Gå til innhold

Noen som vil være med i en matklubb


:-) anna

Anbefalte innlegg

Ny redigert oppdatering!

søndagsengel? - Ost og skinkepai

:-) anna - Mors hjemmebakte grovbrød

Frk. Stella - Enchiladas

Chelsea - Baconkledd breiflabb

Gyngestol - Favorittpasta

Lisee - Ginger snaps

mee mee - Fisk i løk og paprikasaus

Cilla - Mammas kanelboller

Ulva - Rosti laksekaker med agurksalsa

Ninen - Favorittgrovbrød

Sille - Thaisuppe

Ingrid78 -uke 49

Latee - uke 50

Monja - uke 51

Leiababe - uke 1

Pellegrino - uke 2

Ja, da gleder vi oss til ny oppskrift :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Nå har jeg begynt småkakebakingen til jul og laget dermed både gingersnaps og chocolate chip cookies i dag. Jeg er ingen baker med de ble ganske vellykkede til meg å være! :ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ny redigert oppdatering!

søndagsengel? - Ost og skinkepai

:-) anna - Mors hjemmebakte grovbrød

Frk. Stella - Enchiladas

Chelsea - Baconkledd breiflabb

Gyngestol - Favorittpasta

Lisee - Ginger snaps

mee mee - Fisk i løk og paprikasaus

Cilla - Mammas kanelboller

Ulva - Rosti laksekaker med agurksalsa

Ninen - Favorittgrovbrød

Sille - Thaisuppe

Ingrid78 -uke 49

Latee - uke 50

Monja - uke 51

Leiababe - uke 1

Pellegrino - uke 2

Ja, da gleder vi oss til ny oppskrift  :)

Jeg foreslår at vi hopper over Ingrid78 siden hun ikke har kommet med noen oppskrift eller lagt igjen noen spor, og lar Latee "ta over"!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jepp, da var det vel meg da... Denne paien gir meg ordentlig julefølelse og er en lavkalorivariant av den tradisjonelle søtpotetpaien.

Sweet potato pie

2 cups kokte søtpoteter, skrellet

3/4 cup honning

4 eggehvitter

1 1/2 cups skummetmelk

1 teskje malt muskatnøtt

1/2 teskje malt kanel

1/2 teskje malt muskatblomme

1/4 teskje malt allehånde

2 teskjeer sitron

1 paibunn

Forvarm ovn til ca 200 grader. Mos søtpotetene godt. Bland alle ingridienser sammen med en mikser. Hell fyllet oppi paibunnen og stek i omtrent 40 min.

Ta paien ut av ovnen og la den avkjøle seg i rundt 20 min før du serverer.

Om du vil kan du også ha litt rosiner oppi fyllet før du steker, det er godt.

Beklager at det står i amerikanske måleenheter, litt tidlig på dagen for hoderegning ;) En cup er ca 2.4 dl.

Velbekomme :nisse:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

  • 2 uker senere...

Oj, er det min tur til å legge inn oppskrift alt? Det hadde jeg helt glemt i julestria. Men her kommer en:

Noe lettvint til en av romjulsdagene kanskje?

MIDDELHAVSPANNE!

400 gr kjøttdeig eller karbonadedeig

1 hakket løk

1 - 2 fedd hvitløk

salt

pepper

6 poteter - skåret i terninger

1 stor paprika

1 liten boks tomatpure

1 terning kjøttbuljong (bruker å røre ut den i litt vann)

oregano

4 dl vann

Brun kjøttdeig sammen med løk og hvitløk. Ta til siden og ha potetterninger i panna. Stek dem myke, ha i kjøttdeig/løk, paprika, tomatpure, kjøttbuljong, oregano og vann. La koke til vannet nesten er fordampet.

Server med salat og baguett/hvitløksbrød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Både paien og middelhavspanne høres nydelig ut.

Jeg rekker ikke å prøvde de før etter nyttår. Men jkeg gleder meg!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Ny redigert oppdatering!

søndagsengel? - Ost og skinkepai

:-) anna - Mors hjemmebakte grovbrød

Frk. Stella - Enchiladas

Chelsea - Baconkledd breiflabb

Gyngestol - Favorittpasta

Lisee - Ginger snaps

mee mee - Fisk i løk og paprikasaus

Cilla - Mammas kanelboller

Ulva - Rosti laksekaker med agurksalsa

Ninen - Favorittgrovbrød

Sille - Thaisuppe

Latee - Sweet potato pie

Monja - Middelhavspanne

Leiababe - uke 1

Pellegrino - uke 2

Da er det Leiababes tur å legge ut oppskrift over nyttår.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Leiababe

Ser det er min tur denne uka :) Hva skal man finne på mon tro..

Etter julefeiring med mye tung(og god) mat, kan det jo kanske være greit å prøve å lage noe uten kjøtt. Denne suppen er i alle fall veldig god :)

Tomatsuppe(6 porsjoner)

15 modne tomater

3 røde paprikaer

7 ss extra virgin olivenolje

1 rød frisk chili

1 hvitløksbåt, finhakket

2 ss rødvinseddik

6 dl utblandet grønnsaksbuljong

2 never basilikum(frisk..)

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Skjær et kryss i toppen av tomatene, og ha de i kokende vann va 1/2 min. Ta av skinnet, hakk de, og klem ut frø/vann ved hjelp av et dørslag.

Stek paprikaene på 250 grader i ca 20 min(til de er svarte). La de kjøle seg ned, ta av skinnet og hakk de i små biter.

Varm 2 ss olje i en kjele, tilsett paprikaene og finhakket chili+ litt salt, og fres på lav varme i ca 5 min. Tilsett hvitløk og la det surre i ca to min til.

Til sett de hakkede tomatene og 2 ss rødvinseddik+ litt salt. La dette surre i ca 10 min. Tilsett buljongen, og la dette trekke i ca 15 min.

Smak til suppa med salt og pepper på slutten.

Knus basilikumbladene i en morter eller food processor, med litt salt til det blir en grønn grøt. Bland 5 ss olivenolje og noen dråper rødvinseddik. Ta noe spiseskjeer på toppen av suppa når den serveres.

Server med hvitløksbaguetter til

:sikle:

(og ja, den tar litt tid, men er absolutt verdt det.. :) )

Endret av Leiababe
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi skal ha Middelhavspanne i dag :)

Og den var kjempegod :sikle: Jeg hadde i paprika i tre farger (siden jeg hadde det i kjøleskapet), så den så veldig fin ut også ;)

Tomatsuppen prøver vi på torsdag!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...