Gå til innhold

Har dere gode erfaringer med helsestasjonen? Har den en helsefremmende og forebyggende funksjon for foreldre og barn?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg har gode erfaringer med "min" helsesøstre. Har to barn og har hatt to forskjellige. 

Husker med førstemann (jente) jeg slet med amming en periode. Hun hang konstant på puppen, fikk brystsår (eller hva det nå heter) og hun nektet å ta flaske. Hadde kolikk i tillegg. 

Vår helsesøster hadde fridag, så jeg ringte en annen i kommunen, var på gråten. Hun snakket med meg og beroliget meg og hørte på meg i nesten en time (hadde kanskje en fri time eller noe). Hadde behov for denne samtalen, følte meg fin etterpå. Så hun var en fin helsesøster for en baby som ikke var "hennes". 

 

Anonymkode: 5aac2...238

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har ikke spesielt god erfaring med vår helsesøster. Hun er dårlig oppdatert, gammeldags i holdningene sine og ganske dømmende. Men barnelegen på helsestasjonen er veldig flink, og av de andre helsesøstrene jeg har vært i kontakt med (ved sykdom hos vår faste og på gruppekontroller) har jeg hatt veldig god erfaring. Hvis vi får tildelt samme helsesøster med neste barn kommer jeg til å be om å få bytte. 

Anonymkode: a4714...ae7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tja. 

Var veldig fornøyd med helsesøster når det kom til barseloppfølgning, ammehjelp og mine ti tusen spørsmål om denne nyfødte babyen. Hun dalte derimot i kurs hos meg når hun ville at jeg skulle slanke 1-åringen fordi han lå litt over normalkurve i vekt. Prøvde å forklare henne at både jeg og alle mine søsken har sprengt vektkurven som små - men ingen av oss er overvektig som ungdom/voksen for det, men det hørte hun ikke på. Ville at jeg skulle mate sønnen min etter klokka og ikke etter hans sultbehov. 

Synes generelt hun er flink med vanlige ting, men sliter med å forstå at ikke alle er gjennomsnittlige.

Anonymkode: 37fdf...4d4

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Er fint lite fornøyd med helsesøster. Hun virker falsk og har generelt dårlige kunnskaper om ting og tang. Hun er veldig overfladisk på en måte. Og spør du om noe får du ikke særlig fornuftig svar.. Har gitt mme til babyen og det hadde hun null kunnskap om. Forsinket motorisk utvikling hos ungen oppdaget hun ikke.. blant mange andre ting. 

Vi var borte i en vikar nylig og hun var helt fantastisk, så vurderer å bytte 😊 

Anonymkode: 6b823...9b3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Synes det er utrolig slitsomt å navigere internett for 1000 motstridende råd om barneoppdragelse, søvn, kosthold, ++. Da er det fint å ha en helsestasjon / helsesøster å gå til. Nei de er kanskje ikke alltid oppdatert på nyeste kunnskap, men jeg tror man blir en god del mindre stresset av å bruke de enn nettet, der informasjonen kan være betraktelig mindre forankret i forskning en det de baserer seg på på helsestasjonen. 

Så ja, den har absolutt en helsefremmende og forebyggende funksjon for foreldre og barn.

Anonymkode: e2df3...9e4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi har hatt tre forskjellige helsesøstre, to da barna var i bhg alder og en på skolen. Alle tre har vært totalt ubrukelige til noe annet enn å sette vaksiner. MME var de ikke oppdatert på, ante ikke noe om det. Hun ene kunne heller ikke fortelle meg om hvilke typer som fantes, hun ante ikke. Ingen var interessert i hvordan ting faktisk var mtp søvn, mat, rutiner ol. Barnet var lett prematurt og spiste svært dårlig. Det var visstnok ingenting å gjøre med. Barnet var som en banan, lå aldri med bane opp og hodet til en side. Helt normalt sa begge to til og med barnefysioterapeuten på helsestasjonen mente det var helt normalt. Jeg trodde jo på dem. Etter 5 mnd så gikk vi til en manuellterapeut for behandling. Og barnet kunne løfte bena mot magen for første gangen.

Helsesøster på skolen er kunnskapsløs. Fungerer kun til å sette vaksiner. 

I tillegg fikk jeg aldri tilbud om å få jordmor hjem etter fødselen. Jeg ble heller ikke satt opp til barselgruppe. Når jeg kom ut av barselbobla og "oppdaget" at jeg aldri fikk tilbudet om barselgruppe så var barnet flere mnd og de hadde hatt flere møter allerede. Da var det det samme.

 

Anonymkode: c6e91...53c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Første helsesøster var rett og slett bedriten og kjip. Utrolig arrogant dame. Takk og lov hun slutta etter 1 år. Neste er ubrukelig til noe annet enn vaksiner, men heldigvis hyggelig, ihvertfall.

Anonymkode: 53b71...2c1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Som ungdom fikk jeg hjelp for første gang (vokste opp med rusavhengige foreldre, helsesøster hjalp meg med praktiske ting/søknader ifbm å flytte hjemmefra). 

Som forelder har jeg grei til god erfaring.

Men jeg fikk jo mest støtte av psykiatrisk sykepleier, og barnet fikk mest hjelp av fysio vil jeg si. 

Anonymkode: f7c22...015

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...