Gå til innhold

Norsk lørdagsmat!


Anbefalte innlegg

Skrevet
4 minutter siden, Snaskesnusken skrev:

Det stemmer at denne retten ikke blir laget så mye lenger. Tror familien din kommer til å like kålrulettene 😊

Det håper jeg! Og tror vel også. Blir gøy å servere det! Med tyttebær. Jeg elsker tyttebær. De trenger jo ikke bruke det 😄 men jeg vil. 

Videoannonse
Annonse
Skrevet
3 minutter siden, SoWhat? skrev:

Det håper jeg! Og tror vel også. Blir gøy å servere det! Med tyttebær. Jeg elsker tyttebær. De trenger jo ikke bruke det 😄 men jeg vil. 

Kanskje de liker tyttebær også etter å ha smakt det? 😃

  • Liker 2
Skrevet
Akkurat nå, Snaskesnusken skrev:

Kanskje de liker tyttebær også etter å ha smakt det? 😃

Tyttebær kan vel nesten betraktes på lik linje med indisk chutney. Det er liksom et litt søtt og syrlig element som balanserer maten 😊 

  • Liker 3
Skrevet
1 minutt siden, HalldirV2 skrev:

Tyttebær kan vel nesten betraktes på lik linje med indisk chutney. Det er liksom et litt søtt og syrlig element som balanserer maten 😊 

Jeg kan styre meg på tyttebærsyltetøy fronten 😝 Er ikke så glad i det.

Skrevet
13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Egentlig bør du servere taco på Norsk vis, det er jo helt unikt.

Jeg laga det engang i Mexico og det var en suksess, for så enkelt og så godt hadde de ikke opplevd det.

Anonymkode: 8e94d...824

Hva er taco på norsk vis? 🙂

Skrevet
Akkurat nå, Snaskesnusken skrev:

Jeg kan styre meg på tyttebærsyltetøy fronten 😝 Er ikke så glad i det.

Uhørt fra en nordmann, at du våger 😊😂 Forbausende mange som ikke liker det faktisk. 

  • Liker 2
Skrevet
Akkurat nå, HalldirV2 skrev:

Uhørt fra en nordmann, at du våger 😊😂 Forbausende mange som ikke liker det faktisk. 

Haha, har hørt den før 😂

Skrevet
7 minutter siden, Snaskesnusken skrev:

Kanskje de liker tyttebær også etter å ha smakt det? 😃

Håper det. Det er så godt til rett mat. Nam!

  • Liker 2
Skrevet

Hva med komler? 

Men det er kanskje litt komplisert å lage? 

Anonymkode: 35fd7...aa0

Skrevet

Kald, kokt laks med poteter, rømme og agurksalat.

Skrei med poteter og sandefjordsmør.

Ribbe med poteter, gulrøtter, rødkål, ertestuing og ribbefett.

😋

Anonymkode: c2a67...f3f

  • Liker 2
Skrevet (endret)
21 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva med komler? 

Men det er kanskje litt komplisert å lage? 

Anonymkode: 35fd7...aa0

Hva er komle? Er det sånn potet og men som blir runde baller med bacon i? Min bestemor på norsk side lagde klubb. Da var det uten bacon men med sirup (!) ved siden av. Samme? Jeg likte det! Nå er jeg veldig glad i poteter da 😄 og alt som lages av de. Fikk servert råstekte poteter og rød(!) fisk i Nord Norge en gang. Holdt på å spise meg ihjel 😆

Potet og MEL  🙂

Endret av SoWhat?
Skrevet
20 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Kald, kokt laks med poteter, rømme og agurksalat.

Skrei med poteter og sandefjordsmør.

Ribbe med poteter, gulrøtter, rødkål, ertestuing og ribbefett.

😋

Anonymkode: c2a67...f3f

Første absolutt 👍 det andre så bra ut også da! Uten at jeg er kjent med alt. 

Skrevet

Du får invitere oss alle på middag som takk for fine forslag 👍🏻

Anonymkode: a3d40...281

  • Liker 3
Skrevet
59 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Egentlig bør du servere taco på Norsk vis, det er jo helt unikt.

Jeg laga det engang i Mexico og det var en suksess, for så enkelt og så godt hadde de ikke opplevd det.

Anonymkode: 8e94d...824

Det vil jeg tro at de ble. Har du mulighet til å skrive hvordan du laget tacoen? Ingredienser ol?

Skrevet

Finnbiff med potetstappe og tyttebærsyltetøy til 😋 

 

Anonymkode: 3e81c...f69

  • Liker 3
Skrevet

Vi lager ofte bacalao når vi har selskap, kanskje ikke helt norsk-norsk mat, men veldig vanlig i Norge som festmat.

Bacalao er veldig enkelt å lage, den lager seg egentlig selv og blir bedre jo lengre den står og småputrer på komfyren, dessuten er den nesten enda bedre når du varmer den opp igjen til restemiddag :) 

Du trenger skinn og benfri klippfisk (må vannes ut), kokfaste poteter, løk, hvitløk, tomatpuré og hakkede tomater (sånn hermetisk boks), spansk pepper og en god olivenolje. Legger lagvis fisk, poteter, løk, hvitløk, tomatpuré, hakkede tomater, spansk pepper. To eller tre lag, alt etter hvor stor gryte du lager. Tøm på ca 2dl olivenolje og fyll på vann til ca midt på gryta. Kok opp, og deretter skru varmen ned sånn at bacalaoen småkoker i allefall i en time. 

Servers med rødvin eller øl. Akevitt er også godt til, særlig sammen med øl. Og flatbrød. 

Skrevet

Flesk og duppe.

Anonymkode: de30f...818

  • Liker 1
Skrevet

Norsk åttitalls pølsepizza med tykk bunn og masse fyll. 

Anonymkode: daa80...171

  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...