Gå til innhold

Kan denne oljen brukes til steking?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

any?subscription-key=c68c49284bbb4b73af6

Kan dette brukes på stekepanna? Har gått tom for vanlig matolje. 

Anonymkode: b27e5...a33

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Rapsolje kan man bruke i stekepanna ja :) 

Anonymkode: 1a6b5...b60

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Rapsolje kan man bruke i stekepanna ja :) 

Anonymkode: 1a6b5...b60

Men hva vil kaldpresset si? :) 

Anonymkode: b27e5...a33

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Rapsolje kan man bruke i stekepanna ja :) 

Anonymkode: 1a6b5...b60

Du bør ikke steke i såkalte kaldpressede oljer. Kaldpressede oljer, slik som for eksempel ”ekstra virgin olivenolje”, inneholder en rekke forskjellige forbindelser som er med på å gi dem smak og karakter. 

Anonymkode: b27e5...a33

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Men hva vil kaldpresset si? :) 

Anonymkode: b27e5...a33

Jeg husker ikke. Men kaldpresset er dyrere enn vanlig.

Anonymkode: 1a6b5...b60

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

 

Du bør ikke steke i såkalte kaldpressede oljer. Kaldpressede oljer, slik som for eksempel ”ekstra virgin olivenolje”, inneholder en rekke forskjellige forbindelser som er med på å gi dem smak og karakter. 

Anonymkode: b27e5...a33

Å?

4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Rapsolje kan man bruke i stekepanna ja :) 

Anonymkode: 1a6b5...b60

Men ikke kaldpresset. Da lærte jeg noe nytt :sjenert:

"

Ikke kaldpresset olje

Du bør ikke steke i såkalte kaldpressede oljer. Kaldpressede oljer, slik som for eksempel ”ekstra virgin olivenolje”, inneholder en rekke forskjellige forbindelser som er med på å gi dem smak og karakter. Den mer framtredende smaken og lukten hos kaldpressede oljer vil da også lett dominere maten den brukes sammen med. I tillegg har slik olje dårligere teknologiske egenskaper slik at den for eksempel spruter mer. Ved høy temperatur kan de forskjellige stoffene i kaldpressede oljer dekomponere og danne uønskede forbindelser som først og fremst gir dårlig smak og lukt, men som også kan være helseskadelige i større mengder. Kaldpressede oljer egner seg bedre til dressinger og marinader."https://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/margarin_smor_matolje_ol/hvilken_olje_bor_jeg_bruke_til_steking

Anonymkode: 1a6b5...b60

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, Meadow skrev:

Det står jo på flasken, "til kald matlaging". Typ dressinger og sånt. 

Så ikke til å steke kylling liksom?

Anonymkode: b27e5...a33

Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Så ikke til å steke kylling liksom?

Anonymkode: b27e5...a33

Nei

Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, Lama_Drama skrev:

Kaldpresset er egentlig ikke egnet til steking.

Det er ikke ideelt, men om det er den oljen TS har i huset funker det selvsagt helt fint. 

(Bortsett fra at rapsolje smaker høgg, men det er min helt subjektive mening.)

Anonymkode: 89d85...35c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...