Nella Skrevet 10. mars 2005 #1 Skrevet 10. mars 2005 Har masse eggeplommer til overs (12) og lurer på om det er noe jeg kan bruke de til eller må jeg bare helle de i vasken? Sammen hva det er egentlig. Mat eller kaker, men er det bakst er det fint om det kan fryses
Arkana Skrevet 10. mars 2005 #2 Skrevet 10. mars 2005 Du kan lage iskrem. Grunnoppskriften er 3 eggeplommer som piskes til eggedosis med 1 dl sukker. Varm opp 3 dl kremfløte. Pisk litt av den varme fløten gradvis inn i eggedosisen. Hell over i gryten under omrøring. Varm opp, mens du rører, til blandingen tykner (skal ikke koke). Så kan du tilsette ønsket smakstilsetning (kan også tilsettes halvveis i frysingen). F.eks. revet/hakket/smeltet sjokolade, bær, hakkede nøtter, vaniljeekstrakt (eller du kan bruke vaniljestang under oppvarmingen), grovknuste kjeks (f.eks. oreo, maryland), nugatti, most banan +++
Gjest piaf Skrevet 10. mars 2005 #3 Skrevet 10. mars 2005 I crème brûlée skal det også være masse eggeplommer...
Gjest piaf Skrevet 10. mars 2005 #4 Skrevet 10. mars 2005 ...og forresten, hvis du foretrekker en enklere, men kjedeligere variant: Eggeplommer kan fryses.
Nella Skrevet 10. mars 2005 Forfatter #5 Skrevet 10. mars 2005 Is med nugatti du. Det må bli min favoritt Eller med litt pistasje og sjokolade kanskje. Det har jeg ihvertfall. Creme brule hørtes også godt ut, men holder meg unna desserter om dagen. Lage seinere, i påsken. Da er det lov med sånn kos. Fant også en oppskrift på egge-plomme skum kake (fritt oversatt) som mange brukte til å bli kvitt eggeplommer etter å ha laget Angel food cake som jeg lagde i går. Skal ha gjester på lørdag så da blir det skumkake med is vedsiden av. Fryse eggeplommer er for kjedelig. De må jo brukes opp før eller siden alikevel
Gjest Anonymous Skrevet 10. mars 2005 #6 Skrevet 10. mars 2005 Vafler? Også har jeg vært borti sjokoladeglasuroppskrifter til kaker hvor det skal være mye eggeplommer.
Gjest Anonymous Skrevet 11. mars 2005 #8 Skrevet 11. mars 2005 Har masse eggeplommer til overs (12) og lurer på om det er noe jeg kan bruke de til eller må jeg bare helle de i vasken? Sammen hva det er egentlig. Mat eller kaker, men er det bakst er det fint om det kan fryses Fælt så mye søtsaker som kom opp her da. Hvorfor ikke bare steke dem til en slags omelett?
Gjest LoisLane Skrevet 11. mars 2005 #9 Skrevet 11. mars 2005 Kokosboller I kokosboller brukes da bare hvitten?
Annie Skrevet 11. mars 2005 #10 Skrevet 11. mars 2005 Kokosboller Ønsker du heller en kake fremfor små boller heller du hele massen i en kakeform! 4 eggehviter 4 dl sukker 6 plater gelatin 100g sjokolade 50g delfiafett 1-2 dl kokos Slik gjør du: 1. Visp eggehvitene stive og dryss i litt og litt sukker under vispingen. 2. La gelatinen ligge i bløt i kaldt vann i min. 5 minutter før du smelter den i litt vann. 3. Tilsett den oppløste gelatinen i en stråle mens du pisker. Visp videre i ca. 5 min. 4.Bruk en sprøytepose og sprøyt ut små boller, eller lag små boller ved hjelp av to skjeer. Settes på en bakeplate med bakepair. 5.La de stivne før du smelter sjokolade og delfiafett over vannbad. 6.Dypp bollene i sjokolade, deretter i kokos. krem.no er en helt super side hvor du kan finne det meste innenfor baking. Sendte et spørsmål dit engang også, og fikk raskt svar på mail. Superservice vil jeg kalle sånt! :-)
NullHull Skrevet 11. mars 2005 #11 Skrevet 11. mars 2005 krem.no er en helt super side hvor du kan finne det meste innenfor baking. Sendte et spørsmål dit engang også, og fikk raskt svar på mail. Superservice vil jeg kalle sånt! :-) Hvor kommer Nellas 12 eggeplommer inn her? :klø: 2
Annie Skrevet 11. mars 2005 #12 Skrevet 11. mars 2005 Kan lage mange kokosboller og gi bort til noen da vel. Eller lage kokosbollekake.
NullHull Skrevet 11. mars 2005 #13 Skrevet 11. mars 2005 Men det skal da ikke være eggePLOMMER i kokosboller, men eggeHVITER... Og ettersom jeg forstår er det 12 eggePLOMMER hun sitter med og ikke vet hva hun skal bruke til, eller er det jeg som surrer her nå? 2
Amarone Skrevet 11. mars 2005 #14 Skrevet 11. mars 2005 Inviter til middag og lag hjemmelaget bernaise eller carbonara. Mmmm...
Ling Skrevet 11. mars 2005 #15 Skrevet 11. mars 2005 Plommer - hvitter - enkelt er det ikke... Bruke PLOMMENE til å lage majones - NAM!
Annie Skrevet 11. mars 2005 #16 Skrevet 11. mars 2005 OOPS :oops: Leste feil jeg. Trodde vi snakka om eggehvitter hele tiden. I eggelikør bruker man vel eggeplommer? Går jo ann å prøve og lage det?
Ling Skrevet 11. mars 2005 #17 Skrevet 11. mars 2005 Du kan lage iskrem. Grunnoppskriften er 3 eggeplommer som piskes til eggedosis med 1 dl sukker. Varm opp 3 dl kremfløte. Pisk litt av den varme fløten gradvis inn i eggedosisen. Hell over i gryten under omrøring. Varm opp' date= mens du rører, til blandingen tykner (skal ikke koke). Så kan du tilsette ønsket smakstilsetning (kan også tilsettes halvveis i frysingen). F.eks. revet/hakket/smeltet sjokolade, bær, hakkede nøtter, vaniljeekstrakt (eller du kan bruke vaniljestang under oppvarmingen), grovknuste kjeks (f.eks. oreo, maryland), nugatti, most banan +++ Nå fikk jeg UTROLIG lyst på hjemmelagd iskrem!!
NullHull Skrevet 11. mars 2005 #18 Skrevet 11. mars 2005 Også har du nok eggeplommer til 2 gullkaker: http://mat.no/vis_oppskrift.aspx?artid=3300
Nella Skrevet 11. mars 2005 Forfatter #19 Skrevet 11. mars 2005 Mulig det blir for lite eggeplommer nå... Mye bra forslag. Takk,takk.
Gjest gjest1 Skrevet 11. mars 2005 #20 Skrevet 11. mars 2005 Høret på radioen i dag at det lagde eggelikør. Oppskriften finner du her
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå