Jump to content
Sign in to follow this  
AnonymBruker

Hva lager du av elgkjøttdeig?

Recommended Posts

AnonymBruker

Har fått en del elgkjøttdeig og lurer på hva jeg skal lage av det. Tips? Tenker i alle fall karbonader og kjøttkaker.

Anonymkode: 5f405...b14

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Splittbinders

Pytt i panne med elgkjøttdeig, poteter (kokt først), løk og gulrøtter. Stekt i smør med salt og pepper😋

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Ikke brukanes til stort annet enn karbonader/ kjøttkaker evt gryte/ suppe, men da er kanskje småkjøring best. 

Anonymkode: 724e5...70c

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pillarguri

Alt som du kan lage med vanlig kjøttdeig kan du også lage med elgkjøttdeig :) Du er heldig som har fått dette, for elgkjøttdeig er mye høyere kvalitet på enn vanlig kjøttdeig.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rotehodet
10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Har fått en del elgkjøttdeig og lurer på hva jeg skal lage av det. Tips? Tenker i alle fall karbonader og kjøttkaker.

Anonymkode: 5f405...b14

Elgkjøttdeig fungerer til alt.

Vel, kanskje ikke til bløt-, eller marsipankake. 

Stalltips: Pizza - creme fraiche - ost - elgkjøttdeigboller (eller bare elgkjøtt) - fersk steinsopp - gul løk. Stash opp den hvite sausen med hvitkløk, einebær, timian, knust tørka kantareller eller steinsopp m.m. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Rotehodet
10 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ikke brukanes til stort annet enn karbonader/ kjøttkaker evt gryte/ suppe, men da er kanskje småkjøring best. 

Anonymkode: 724e5...70c

Og ost passer bare på brødskiva?

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

I tillegg til det som er nevnt, så foreslår jeg elghakk! Det er så godt!

Anonymkode: 8d0bf...fd3

Share this post


Link to post
Share on other sites
Lauv

Dette er en av mine yndlingselgkjøttoppskrifter:

1 kg elgkjøttdeig

Innholdet av en loff

2 egg

Salt

Pepper

Hvitløk og chili. Individuelt etter hvor sterkt du vil ha det.

Riv loffeinnholdet i småbiter og bland alt sammen. Hvis du føler at røren blir for fast kan du spe med kjøttkraft. 

Rull ut sigarformede pølser, tre-fire cm i diameter og ca 12 cm lange. Stek dem i ovnen på 180 c° til de er gjennomstekt. Serveres med hjemmelaget potetstappe, stekt skogsopp, løk og salat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Baffen

Elghakk er helt nydelig og enkelt og lage :) 

Du finner oppskrift bla. på Matprat, eller bare ved å google elghakk.

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Da jeg hadde tilgang på elgkjøtt så lagde jeg: 
Lasagne, kålruletter, pasta med kjøttsaus, pizza og piroger. 

Anonymkode: d84be...7a7

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Hvis du synes viltsmaken blir for kraftig kan du blande elgkjøttdeigen med storfekjøttdeig

Anonymkode: 73266...e65

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee

Har aldri laget noe av elg sjøl, men elsker karbonader og kjøttkaker i en fyldig viltsaus.  Med tilbehør f.eks. brokkoli, rosenkål, gulrøtter og mandelpoteter.  Tyttebærsyltetøy eller rips- og/eller rognebærgelė.

Til gryter foretrekker jeg nok skav eller biter framfor kjøttdeig.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Jerry Lee
2 timer siden, Splittbinders skrev:

Pytt i panne med elgkjøttdeig, poteter (kokt først), løk og gulrøtter. Stekt i smør med salt og pepper😋

Det høres fabelaktig ut.   :spise:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Brunhilde
On 9/13/2019 at 2:38 PM, AnonymBruker said:

Hvis du synes viltsmaken blir for kraftig kan du blande elgkjøttdeigen med storfekjøttdeig

Anonymkode: 73266...e65

Elg smaker da ikke mye vilt?!

Jeg bruker elgkjøttdeig akkurat som vanlig kjøttdeig, til karbonader, kjøttkaker, taco, lasagne, kjøttsaus... Det passer til alt fordi smaken er så nøytral som den er. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee

Vi gidder ikke ta diskusjonen igjen om at magert elgkjøtt til kjøttdeig bør spes med spekk..... ?     :fnise:

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

 

På 13.9.2019 den 13.53, AnonymBruker skrev:

Ikke brukanes til stort annet enn karbonader/ kjøttkaker evt gryte/ suppe, men da er kanskje småkjøring best. 

Anonymkode: 724e5...70c

 

På 13.9.2019 den 14.04, Rotehodet skrev:

Og ost passer bare på brødskiva?

Nei, men elgkjøtt har en viltsmak som ikke er forenelig med tradisjonell taco, pizza, lasagne mm. Jeg har vokst opp på viltkjøtt i alle former (rein, hjort, rådyr, elg). Smaken er som kjent som baken. Jeg synes ikke det duger til annet en tradisjonell viltmat. Det er magert og miljøvennlig kjøtt for de som er opptatte av slikt. 

Ost er brukernes til mye, men ost er et mye videre begrep enn elgkjøttdeig 🤪

Anonymkode: 724e5...70c

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leo
2 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Vi gidder ikke ta diskusjonen igjen om at magert elgkjøtt til kjøttdeig bør spes med spekk..... ?     :fnise:

Nei, det burde det ikke være noen grunn til! :P

Kjøtt-/karbonadedeig av elg har som regel omtrent samme fettinnhold som karbonadedeig av storfe og jeg bruker det på samme måte. Viltsmaken er stort sett ubetydelig (Kan variere noe med hvor elgen har beitet og hva den har spist selvfølgelig), så den trenger man som regel ikke å tenke på. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
3 minutter siden, Leo skrev:

Nei, det burde det ikke være noen grunn til! :P

Kjøtt-/karbonadedeig av elg har som regel omtrent samme fettinnhold som karbonadedeig av storfe og jeg bruker det på samme måte. Viltsmaken er stort sett ubetydelig (Kan variere noe med hvor elgen har beitet og hva den har spist selvfølgelig), så den trenger man som regel ikke å tenke på. 

:fnise:   Ok. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leo
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

 

 

Nei, men elgkjøtt har en viltsmak som ikke er forenelig med tradisjonell taco, pizza, lasagne mm. Jeg har vokst opp på viltkjøtt i alle former (rein, hjort, rådyr, elg). Smaken er som kjent som baken. Jeg synes ikke det duger til annet en tradisjonell viltmat. Det er magert og miljøvennlig kjøtt for de som er opptatte av slikt. 

Ost er brukernes til mye, men ost er et mye videre begrep enn elgkjøttdeig 🤪

Anonymkode: 724e5...70c

Det varierer nok veldig. Den elgen som for en stor del beiter på åkre og enger her på Østlandet har i hvert fall så og si ikke smak av vilt i det hele tatt så det kjøttet kan fint brukes på samme måte som storfe. Når det gjelder hjort og rådyr er jeg imidlertid enig med deg. Det gjør seg best i kjøttkaker, karbonader etc. hvor krydring og tilbehør er tilpasset viltsmaken. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.

Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...