Gå til innhold

Noen som vil være med i en matklubb


:-) anna

Anbefalte innlegg

Flott oppskriften min falt i smak! Og det er selvfølgelig bare å endre på mengdene så det passer en selv :)

Gleder meg til å prøve din oppskrift Latee. Skal på ferie denne uken og tar med oppskriften så jeg kan kose meg med maten i ferien :sol:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg skal teste oppskriften din en gang, Latee - eller teste den på andre, hvis jeg skal være korrekt. Jeg tåler nemlig ikke gjær, så kan dessverre ikke smake mer enn en liten bit selv. Men jeg skal jammen lage den en gang det passer seg.

Uke 29: Leiababe - vi gleder oss! :-D

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Leiababe

Plutselig var det meg igjen.. Hva skal jeg finne på mon tro.. Hmm.. Ut på kjøkkenet og lete i oppskriftsboka:)

Riktignok ikke en oppskrift jeg har "funnet på" selv, men bruker den ganske mye.

Kylling med ost og sopp:

6 porsjoner

6 kyllingfileter

150 g sopp

1 ss smør

1 1/2 dl revet ost

1 eggehvite

salt og pepper

2 ss urter, feks rosmarin, timian eller annet snadder du måtte ha

- Legg tre fileter i en ildfast form, dryss på salt og pepper

- Stek sopp, ha i ost sammen med soppen(også godt med litt matfløte i), smak til med salt og pepper

- Fordel soppstuingen over filetene

- Bank de tre siste filetene lett og legg dem over

- Bland eggehvite, smeltet smør og urter. Hell over kyllingen.

- 150 grader i ca 25 min.

Serveres med det en liker til, feks poteter/ris og en god salat.

Nam nam :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ah, den kyllingoppskriften har jeg faktisk forsøkt før og den er kjempegod!! Så jeg kan være med og anbefale den :) . Jaggu skal jeg ikke lage den igjen snart også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Da har jeg fått laget Alous rett og Ninens rett. Gode begge to. :)

Til helgen skal jeg bake rundstykkene til Latee og servere til kyllingformen til Leiababe! Snadder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

På tide med ny oppskrift?

Uke 19: Cornygirl

Uke 21: Alou

Uke 23: Chelsea

Uke 25: Ninen

Uke 27: Latee

Uke 29: Leiababe

Uke 31: Søndagsengel?

Uke 33: Gyngestol

Uke 35: Ulva

Uke 37: :-) Anna

Uke 39: pusla

Uke 41: Rosenrød

Uke 43: Montezuma

Søndagsengel - din uke :).

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jøss, flaks at jeg tittet innom da! Har nemlig ikke hengt helt med i ferien... Skal finne fram en oppskrift til i kveld :) Og gleder meg til å prøve det som er lagt ut her siden sist, det ser godt ut!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne oppskriften har jeg fått fra Heidi76 som var her inne tidligere. Den har noen ingredienser man kanskje ikke bruker så ofte, men jeg anbefaler dere å gå til innkjøp av dem og lage denne suppen! Det meste har lang holdbarhet, og det er ikke usannsynlig at dere vil lage suppen både to og tre ganger når dere har fått smaken på den :sikle:

Kokkoslaksa – Thailandsk kyllingsuppe.

Kryddermiks:

4 røde chili

2 fedd hvitløk

2 ss most ingefær (gjerne ferdigmos på glass)

1 sjalottløk

6 mandler (skoldes)

2 ss fiskesaus

2 tørka limeblader

Moses med stavmikser el.l. til en purè.

Kryddermiksen freses i litt olje i noen minutter.

Tilsett ½ liter hønsebuljong og 4-5 dl (en boks) kokosmelk.

Til 2 personer bruker jeg 3 kyllingfileter som jeg deler i biter og har i suppen. Smak til med salt, pepper og eventuelt ekstra fiskesaus. Når kyllingen er ferdig tilsattes 4 vårløk i strimler, 1 rød chilli i strimler og en neve koriander. Ikke la suppen koke for lenge etter at du har tilsatt vårløken, det er godt at den er litt sprø.

------------------------------------------------

Når det gjelder mengden chili, så avhenger dette av størrelsen på chiliene, og hvilken type man bruker. Jeg har noen ganger laget den for sterk, mens den andre ganger har vært litt i mildeste laget. Hvis den blir for sterk, kan det hjelpe å ha i en dæsj med lettrømme. Hvis man liker det ekstra sterkt, kan chilifrøene tilsettes sammen med chilien når man lager kryddermiksen.

Til denne suppen serverer jeg godt brød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Annonse

Gjest Gjest_Ulva_*

Siden eg er uten internett legger eg inn mi oppskrift for neste uke i dag siden eg er heime hos a mor :ler: ikkje huske eg passordet mitt heller så derfor e eg gjest nå :popcorn:

Pølsegryte med bønner

1ss olje

1 stor løk, grovhakket

2 fedd kvitløk,presset

1/2l vann

1 blokk hønsebuljong

ca 250g frisk brokkoli i små buketter

400g mager, røkt kjøttpølse i terninger

250g kokte røde bønner (hermetiske går greit)

1 liten boks maiskorn¨

4 kokte poteter i terniger

1 dl vikingmelk

salt og peppar

1/2 ts muskat

2 ss frisk hakka persille

varm oljen i en kjele, tilsett løk og kvitløk og fres til den er blank, ilsett vann, buljong og brokkoli og kok opp. La det småkoke i ca 4-5 min. Tilsett kjøttpølse,bønner,mais poteter og viking melk. varm opp på nytt og smak til med salt,peper og muskat. dryss persille på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg er med og prøver å teste ut oppskriftene etter hvert som de kommer. Fint at du kom med din oppskrift også, Ulva. Spennende :).

Endret av Alou
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Åh... så mange deilige oppskrifter som har kommet inn her da

Jeg blir litt offline til uka, så jeg kommer til å legge inn mitt bidrag litt tidlig... Må bare tenke litt på hva jeg skal ta denne gangen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg vil også være med i en matklubb.Det høres intersant ut.Jeg er melkealergiker.Jeg har en sykdom(galactosemi) som innebærer at jeg ikke kan spise eller drikke noe form for melkeprodukter.Hvis noen har oppskrifter som er helt melkefrie er det bra.Jeg har også oppskrifter og tips.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...