Gå til innhold

Kvalme hos tenåring


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei alle erfarne mammaer,

Guttungen på 13 er stadig kvalm. Vi var hos fastlegen, men fikk kun vanlig blodprøve og omesoprasol å prøve ut. Da det er refluks i familien så ble det konkludert med refluks. Vi kjøpte reflukspute og ungen tar syredempende, men er ofte kvalm allikevel. Det er utfordrende å få en tenåring til å la vær å drikke cola og spise burger innimellom. Jobber hardt med dette og står i kamper her i huset. Men ungen er stadig kvalm og da stønnes det og sytes og jeg blir så nervøs om legen har oversett noe og vi trenger ny utredning. 

Noen tips og tanker? 

Anonymkode: 48849...6ba

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I hvilke situasjoner er han kvalm? Kan det være en mulighet for at dette er tillært? Ettersom du forteller at det allerede finnes sykdom i familien, kan det være at han hermer etter de symptomene han ser at andre familiemedlemmer har, for å slippe skolen eller andre kjipe gjøremål? 

Anonymkode: 11671...4e4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Når skjer det at han blir kvalm? Kan det være noe psykisk? Angst og depresjon kan feks sette seg som «vondt i magen» eller «kvalm» hos barn/unge. Det kommer da til uttrykk ved at han blir kvalm (feks) når han skal på skolen. Ser dere et sånt mønster? 

Anonymkode: abafc...d96

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en svært dramatisk 16 åring i hus. Da jeg ble gravid var det ikke måte på hvor kvalm hn ble. Hn er ikke vant til å dele oppmerksomheten. Så så fort noen andre får den blir hn kvalm, vondt i hodet osv osv. 

Har bare valgt å overse det å la dramatikken gå sin gang til hn blir lei, og plutselig er helt fin igjen hehe

 

Anonymkode: f11dd...891

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Prøv å Finn ut hvilken situasjoner han blir kvalm i. Skriv gjerne «dagbok» hver dag der dere skriver måltider, aktiviteter osv. Er det noe han gruer seg til eller gleder seg osv.

Anonymkode: f7959...551

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...