HelpMe2 Skrevet 18. juli 2018 #1 Del Skrevet 18. juli 2018 Er vandt med bruk av linfrø i matlaging, men er usikker på om jeg kan putte hele frø i yoghurt og spise det? Må det tygges veldig godt eller noe sånt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Belima Skrevet 18. juli 2018 #2 Del Skrevet 18. juli 2018 Knus frøene for da får du mest utbytte av dem. Du kan også kjøpe knuste linfrø. Spiser du de hele, så får du ikke virkningen av frøene. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HelpMe2 Skrevet 18. juli 2018 Forfatter #3 Del Skrevet 18. juli 2018 1 minutt siden, Belima said: Knus frøene for da får du mest utbytte av dem. Du kan også kjøpe knuste linfrø. Spiser du de hele, så får du ikke virkningen av frøene. Okay, skal prøve det 🙂 Takk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2018 #4 Del Skrevet 18. juli 2018 Du får ut mest av næringen når du tygger de, ellers kan de passere gjennom tarmsystemet uten at du har tatt opp all næringen fra dem. Så enten knus de eller tygg dem, ja Anonymkode: a8f3b...98b 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. juli 2018 #5 Del Skrevet 18. juli 2018 Tygd eller knust linfrø gir utbytte av næringen i frøene, ja. Man får kjøpt ferdig knuste frø. Men ellers er hele linfrø ganske fint for fordøyelsen. Anonymkode: 7f48e...989 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 19. juli 2018 #6 Del Skrevet 19. juli 2018 Obs, linfrø inneholder cyanid/blåsyre. Det er ikke anbefalt å overskride 2 ss per dag. Knuste linfrø avgir mer giftstoff enn linfrø som ikke knuses eller tygges, mens varmebehandling ødelegger giftstoffet. For stort, langvarig inntak er assosiert med økt fare for noen nervesykdommer, som Alzheimer og ALS. Linfrø inneholder også mange nyttige stoffer, men bør altså spises i moderasjon. Anonymkode: e30aa...9db 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
HelpMe2 Skrevet 19. juli 2018 Forfatter #7 Del Skrevet 19. juli 2018 13 minutter siden, AnonymBruker said: Obs, linfrø inneholder cyanid/blåsyre. Det er ikke anbefalt å overskride 2 ss per dag. Knuste linfrø avgir mer giftstoff enn linfrø som ikke knuses eller tygges, mens varmebehandling ødelegger giftstoffet. For stort, langvarig inntak er assosiert med økt fare for noen nervesykdommer, som Alzheimer og ALS. Linfrø inneholder også mange nyttige stoffer, men bør altså spises i moderasjon. Anonymkode: e30aa...9db Leste på nettet og det står at den blir farligere om du får den i deg med syrer. Jeg har det jo i yoghurt, som er melkesyre, og skulle egentlig ha fått spist kiwi hver dag. Nå ble jeg litt redd Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå