Gå til innhold

Steke pannekaker på stormkjøkken


lady90

Anbefalte innlegg

Prøvde å steke pannekaker på stormkjøkken idag med teflonpanna som følger med. Det gikk heller dårlig. Ble flytende i kantene og svidd på midten. Tips? Er gass bedre tro? Isåfall, hva slags panne bør man bruke? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Svakere varme!

En mindre flamme "sprer seg bredere"/ er mindre konsentrert, og du kan steke pannekaker. 

Det funker, men litt prøving og feiling må til :)

Anonymkode: be0de...4b8

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Ikke bruk så sterkt varme, har du gassbrenner kan du spre flammen mer. Kan være lettere å steke lapper enn pannekaker. 

Anonymkode: b95d1...37a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Ikke bruk så sterkt varme, har du gassbrenner kan du spre flammen mer. Kan være lettere å steke lapper enn pannekaker. 

Anonymkode: b95d1...37a

Takk. Vurderer bytte til gass siden xxl har fornøydgaranti

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dorey

Vi steker ofte grove pannekaker på stormkjøkken når vi er på tur. Vi har et med gassbrenner da, men det er viktig at varmen ikke er for høy.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Uansett hvilken brenner - du må gjøre det motsatte av hva du er vant til når du steker pannekaker på elektrisk plate. Med jevn varme over hele stekeflaten lønner det seg å ha høy varme og steke pannekaker raskt.

På primus/stormkjøkken må du regulere varmen ned og bruke lengre tid. Siden varmen enten er sentrert i midten (stormkjøkken), eller som en sirkel med varme (primus). Saktere steking - bruk evt lokk - og flytt litt rundt på pannekaka når den er stivnet nok. Og stek tynne pannekaker. 

Anonymkode: 0c822...722

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Uansett hvilken brenner - du må gjøre det motsatte av hva du er vant til når du steker pannekaker på elektrisk plate. Med jevn varme over hele stekeflaten lønner det seg å ha høy varme og steke pannekaker raskt.

På primus/stormkjøkken må du regulere varmen ned og bruke lengre tid. Siden varmen enten er sentrert i midten (stormkjøkken), eller som en sirkel med varme (primus). Saktere steking - bruk evt lokk - og flytt litt rundt på pannekaka når den er stivnet nok. Og stek tynne pannekaker. 

Anonymkode: 0c822...722

Takk. Men hva slags stekepanne funker best? Har brukt den som følger med i settet 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...