Gå til innhold

Hva er sommermat for deg?


HalldirV2

Anbefalte innlegg

Reker

Potetsalat

Pastasalat

Anonymkode: 121de...fb3

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

23 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Reker

Potetsalat

Pastasalat

Anonymkode: 121de...fb3

Ser det er andre som også nevner pastasalat. Noen som har en god oppskrift på det?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Grillmat med potetsalat og salat.

Reker med godt tilbehør. 

Stekt makrell med poteter, rømme og salat.

 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er mat jeg også spiser ellers i året, men smaker ekstra godt på grillen (eller som jeg forbinder med sommer);

* Maiskolber 

* Hjemmelagde hamburgere

* Bakt potet 

* Indrefilét av okse

* Baconsurret kyllingbryst med ostefyll

* Norske jordbær 

Jeg liker verken koteletter eller pølser, så da blir det heller annet kjøtt. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Reker med loff, masse majones, purreløk, sitronpepper og skvist sitron over 😋

Endret av Cleopatra.
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dere som skriver grillmat: hva innebærer det? Grillmat er jo ikke en rett, siden det meste kan grilles. Det blir litt som å skrive at man elsker stekepannemat 😮

Anonymkode: 9656b...2e1

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Reker, blåskjell og krabbe er min favorittmat om sommeren, og så må det være jordbær med fløte til dessert.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kommer an på hvor varmt det er ute. Reker og skalldyr hvis det er varme. 

Rabarbragrøt, stekt ørret på bål, snurring med på fjelltur, iskrem, bær, salater. Entrecote med tilbehør. 

Spiser nesten alt, men er det varmt mister jeg matlyst og spesielt lysten til å lage mat. 

Anonymkode: 0ae89...4db

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Stekt makrell/pir med nypoteter og sommerkål/blomkål.

- Ovnsbakt villaks, også med nypoteter og sommerkål/blomkål, og en god smørsaus med friske urter fra hagen

- Pasta med krabbe og fersk chili - når krabbene er fulle av mat på sensummeren

- Salade nicoise med små norske nypoteter, og alle de andre grønnsakene som skal til friske og lokaldyrket (aspargesbønner, reddiker, tomat, grønn salat som feks hjertesalat).

- Rabarbrapai med is (i juni)

- Jordbær og bringebær (spiser aldri ellers i året, bare norske i sesong om sommeren) i diverse desserter

- Plommer i august, også brukt i diverse desserter

- Rosé og champagne.

Anonymkode: 96028...0cf

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, AnonymBruker skrev:

- Stekt makrell/pir med nypoteter og sommerkål/blomkål.

- Ovnsbakt villaks, også med nypoteter og sommerkål/blomkål, og en god smørsaus med friske urter fra hagen

- Pasta med krabbe og fersk chili - når krabbene er fulle av mat på sensummeren

- Salade nicoise med små norske nypoteter, og alle de andre grønnsakene som skal til friske og lokaldyrket (aspargesbønner, reddiker, tomat, grønn salat som feks hjertesalat).

- Rabarbrapai med is (i juni)

- Jordbær og bringebær (spiser aldri ellers i året, bare norske i sesong om sommeren) i diverse desserter

- Plommer i august, også brukt i diverse desserter

- Rosé og champagne.

Anonymkode: 96028...0cf

Har du en oppskrift du vil dele? 😊

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Alle slags gode salater med pasta og/eller kjøtt/fisk.  Potetsalat, grilla koteletter, pølser, fisk, maiskolber osv. , jordbær med fløte. Saftis.😀

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

17 minutter siden, HalldirV2 skrev:

Tusen takk

:)

Så prinsippet er å rense nykokt krabbe, og blande både hvitt og brunt kjøtt med hakket chili, revet/most rå hvitløk, olivenolje og sitron til en kald saus/røre, og så røre denne inn i nykokt spaghetti eller linguine. Persille eller liknende tilsatt tilslutt, pluss sitronbåt og litt mer olivenolje.

Endel jobb å rense krabbene, men veldig verdt det. Og man kan selvsagt bruke ferdigrenset krabbeskjell om man vil det (men det smaker mindre friskt).

Anonymkode: 96028...0cf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

:)

Så prinsippet er å rense nykokt krabbe, og blande både hvitt og brunt kjøtt med hakket chili, revet/most rå hvitløk, olivenolje og sitron til en kald saus/røre, og så røre denne inn i nykokt spaghetti eller linguine. Persille eller liknende tilsatt tilslutt, pluss sitronbåt og litt mer olivenolje.

Endel jobb å rense krabbene, men veldig verdt det. Og man kan selvsagt bruke ferdigrenset krabbeskjell om man vil det (men det smaker mindre friskt).

Anonymkode: 96028...0cf

Høres ut som skikkelig snaddermat på en varm sommerkveld :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Biff og salat.

Eller sjømat.

Anonymkode: 1a79c...c5b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Glemte gazpacho, forresten - også fast innslag når nye norske tomater, agurker og paprika er på plass.

Anonymkode: 96028...0cf

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skalldyr, aller helst nykokt (selvkokt) og servert med god loff, majones og sitron. Eller blåskjell. Eller reker, men jeg syns faktisk reker er best om vinteren. 

Laks eller makrell som er røyket i abu-røykeren og som serveres med agurksalat, salat med rømmedressing og nykokte småpoteter. Skikkelig snaddermat.

Nypoteter med meierismør. 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...