Jump to content
Sign in to follow this  
iluc

Fryse ned alt av mat?

Recommended Posts

iluc

Hei flotte dere,

Jeg er nysgjerrig på om man kan fryse ned alt av mat? Jeg har nå laget kålrotstappe og fryst ned, kjøpt krabbe og hummer som er fryst ned, bakverk som inneholder cottage cheese fryst ned. Har gamle bananer, div kaker i fryseren osv.

Er dette optimalt? Ødelegger jeg maten når jeg holder på sånn? Noen som har god peiling på slik?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

Camillapb

Det meste er innafor å fryse ned ja :) det du remser opp går helt fint!

Typisk ris og pasta ville jeg ikke fryst ned (lasagne og gryter er greit) Egg/omelett/røre er vel heller ikke optimalt, men det var egentlig kun det jeg kom på i farta😅

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leo

Supper/sauser/gryteretter etc. som inneholder melk/fløte kan fryses, men blir ofte veldig lite delikat fordi det skiller seg når det varmes opp igjen og får et utseende som kan minne om svært skittent oppvaskvann. Kaker med fløtekrem blir heller ikke noe særlig. Ellers er det viktig å tenke på at fisk og skalldyr har svært begrenset holdbarhet i fryser før det får sterkt forringet kvalitet. 

Ut over det kan du jo bare prøve deg frem og finne ut hva som fungerer for deg for det er jo ingenting som blir farlig å spise etter å ha vært frosset. Jeg ville for eksempel ikke ha funnet på å fryse bananer, men det kan jo helt sikkert fungere utmerket hvis man skreller dem først og bruker dem i bl.a. smoothie og bakverk. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
13 minutter siden, Leo skrev:

Supper/sauser/gryteretter etc. som inneholder melk/fløte kan fryses, men blir ofte veldig lite delikat fordi det skiller seg når det varmes opp igjen og får et utseende som kan minne om svært skittent oppvaskvann. 

Pussig.  Jeg har erfart at det er like bra.  Har til og med fryst fiskeboller i hvit saus.  Var litt spent på den, men den var like bra.

Det jeg derimot aldri fryser igjen er ost og fersk leverpostei.  Blir kornete og smuldrete. 

Edited by Jerry Lee

Share this post


Link to post
Share on other sites
Leo
6 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Pussig.  Jeg har erfart at det er like bra.  Har til og med fryst fiskeboller i hvit saus.  Var litt spent på den, men den var like bra.

Det jeg derimot aldri fryser igjen er ost og fersk leverpostei.  Blir kornete og smuldrete. 

Tror det kommer litt an på hva man har brukt av melkeprodukter og om man er flink til å varme det forsiktig opp. Jeg bruker ofte de magre variantene og det har en tendens til å gå litt for fort når jeg varmer det opp igjen :P

Ellers er jeg enig når det gjelder ost, så jeg river osterester før jeg fryser dem. Da fungerer det greit til hverdagspizza, omelett etc. Å fryse hele oster til tradisjonelt bruk som pålegg fungerer derimot altså ikke. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jerry Lee
2 minutter siden, Leo skrev:

Tror det kommer litt an på hva man har brukt av melkeprodukter og om man er flink til å varme det forsiktig opp. Jeg bruker ofte de magre variantene og det har en tendens til å gå litt for fort når jeg varmer det opp igjen :P

Ellers er jeg enig når det gjelder ost, så jeg river osterester før jeg fryser dem. Da fungerer det greit til hverdagspizza, omelett etc. Å fryse hele oster til tradisjonelt bruk som pålegg fungerer derimot altså ikke. 

Ja, enig.   Slikt må varmes sakte, ikke bråfreses opp.

Også enig i revet ost til pizza og småretter.   Men å fryse hele stykker man kjøpte 7 av på tilbud...nei.   😉

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

Brunhilde
6 hours ago, Camillapb said:

Det meste er innafor å fryse ned ja :) det du remser opp går helt fint!

Typisk ris og pasta ville jeg ikke fryst ned (lasagne og gryter er greit) Egg/omelett/røre er vel heller ikke optimalt, men det var egentlig kun det jeg kom på i farta😅

Jeg koker gjerne opp en stor porsjon med ris, kjøler den ned raskt og fryser porsjonsvis. Da har jeg alltid ris om jeg skulle få lyst på det. Har best erfaring med å varme den i mikro.

Skalldyr fryser jeg aldri ned, men det er fordi det er noe av det beste jeg vet og det er best når det er ferskt.

Frukt? Mja, ser ikke helt hensikten, men jeg kan godt fryse rørte jordbær. Det samme med beingebærcoulis.

Har jeg osterester gjør jeg som @Leo, river den så jeg har til gratinering. Jeg kan godt fryse bakverk, men syns det også er best når det er helt ferskt,

Jeg ser ingen grunn til å fryse mest mulig, for meg er fryseboksen mer et middel til å unngå å kaste rester enn den er til å hamstre.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.

Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...