Gjest fimlene Skrevet 18. februar 2005 #1 Del Skrevet 18. februar 2005 hei prøver å finne en go oppskrift på marsipankakebunn og hvilket fyll er godt. på forhånd takk for svar Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 18. februar 2005 #2 Del Skrevet 18. februar 2005 Sukkerbrød 4 egg 140 g sukker 140 g hvetemel ½-1 ts bakepulver Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i hvetemel og bakepulver. Hell i form (24 cm). Stek på nederste rille ved 165 grader i 30-35 minutter. Kaken skal ha trukket seg litt ut fra kanten når den er ferdig. La avkjøles litt i formen, før den hvelves på en rist og avkjøles helt. Del bunnen i to eller tre deler, dynk med f.eks. melk, juice eller lake fra hermetisk frukt. Legg sammen med fyll mellom. Forslag til fyll: Jeg synes vanlig pisket kremfløte (med litt vaniljesukker) blandet med knuste/finhakkede bær (jordbær eller bringebær) og hakkede valnøtter er kjempegodt fyll i marsipankake. Den samme kremen brer du også på toppen og sidene av kaken før marsipanlokket legges på. Du kan også bruke vaniljekrem/eggekrem, eller syltetøy, pisket krem og skiver av frukt (banan, kiwi, ananas osv). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest fimlene Skrevet 18. februar 2005 #3 Del Skrevet 18. februar 2005 takk for svar ble litt usikker nå. er det ikke nøttebunn som brukes til marsipankake, vel man kan sikkert bruke begge deler. lure på hva so e best Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 18. februar 2005 #4 Del Skrevet 18. februar 2005 Sukkerbrød er det vanligste, men du kan godt bruke nøttebunn, eller en av hver om du vil. Personlig liker jeg sukkerbrød best til marsipankake, men det er smak og behag. Sukkerbrødet er mer saftig (særlig om det dynkes), mens nøttebunn blir litt mer seigt. Nøttebunn 5 eggehviter 250 g melis 150 g malte mandler eller hasselnøttkjerner Stivpisk eggehvitene og vend inn mandler og melis. Hell i to 20 cm former og stek ved 180 grader i ca 20 minutter. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 19. februar 2005 #5 Del Skrevet 19. februar 2005 I Bergen vet jeg det er vanlig at konditorer lager marsipankake med en tynn makronbunn nederst i tillegg til sukkerbrødet. Kaken kalles da "hvit dame". Sakset dette fra nettet: "Spørsmål: Krokanbunn Jeg og broren min kommer opprinneligt fra Bergen. Der mener min bror att han fikk marsipan/fløtekake med krokanbunn. Jeg kan ikke finne oppskrift på krokanbunn noen steder. Du har vel ikke tilfeldigvis en på lur? Klem fra Barbro (Innsendt 17.08.04) Svar: Kjære Barbro! Det er riktig at det i Bergen brukes makronbunn i en bløtkake som kalles �Hvit dame�. Prøv følgende oppskrift: Makronbunn 75 g hasselnøttkjerner 150 sukker 2 eggehviter Mal nøttekjernene på mandelkvern eller findel dem i en hurtigmikser. Bland i 100 g av sukkeret. Visp eggehvitene stive med resten av sukkeret og rør forsiktig i nøtteblandingen. Bruk samme form som du har stekt sukkerbrødet i. Smør formen og jevn makronmassen jevnt utover i bunnen. Stek makronbunnen på nederste rille i stekeovnen i ca. 1 time ved 150 grader C. Kjennes bunnen litt myk når du tar på den, kan du la bunnen stå i ovnen noen minutter til. Avkjøl bunnen en del i formen. Legg den så forsiktig over på rist. Vennlig hilsen Ingrid Espelid Hovig " Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest fimlene Skrevet 19. februar 2005 #6 Del Skrevet 19. februar 2005 takk for svar hørtes nydeli ut m krokanbunn. tror jeg vil prøve det. er det noen som har oppskrift på sukkerbrød i størrelse 26 cm nå er jeg i gang Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 19. februar 2005 #7 Del Skrevet 19. februar 2005 Sukkerbrød 26 cm 6 egg 180 g (2 dl) sukker 180 g (3 dl) hvetemel 1/2 ts bakepulver Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Sikt på hvetemelet med bakepulver. Skjær melet forsiktig inn i eggedosisen med slikkepott. Fyll røren i smurt form. Stek på nederste rille ved 160 grader i ca 35 minutter, til sukkerbrødet er pent gyllent og godt hevet. Avkjøl kaken i formen, hvelvet på plate eller rist. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest fimlene Skrevet 19. februar 2005 #8 Del Skrevet 19. februar 2005 du e bare helt fantastisk hjelpsom. tusen takk :blomst_opp: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå