AnonymBruker Skrevet 13. november 2018 #1 Del Skrevet 13. november 2018 Ja, det lurer jeg på ? Anonymkode: 02b4f...b48 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
T-Rex Skrevet 13. november 2018 #2 Del Skrevet 13. november 2018 De spiser vegetarmat uten animalsk opprinnelse. Var det noe mer du lurte på? Som du ser av tennene er jeg kjøtteter. Om du lurte. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november 2018 #3 Del Skrevet 13. november 2018 Lurer du på hva slags ingredienser vi spiser, næringskilder, eller en typisk dagsmeny? Spørsmålet er såpass bredt 🤔 Anonymkode: d9272...7b0 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november 2018 #4 Del Skrevet 13. november 2018 Mat Anonymkode: f86e7...63e 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
exictence Skrevet 13. november 2018 #5 Del Skrevet 13. november 2018 (endret) Alt, utenom mat fra og av levende eller døde vesener med øyne og munn. Eller skjell. Endret 13. november 2018 av exictence Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november 2018 #6 Del Skrevet 13. november 2018 Veldig vagt spørsmål. Men jeg spiser iallfall brød/knekkebrød med pålegg (som f.eks. peanøttsmør, bønnepostei og vegansk majones etc.), frukt og grønt, havregrøt kokt på plantemelk, bønner, linser og kikerter, pasta og ris, couscous, planteyoghurt, nøtter, frø og kjerner, vegansk sjokolade, brownies/kake. Vegisterkaker, nøttestek, poteter, saus. Vegansk risgrøt, riskrem etc. Lager vegansk pizza eller burgere med diverse tilbehør, spiser ferdigpizza (Oumph! heter den, kjøper på Kiwi). Mat, med andre ord. Anonymkode: 956c5...95e 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 13. november 2018 #7 Del Skrevet 13. november 2018 Brød, vegansk pålegg, vegansk joghurt med müsli, frukt, øl, thai curry, indisk curry, gryteretter, gratenger, kaker, sjokolade, chips osv Anonymkode: 8ed2d...24e 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
FantasDick Skrevet 13. november 2018 #8 Del Skrevet 13. november 2018 Alt mulig, som ikke er animalsk. Lurer også på om du lurer på hvilke matvarer (det er mye!), næringsstoffer eller type dagsmeny, som AB sier. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. november 2018 #9 Del Skrevet 15. november 2018 Bønner: sorte, hvite, kidney, mung, adzuki, lima, pinto, anasazi. Finnes mange flere typer + at man kan bruke spirer Linser: grønne, gule, brune, beluga Korn og lignende: havre, quinoa, ris, hvete, bygg, durra, hirse, spelt, bulgur, couscous Nøtter: mandler, hassel, jordnøtter, vashew, peanøtt, para, pekan, pistasje, valnøtt, pinjekjerner, macadamia Frukt: banan, dragefrukt, melon, honningmelon, papaya, avokado, nashi, pasjon, epler, pære, kiwi, appelsin, mandarin, blodappelsin, mango, druer, annanas, sharon ++ Bær: jordbær, molte, bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær, boysenbær, stikkelsbær, solbær. Frø og lignende: gresskarkjerner, solsikkekjerner, chia, sesam, linfrø, hamp Grønnsaker: potet, gulrøtter, erter, brokkoli, blomkål, selleri, røbeter, parisnakk, paprika, agurk, ulike typer salat, grønnkål, mais, tomat, gul løk, hvitløk, augergine, asparges, gresskar, kål, squash +++ Plantemelk: havre, mandel, mandel og havre, soya (usøtet, vanilje, sjokolade), ris (usøtet, vanilje, sjokolade), kokosnøtt Alle typer juice Matvarene kan behandles i ulike former: rå, stekt, kokt, fermentert, lagd til mel, lagd til drikke, lagd til is/ sorbe, smoothie osv. Man kan blande ulike typer frukt, nøtter, grønnsaker, bønenr og linser for å skape at hav av kombinasjoner av mat Så finnes det jo mange prosessert/ ferdiglagde produkter, som for eks pasta av soya, hvete, linser, erter. Yoghurt, sylte, currypaste, godterier, avjar, chillisauser, ketchup og alle mulige produkter til veldig mange ulike formål. Så har man selvsagt type varer som setter smak, 30 ulike krydder + soya, tamari, balsamico, riseddik, eplecidereddikk, hvitvinseddik, kokosfett, sennep, olivenolje, rapsolje, solsikkeolje osv Er flere svar i tråden Anonymkode: 2ed96...656 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. november 2018 #10 Del Skrevet 15. november 2018 1 time siden, AnonymBruker skrev: Bønner: sorte, hvite, kidney, mung, adzuki, lima, pinto, anasazi. Finnes mange flere typer + at man kan bruke spirer Linser: grønne, gule, brune, beluga Korn og lignende: havre, quinoa, ris, hvete, bygg, durra, hirse, spelt, bulgur, couscous Nøtter: mandler, hassel, jordnøtter, vashew, peanøtt, para, pekan, pistasje, valnøtt, pinjekjerner, macadamia Frukt: banan, dragefrukt, melon, honningmelon, papaya, avokado, nashi, pasjon, epler, pære, kiwi, appelsin, mandarin, blodappelsin, mango, druer, annanas, sharon ++ Bær: jordbær, molte, bringebær, blåbær, rips, bjørnebær, tyttebær, boysenbær, stikkelsbær, solbær. Frø og lignende: gresskarkjerner, solsikkekjerner, chia, sesam, linfrø, hamp Grønnsaker: potet, gulrøtter, erter, brokkoli, blomkål, selleri, røbeter, parisnakk, paprika, agurk, ulike typer salat, grønnkål, mais, tomat, gul løk, hvitløk, augergine, asparges, gresskar, kål, squash +++ Plantemelk: havre, mandel, mandel og havre, soya (usøtet, vanilje, sjokolade), ris (usøtet, vanilje, sjokolade), kokosnøtt Alle typer juice Matvarene kan behandles i ulike former: rå, stekt, kokt, fermentert, lagd til mel, lagd til drikke, lagd til is/ sorbe, smoothie osv. Man kan blande ulike typer frukt, nøtter, grønnsaker, bønenr og linser for å skape at hav av kombinasjoner av mat Så finnes det jo mange prosessert/ ferdiglagde produkter, som for eks pasta av soya, hvete, linser, erter. Yoghurt, sylte, currypaste, godterier, avjar, chillisauser, ketchup og alle mulige produkter til veldig mange ulike formål. Så har man selvsagt type varer som setter smak, 30 ulike krydder + soya, tamari, balsamico, riseddik, eplecidereddikk, hvitvinseddik, kokosfett, sennep, olivenolje, rapsolje, solsikkeolje osv Er flere svar i tråden Anonymkode: 2ed96...656 Ikke alle nei. Noen typer eplejuice er klarnet gjennom isinglass (fiskeblære) Anonymkode: f86e7...63e Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. november 2018 #11 Del Skrevet 15. november 2018 Min middagsplan denne uka: Mandag - Risgrøt på kokosmelk, Tirsdag - Linsesuppe med brød, Onsdag - Pasta med ostesaus og tofubacon, Torsdag - Falafler i pita med salat og hjemmelaget aioli, Fredag - Taco med ‘kjøttdeig’ fra Hälsans Kök, Lørdag - Potetpizza med ruccola, Søndag - Nøttestek med poteter, grønnsaker og brunsaus. Til frokost/lunsj/kvelds/snacks blir det havregrøt, knekkebrød/rundstykke med ost, tartex, nokrell i tomat, rødbetsalat, italiensk salat, sjokade etc, grønnsaker med hummus, salat med bønner, en neve nøtter, wraps med gulrotlaks og kremost, müsli/granola, yoghurt, ostesmørbrød, pytt i panne... Det er mye å velge i, og det har blitt lett å finne gode erstatninger for meieriprodukter så savner ingenting. Det er også mange oppskrifter på alt fra pålegg til festmiddager hos f.eks greenbonanza, veganmisjonen og vegetarbloggen. Anonymkode: 7eaca...c4f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
deedee_ Skrevet 15. november 2018 #12 Del Skrevet 15. november 2018 Noen av mine favorittmåltider: Enchiladas med bønner, paprika og løk fyll toppet med ost, servert med havrerømme, guacamole og salsa Kremet pasta med pesto og brokkoli med hvitløksbrød til Sprøstekt tofu med nudler og crunchy grønnsaker i spicy peanøttsaus Ovnsbakte grønnsaker, potetstappe og vegetarboller med god saus Rød thaicurry med tofu Ovnsbakt blomkål og kikert curry med kokosris! Couscous, hummus, salat med falafel eller "kyllingbiter" Lasagne BBQ Pulled "pork" sliders med coleslaw Ellers lager vi mye "eggerøre" av tofu til typiske helgefrokoster, pannekaker, kanel eller pizzasnurrer osv. Kan med andre ord spise alt man har lyst på bare i vegansk versjon! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
QBee Skrevet 19. november 2018 #13 Del Skrevet 19. november 2018 Er ikke veganer, men spiser stort sett plantebasert. Og har virkelig lært at gode matopplevelser slettes ikke er avhengig av animalske ingredienser. De siste dagene har vi hatt til middag: Linseboller med karri og kokos, blomkålris og cashewkrem. Kremet pasta med portobellosopp, persille og pinjekjerner. Risotto med løk, portobello og «parmesan» av næringsgjær, gresskarfrø, pinjekjerner og cashewnøtter. Brokkoliburger med pasta, agurk og gulrot. Vegisterkaker med paprikasaus, pommes frites og agurksalat. Er også glad i å steke masse grønnsaker bare, sammen med en eller annen form for belgfrukter og ris eller quinoa- så går mye i sånne enkle varianter om jeg lager middag til meg selv alene. Lunsj og frokost er gjerne havregrøt, quinoagrøt, rundstykker eller middagsrester. Spiser en del nøtter og mandler og frukt som mellommåltider. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå