Gå til innhold
Problemer med registrering ved bruk av windows mail (hotmail, live, outlook) ×

carolinebergeriksen.no


Anbefalte innlegg

Skrevet
4 timer siden, MiniMjau skrev:

Den kremen er jo kornete og overpisket. Det er jo helt tydelig. 

 

På bildet her er kremen fluffy og perfekt.

https://www.tine.no/oppskrifter/kaker/krem-og-sjokoladekaker/lettere-pavlova-med-bær

kanskje folk har forskjellig smak? Jeg synes den på bildet til Tine ser tynn og rennende ut, og liker den ikke sånn, mens jeg ikke reagerte på CBE sin....

  • Liker 6
Skrevet (endret)

At man ikke evner å ta selvkritikk for noe så banalt som pisking av krem og i over ti år aldri har innrømmet at man har gjort noe som helst feil i noen sammenheng.

Det er på grensen til patologisk.

Endret av SosialDistanse
  • Liker 46
Skrevet (endret)
17 minutter siden, Lopploella skrev:

Denne ser perfekt og delikat ut. Det gjør ikke kremen på CBE.

https://www.donnahay.com.au/recipes/sweets/cakes/classic-pavlova
 

Kornete skal den ihvertfall ikke være, kremen kan være stiv og fin før den begynner å bli det. 

men hvordan vet du at det er ekte, perfekt pisket krem, og ikke barberskum på den kaka på det bildet?

profesjonelle matfotografer har mange triks de bruker, fordi en del mat rett og slett ikke kan stå under kraftig fotolys særlig lenge.

Endret av MissLucy
  • Liker 6
Skrevet (endret)
8 minutter siden, MissLucy skrev:

men hvordan vet du at det er ekte, perfekt pisket krem, og ikke barberskum på den kaka på det bildet?

profesjonelle matfotografer har mange triks de bruker, fordi en del mat rett og slett ikke kan stå under kraftig fotolys særlig lenge.

Eksempel på barberskum vs krem (fra 2:00)

 
Endret av Dr. A. Kula
  • Liker 7
Skrevet
3 minutter siden, MissLucy said:

men hvordan vet du at det er ekte, perfekt pisket krem, og ikke barberskum på den kaka på det bildet?

profesjonelle matfotografer har mange triks de bruker, fordi en del mat rett og slett ikke kan stå under kraftig fotolys særlig lenge.

Sant nok, men det finnes en mellomting mellom krem som er like før å bli pisket til smør og krem som er pisket til rett konsistens.

Jeg er fullt klar over bruken av andre produkter i matfotografering.

Hovedpoenget er uansett ikke kremen, men CBEs reaksjon på kommentarer som kan tolkes som vennlig veiledning eller mild kritikk. 

  • Liker 32
Skrevet (endret)

Barberskum er ikke kornete. Og de er vel ikke akkurat i kategorien profesjonelle matfotografer på det nivået at de tar bilde av noe annet enn maten. Hensikten med å bruke barberskum ville vel isåfall vært å få det til å se ut som glatt og perfekt krem, det er ikke tilfelle her.

Endret av Lopploella
  • Liker 8
Skrevet (endret)
1 time siden, SosialDistanse skrev:

At man ikke evner å ta selvkritikk for noe så banalt som pisking av krem og i over ti år aldri har innrømmet at man har gjort noe som helst feil i noen sammenheng.

Det er på grensen til patologisk.

Det vil bli en overgang å få en vanlig jobb en gang i fremtiden, og motta kritikk/tilbakemeldinger på jobben hun gjør. 

Endret av Zokutine
  • Liker 22
Skrevet (endret)
59 minutter siden, Lopploella skrev:

Barberskum er ikke kornete. Og de er vel ikke akkurat i kategorien profesjonelle matfotografer på det nivået at de tar bilde av noe annet enn maten. Hensikten med å bruke barberskum ville vel isåfall vært å få det til å se ut som glatt og perfekt krem, det er ikke tilfelle her.

jeg snakker ikke om CBEs bilder - jeg snakker om de forskjellige bildene folk har postet til sammenligning, av det de mener er perfekt pisket krem. Problemet med de bildene er at de er tatt av profesjonelle.

Og for the record: Jeg synes premisset for kremdiskusjonen er helt feil. Det er åpenbart at kremen på CBEs kake ikke er smør. Alle som har pisket krem, vet at man kan stoppe å piske for sent, eller 1 sekund før det går galt, eller 2 sekunder før eller 3 sekunder før, eller 4 sekunder før etc. Det finnes faktisk ikke en fasit for hva som er perfekt pisket - det er en smaksak. Jeg liker den 1 sekund før det går galt og dere liker den 5 sekunder mindre. Det er helt absurd å bruke dette som eksempel på at CBE ikke kan ta kritikk Som jeg er helt enig i at hun ikke kan. Men denne kritikken er teit.

Endret av MissLucy
  • Liker 10
Skrevet

Det går fint an å ta bilde av en kake med vanlig ikke overpisket krem. 

  • Liker 8
Skrevet
18 minutter siden, MissLucy said:

Det er helt absurd å bruke dette som eksempel på at CBE ikke kan ta kritikk

Det er da et helt standard eksempel på hvordan CBE reagerer når hun får kritikk.

  • Liker 26
Skrevet (endret)
6 minutter siden, SosialDistanse skrev:

Det er da et helt standard eksempel på hvordan CBE reagerer når hun får kritikk.

ja, det er det. Men det er et langt spenn fra berettiget kritikk for manglende smittevern og sykkelhjelm og plukking av blomster i parken, til en annerledes kremkonsistenspreferanse enn leserens.

Det blir som om en leser skulle si at kaffen er for svart - det korrekte er å lage lys, svak kaffe, og så kritisere henne for å svare at hun ikke har fått klager på den svarte kaffen.

Endret av MissLucy
  • Liker 3
Skrevet

Kaken ser fantastisk god ut og den skal jeg lage i nærmeste fremtid. Det som blir diskutert er om kremen er pisket riktig, og det at CBE ikke opplever det samme, er jo helt forkastelig. Hun må da ta til seg kritikk, for er det noen som vet bedre på det meste hun gjør, så er det andre enn henne. Og får all del ikke kjør på sykkel  uten hjelm på gangvei 5 km/t eller vis en videosnutt av din eldste datter som løper. Det er jo eksponering av hele barndommen og hennes privatliv må du jo vite. Tenk at ha eksperter rundtomkring som alltid vet best😅 Godt at hun skjermer seg fra det meste av slik « støy» eller får seg en god latter. 

  • Liker 6
Skrevet
6 minutter siden, MissLucy said:

ja, det er det. Men det er et langt spenn fra berettiget kritikk for manglende smittevern og sykkelhjelm og plukking av blomster i parken, til en annerledes kremkonsistenspreferanse enn leserens.

Det blir som om en leser skulle si at kaffen er for svart - det korrekte er å lage lys, svak kaffe, og så kritisere henne for å svare at hun ikke har fått klager på den svarte kaffen.

Nettopp det at eksempelet er så banalt gjør det til et glimrende eksempel.

Når en ubetydelig bagatell som ikke har noe å si må møtes med et forsvar iblandet hersketeknikk sier dette mye om mønsteret hos CBE og forklarer hvorfor den mer viktige kritikken heller ikke kan tas imot på en voksen måte.

  • Liker 25
Annonse
Gjest Saronsrose
Skrevet

Akkurat dette, at det blir side opp og side ned om Caroline har pisket kremen riktig eller ei, er sånt som gjør tråden så utrolig smålig og idiotisk.

Vanskelig å gjøre annet enn å LE. Høyt og lenge😂

Skrevet
7 minutter siden, MissLucy skrev:

ja, det er det. Men det er et langt spenn fra berettiget kritikk for manglende smittevern og sykkelhjelm og plukking av blomster i parken, til en annerledes kremkonsistenspreferanse enn leserens.

Det blir som om en leser skulle si at kaffen er for svart - det korrekte er å lage lys, svak kaffe, og så kritisere henne for å svare at hun ikke har fått klager på den svarte kaffen.

Skjønner poenget ditt. Det er et stykke mellom kritisere noe som er en smakssak, som kremkonsistens, og ting som er svart-hvite som sykkelhjelm med barn og neglisjering smittevern. Jeg tar selvkritikk der.

Fastholder fortsatt at svaret hennes er typisk CBE-nebbete. Selv om hun selvfølgelig kan få foretrekke kremen sin så pisket som hun ønsker så gir ikke måten hun svarer godt innrykk til leserne. 

  • Liker 29
Skrevet
Akkurat nå, Inocybe skrev:

Skjønner poenget ditt. Det er et stykke mellom kritisere noe som er en smakssak, som kremkonsistens, og ting som er svart-hvite som sykkelhjelm med barn og neglisjering smittevern. Jeg tar selvkritikk der.

Fastholder fortsatt at svaret hennes er typisk CBE-nebbete. Selv om hun selvfølgelig kan få foretrekke kremen sin så pisket som hun ønsker så gir ikke måten hun svarer godt innrykk til leserne. 

nei, jeg ser det og jeg er enig i det.

Samtidig som jeg vet helt sikkert at jeg og ville svart nebbete hvis noen sa at jeg liker kremen feil. Hvis noen sa at jeg burde bruke sykkelhjelm derimot, ville jeg blitt flau og sagt beklager. Det er ikke uten betydning hva kritikken er.

 

  • Liker 9
Skrevet (endret)
16 minutter siden, Saronsrose said:

Akkurat dette, at det blir side opp og side ned om Caroline har pisket kremen riktig eller ei, er sånt som gjør tråden så utrolig smålig og idiotisk.

Vanskelig å gjøre annet enn å LE. Høyt og lenge😂

Det diskuteres ikke hvorvidt kremen er pisket riktig.

Det kommenteres hvordan CBE tar imot tilbakemeldinger som ikke er ekstrem ros eller heiarop.

 

Du skal ha for at du gjør ditt beste for å vri det slik du vil, men det blir litt dumt.

Endret av SosialDistanse
  • Liker 39

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...