Gå til innhold

Makaroni og kjøttdeig


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hvor mange dager kan makaroni og kjøttdeig med tomatsaus, stå i kjøleskap ?

Anonymkode: 4327d...c8f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vil tippe 3-4 dager helt fint. Kanskje mer enn det også, men bør være oppbevart i tett boks. Tipper den vil ha mistet litt av smaken da etter 3 dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg spiste restene etter to døgn, fikk skikkelig vondt i magen. Aldri mer.

TS

Anonymkode: 4327d...c8f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tre dager.. Men lot du den stå på benken å avkjøle seg eller satte du den rett i kjøleskapet? 

For stod Den på benken så er det ikke rart. 

Anonymkode: 852a3...84a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tre dager.. Men lot du den stå på benken å avkjøle seg eller satte du den rett i kjøleskapet? 

For stod Den på benken så er det ikke rart. 

Anonymkode: 852a3...84a

Den sto på benken til den var avkjølt så satte jeg den i kjøleskapet. Man skal vel ikke sette varme ting rett i kjøleskapet ?

Anonymkode: 4327d...c8f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Den sto på benken til den var avkjølt så satte jeg den i kjøleskapet. Man skal vel ikke sette varme ting rett i kjøleskapet ?

Anonymkode: 4327d...c8f

Setter varmt inn i kjøleskapet, eller fryseren om det skal dit. Hurtig nedkjøling hinderer bakterievekst. Og ja, de sier varm mat ikke skal i kjøleskapet pga dens kapasitet. Men så lenge kjøleskapet ikke er stappfult, går det bra.

 

Du lot det kanskje stå for lenge på kjøkkenbenken før du satt det i kjøleskapet.

Anonymkode: 0a613...465

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

9 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Setter varmt inn i kjøleskapet, eller fryseren om det skal dit. Hurtig nedkjøling hinderer bakterievekst. Og ja, de sier varm mat ikke skal i kjøleskapet pga dens kapasitet. Men så lenge kjøleskapet ikke er stappfult, går det bra.

 

Du lot det kanskje stå for lenge på kjøkkenbenken før du satt det i kjøleskapet.

Anonymkode: 0a613...465

Stod ca 7 timer på benken.

Anonymkode: 4327d...c8f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, AnonymBruker skrev:

Stod ca 7 timer på benken.

Anonymkode: 4327d...c8f

Nei 

Anonymkode: a5284...88e

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan stå i årevis. Om det er godt etter så lang tid skal jeg ikke påstå.

Anonymkode: 1a4bc...8c8

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nei 

Anonymkode: a5284...88e

Nei, hva da ?

Anonymkode: 4327d...c8f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

10 timer siden, AnonymBruker skrev:

Stod ca 7 timer på benken.

Anonymkode: 4327d...c8f

Ikke rart du blei syk da. Varm mat skal kjøles ned til under 4 grader løpet av to timer. Etter det så vokser bakteriene fort. Har den kjelen stått ute i romtemperatur i 7 timer så ber du om å bli syk. Med ris, pasta øg makaroni skal du være ekstra nøye på slikt. 

Eneste grunn til at varme ting ikke skal inn i kjøleskapet er fordi det vil øke temperaturen. Men da skal mye varm mat inn i det kjøleskapet før det skal ha noe å si. 

Anonymkode: 852a3...84a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

12 timer siden, AnonymBruker skrev:

Stod ca 7 timer på benken.

Anonymkode: 4327d...c8f

Hadde aldri turt å spise pasta som hadde stått fremme i 7 timer. Pasta og ris skal man være forsiktig med. Det blir fort avkjølt, så trenger ikke vente lenge med å sette det i kjøleskapet. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...