Trish Skrevet 14. juni 2019 #1 Del Skrevet 14. juni 2019 Tenkte å lage burgere av elgkjøtt, hva anbefaler dere å blande i? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elizabeth89 Skrevet 14. juni 2019 #2 Del Skrevet 14. juni 2019 (endret) Åå, dette burde jeg vite, pappa lager knallgode elgburgere, vent litt, ill be BACK! Endret 14. juni 2019 av Elizabeth89 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 14. juni 2019 #3 Del Skrevet 14. juni 2019 Malte einerbær, muskat, løk... 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elizabeth89 Skrevet 14. juni 2019 #4 Del Skrevet 14. juni 2019 Får ikke svar under fotballen😄 Men tror han maler kjøttet opp sammen med vanlig karbonadedeig. Det er ikke klumper av elgkjøtt, det er malt opp i allfall, eller kuttet opp i små biter... Tror det er sånn🙂 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trish Skrevet 14. juni 2019 Forfatter #5 Del Skrevet 14. juni 2019 2 minutter siden, Elizabeth89 skrev: Får ikke svar under fotballen😄 Men tror han maler kjøttet opp sammen med vanlig karbonadedeig. Det er ikke klumper av elgkjøtt, det er malt opp i allfall, eller kuttet opp i små biter... Tror det er sånn🙂 Skal male nå😁 Tenke å ha i litt salt, pepper, viltkrydder og einebær? 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 14. juni 2019 #6 Del Skrevet 14. juni 2019 Elg er tørt. Bør man blande i litt svinespekk, kanskje? Spe med potetmel i kaldt vann for å holde de sammen? 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elizabeth89 Skrevet 14. juni 2019 #7 Del Skrevet 14. juni 2019 6 minutter siden, Trish skrev: Skal male nå😁 Tenke å ha i litt salt, pepper, viltkrydder og einebær? Ja, det må du ha, beklager😊 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 14. juni 2019 #8 Del Skrevet 14. juni 2019 (endret) Mal kjøttet grovt. Tilsett litt salt, pepper og evt. litt malt muskat. Form til passe store burgere (120 - 150g) og stek i jernpanne med litt smør. Vitsen er at viltsmaken skal beholdes i størst mulig grad. Endret 14. juni 2019 av Leo 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 14. juni 2019 #9 Del Skrevet 14. juni 2019 1 minutt siden, Jerry Lee skrev: Elg er tørt. Bør man blande i litt svinespekk, kanskje? Spe med potetmel i kaldt vann for å holde de sammen? Blir ikke tørt hvis man først steker dem noen minutter på høy varme slik at de får skikkelig stekeskorpe før man snur dem og gjør tilsvarende på den andre siden. Stekes ferdig på svak varme. Svinespekk ødelegger smaken synes jeg og da kan man like gjerne bruke karbonadedeig. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elizabeth89 Skrevet 14. juni 2019 #10 Del Skrevet 14. juni 2019 Fikk svar nå, bruk litt svinekjøtt som Jerry Lee sier, å litt krydder😉 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 14. juni 2019 #11 Del Skrevet 14. juni 2019 1 minutt siden, Leo skrev: Blir ikke tørt hvis man først steker dem noen minutter på høy varme slik at de får skikkelig stekeskorpe før man snur dem og gjør tilsvarende på den andre siden. Stekes ferdig på svak varme. Svinespekk ødelegger smaken synes jeg og da kan man like gjerne bruke karbonadedeig. Forstår det. Mener bare å huske bestemødrene mine hadde LITT spekk i. JEG er ingen ekspert. De pratet også om at siden elgkjøtt er tørt må noe has i deigen for at kakene ikke skal smuldre og falle fra hverandre. Men hva vet vel jeg... ☺ 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 14. juni 2019 #12 Del Skrevet 14. juni 2019 Akkurat nå, Jerry Lee skrev: Forstår det. Mener bare å huske bestemødrene mine hadde LITT spekk i. JEG er ingen ekspert. De pratet også om at siden elgkjøtt er tørt må noe has i deigen for at kakene ikke skal smuldre og falle fra hverandre. Men hva vet vel jeg... ☺ Når jeg lager kjøttkaker av elg gjør jeg også det (Ikke svinespekk da, men bl.a. vanlig kjøttdeig og litt potetmel), men burgere som stekes ferdig i stekepannen (Som biff omtrent) med litt størrelse henger fint sammen og blir bedre uten noen form for tilsetninger synes jeg. Men smak og behag osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 14. juni 2019 #13 Del Skrevet 14. juni 2019 1 minutt siden, Leo skrev: Når jeg lager kjøttkaker av elg gjør jeg også det (Ikke svinespekk da, men bl.a. vanlig kjøttdeig og litt potetmel), men burgere som stekes ferdig i stekepannen (Som biff omtrent) med litt størrelse henger fint sammen og blir bedre uten noen form for tilsetninger synes jeg. Men smak og behag osv. Ja, det er selvsagt ulike måter å gjøre ting på. 😀 ...og det er jo en forskjell på tilberedningen av kaker og burgere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Leo Skrevet 14. juni 2019 #14 Del Skrevet 14. juni 2019 4 minutter siden, Jerry Lee skrev: Ja, det er selvsagt ulike måter å gjøre ting på. 😀 ...og det er jo en forskjell på tilberedningen av kaker og burgere. Absolutt! Og jeg vet ikke med dine, men ingen av mine bestemødre pleide å lage burgere Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 14. juni 2019 #15 Del Skrevet 14. juni 2019 2 minutter siden, Leo skrev: Absolutt! Og jeg vet ikke med dine, men ingen av mine bestemødre pleide å lage burgere Haha...nei, ikke mine heller. Så det er nok egentlig elgkjøttkaker jeg prater om. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trish Skrevet 14. juni 2019 Forfatter #16 Del Skrevet 14. juni 2019 Det ble med einebær, pepper, viltkrydder og litt salt🙂 40 burgere. Skal prøvesteke nå, og fryse ned resten. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. juni 2019 #17 Del Skrevet 15. juni 2019 13 timer siden, Trish skrev: Tenkte å lage burgere av elgkjøtt, hva anbefaler dere å blande i? Heller fløte enn svin /spekk. 10 timer siden, Trish skrev: Det ble med einebær, pepper, viltkrydder og litt salt🙂 40 burgere. Skal prøvesteke nå, og fryse ned resten. Imponert. Det er litt av en jobb å steke opp såpass mange. Hvordan ble smaken? Anonymkode: 5cf0c...4d5 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 15. juni 2019 #18 Del Skrevet 15. juni 2019 12 timer siden, Trish skrev: Det ble med einebær, pepper, viltkrydder og litt salt🙂 40 burgere. Skal prøvesteke nå, og fryse ned resten. Du tok med einerbær, ja? Godt til vilt, det. Både i /på kjøttet og i en viltsaus. 😀 Håper burgere ble alldeles nydelige. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trish Skrevet 15. juni 2019 Forfatter #19 Del Skrevet 15. juni 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Heller fløte enn svin /spekk. Imponert. Det er litt av en jobb å steke opp såpass mange. Hvordan ble smaken? Anonymkode: 5cf0c...4d5 Veldig bra! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Trish Skrevet 15. juni 2019 Forfatter #20 Del Skrevet 15. juni 2019 1 time siden, Jerry Lee skrev: Du tok med einerbær, ja? Godt til vilt, det. Både i /på kjøttet og i en viltsaus. 😀 Håper burgere ble alldeles nydelige. De ble kjempegode😍 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå