamle. Heldigvis så har ille vi gamle dyr på kvota, så vi slipper å tenke på det. Samme gjelder forøvrig sau Vs lam, sau smaker sau, mens lam derimot smaker ikke så kraftig. Anonymkode: cafae...506 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå