AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #1 Del Skrevet 4. august 2019 Er helt ny på dette. Er det noen som har noen gode tips til retter? Som også passer barn i alderen 4-9 år? Anonymkode: d0790...366 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #2 Del Skrevet 4. august 2019 Hva er meal prepping? Betyr det ikke bare måltidsforberedelser? Anonymkode: 0d220...0e6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #3 Del Skrevet 4. august 2019 8 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hva er meal prepping? Betyr det ikke bare måltidsforberedelser? Anonymkode: 0d220...0e6 Jo. Man lager ferdig måltider for flere dager klare. Anonymkode: d0790...366 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #4 Del Skrevet 4. august 2019 Ja, ok. Hvorfor ikke bare bruke norsk ord på det? Noe av det enkleste man kan gjøre, som også er barnevennlig, er å lage pastasaus. Kjøpe inn 2-3 kjøttdeiger, steke dem opp og lage pastausaus med tomatsaus og løk. Kan også blande inn gulrot, squash og paprika i små-små biter, så får man mer grønnsaker ut av det. Kan fryses i porsjonspakker og brukes både til pasta og som pizzafyll. Anonymkode: 0d220...0e6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gagaen Skrevet 4. august 2019 #5 Del Skrevet 4. august 2019 Mitt beste tips er formretter, dei kan varierast i det uendelege og er så lettvindte å ta att. Form med grønnsaker i bunn og fisk over og ein saus, lasange ( mine favoritt er kyllinglasange med spinat og med saus av fløte) Alt dette kan frysast. Men og lage ferdig glass( Norgesglas) med salat til fleire lunsj. Legge grønsaker og andre ingredienser lagvis. KJøleskapgrøt er veldig lettvindt da, lage på kveld og berre putte i seg om morgonen. Supper, lapskaus osv er jo kjekt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Søgni Skrevet 4. august 2019 #6 Del Skrevet 4. august 2019 Nå er jeg sikkert sur og negativ, men syns så mange av disse "meal prep"-ideene jeg ser er så lite hensiktsmessige mtp. holdbarhet, tilberedelse og smak/konsistens av spesielt grønnsaker. Når man damper og koker brokkoli og putter det i bokser for så å ta det fram for varming på dag 3 eller 4, så mister man meg. Det tar omtrent kortere tid å bare dampe opp litt brokkoli den dagen man skal ha det. Det jeg derimot liker, er å nytte restemat, eller å tenke flere dager frem i tid når jeg lager middag. Det jeg ofte gjør da, er å kutte opp ulike grønnsaker slik at jeg har nok til et par dager. Det er i min mening lettere og mer smakfullt å ta seg tida til å f.eks. koke opp litt vann og slenge nedi noe brokkoli og blomkål enn å varme opp noe som er kokt fra før. Dessuten prøver jeg å fryse ned grønnsaksrester "tematisk"😅, genial måte å variere ei suppe mellom to dager, forresten. Og så har jeg noen krydderblandinger og sauser lett tilgjengelige, så man kan variere restematen. Som aleneboer, så blir det litt heftig å lage en helstekt kylling. Likevel gjør jeg dette noen ganger, og så spiser jeg den med ulikt tilbehør fra dag til dag i noen dager, eventuelt fryser i porsjoner og tar opp. Lager supper på skroget, putter noen kyllingbiter i en wok eller ei suppe etc. Noen dager varmer jeg litt kylling og spiser salat av et fåtall grønnsaker ved siden av. Ellers kan jeg lage litt mer kjøtt enn jeg spiser, og så lage lapskaus eller suppe dagen etter. Skal man ha suppa flere dager, så kan man bare variere med grønnsaker, bønner, linser, kryddere og urter osv. på en veldig lettvint måte fra dag til dag. Her kommer også de tidligere nevnte "tematisk nedfrosne" grønnsakene inn i bildet. Slår også et slag for å lage tomatsaus og fryse. Husker fra barndommen at vi ofte hadde søndagssteik eller noe annet kjøtt på søndag, og så hadde vi lapskaus basert på dette (potetene, sausen og grønnsakene også) på mandag og tirsdag. Jeg mener at "smart utnyttelse og langsiktig tenking" mtp. matlaging er lurt og smart, både for å redusere matsvinn og planlegge innkjøpene og måltidene, men er usikker på om jeg har gitt innspill til det du lurte på. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #7 Del Skrevet 4. august 2019 1 time siden, Søgni skrev: Nå er jeg sikkert sur og negativ, men syns så mange av disse "meal prep"-ideene jeg ser er så lite hensiktsmessige mtp. holdbarhet, tilberedelse og smak/konsistens av spesielt grønnsaker. Når man damper og koker brokkoli og putter det i bokser for så å ta det fram for varming på dag 3 eller 4, så mister man meg. Det tar omtrent kortere tid å bare dampe opp litt brokkoli den dagen man skal ha det. Det jeg derimot liker, er å nytte restemat, eller å tenke flere dager frem i tid når jeg lager middag. Det jeg ofte gjør da, er å kutte opp ulike grønnsaker slik at jeg har nok til et par dager. Det er i min mening lettere og mer smakfullt å ta seg tida til å f.eks. koke opp litt vann og slenge nedi noe brokkoli og blomkål enn å varme opp noe som er kokt fra før. Dessuten prøver jeg å fryse ned grønnsaksrester "tematisk"😅, genial måte å variere ei suppe mellom to dager, forresten. Og så har jeg noen krydderblandinger og sauser lett tilgjengelige, så man kan variere restematen. Som aleneboer, så blir det litt heftig å lage en helstekt kylling. Likevel gjør jeg dette noen ganger, og så spiser jeg den med ulikt tilbehør fra dag til dag i noen dager, eventuelt fryser i porsjoner og tar opp. Lager supper på skroget, putter noen kyllingbiter i en wok eller ei suppe etc. Noen dager varmer jeg litt kylling og spiser salat av et fåtall grønnsaker ved siden av. Ellers kan jeg lage litt mer kjøtt enn jeg spiser, og så lage lapskaus eller suppe dagen etter. Skal man ha suppa flere dager, så kan man bare variere med grønnsaker, bønner, linser, kryddere og urter osv. på en veldig lettvint måte fra dag til dag. Her kommer også de tidligere nevnte "tematisk nedfrosne" grønnsakene inn i bildet. Slår også et slag for å lage tomatsaus og fryse. Husker fra barndommen at vi ofte hadde søndagssteik eller noe annet kjøtt på søndag, og så hadde vi lapskaus basert på dette (potetene, sausen og grønnsakene også) på mandag og tirsdag. Jeg mener at "smart utnyttelse og langsiktig tenking" mtp. matlaging er lurt og smart, både for å redusere matsvinn og planlegge innkjøpene og måltidene, men er usikker på om jeg har gitt innspill til det du lurte på. Joda Tusen takk! Driver å leser, planlegger og lærer Alle tips og erfaringer er prissatt! Og enig med brokolien 😁 Anonymkode: d0790...366 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #8 Del Skrevet 4. august 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Ja, ok. Hvorfor ikke bare bruke norsk ord på det? Noe av det enkleste man kan gjøre, som også er barnevennlig, er å lage pastasaus. Kjøpe inn 2-3 kjøttdeiger, steke dem opp og lage pastausaus med tomatsaus og løk. Kan også blande inn gulrot, squash og paprika i små-små biter, så får man mer grønnsaker ut av det. Kan fryses i porsjonspakker og brukes både til pasta og som pizzafyll. Anonymkode: 0d220...0e6 Fordi det er langt og tungvint og alle sier det? Aner ikke Takk for innspill! Pastasaus/kjøttsaus står på planen Anonymkode: d0790...366 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #9 Del Skrevet 4. august 2019 1 time siden, Gagaen skrev: Mitt beste tips er formretter, dei kan varierast i det uendelege og er så lettvindte å ta att. Form med grønnsaker i bunn og fisk over og ein saus, lasange ( mine favoritt er kyllinglasange med spinat og med saus av fløte) Alt dette kan frysast. Men og lage ferdig glass( Norgesglas) med salat til fleire lunsj. Legge grønsaker og andre ingredienser lagvis. KJøleskapgrøt er veldig lettvindt da, lage på kveld og berre putte i seg om morgonen. Supper, lapskaus osv er jo kjekt. Steker du pakkene med fisk og grønt før du fryser? Kjøleskapsgrøt er godt! Takk for innspill! Anonymkode: d0790...366 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gagaen Skrevet 4. august 2019 #10 Del Skrevet 4. august 2019 Er vel greit å forvelle grønsaker og så legge fisk på toppen ( hvis det er fersk fisk) og så fryse ned. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gagaen Skrevet 4. august 2019 #11 Del Skrevet 4. august 2019 Boka " matprepp" av Ingvill Måkestad Bovin anbefales! Der får du lære matprepp og dens prinsipper og da blir du snart ein mester 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. august 2019 #12 Del Skrevet 4. august 2019 17 minutter siden, Gagaen skrev: Boka " matprepp" av Ingvill Måkestad Bovin anbefales! Der får du lære matprepp og dens prinsipper og da blir du snart ein mester Har kjøpt «Matprepping», men den er jeg heller misfornøyd med. Skal sjekke ut boken du nevner Anonymkode: d0790...366 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå