Quinden Skrevet 26. januar 2005 #1 Skrevet 26. januar 2005 Noen som kan gi en god oppskrift på pastasalat som er brukende til fest? Takk og bukker :-)
Brunhilde Skrevet 26. januar 2005 #2 Skrevet 26. januar 2005 Det var meg og oppskrifter.... Altså, man koker grønn tagliatelle. Man lager (eller kjøper) et glass pesto. Pesto blandes i pastaen når den er kokt. Dette danderes på fat med pillede reker, ruccolasalat, avocado og grønne erter. Det ser så flott ut og det smaker helt fantastisk! 1
Gjest Anonymous Skrevet 26. januar 2005 #3 Skrevet 26. januar 2005 Åja, slik grønn pastasalat er så utrolig godt. Bare husk å kjøpe en Pesto av godt merke. Pestoglass som har Genovese i navnet er de aller beste av ferdig-pestoene. Husk rikelig med godt landbrød & smør til, og vin, en god syrlig hvitvin.
Arkana Skrevet 26. januar 2005 #4 Skrevet 26. januar 2005 Kremet pastasalat med kylling og fetaost (4 porsj.) 200 g pastarør 1,5 dl kesam 1 dl matfløte 200 g kyllingkjøtt 100 g bacon i skiver 2 vårløk 1 rød paprika 100 g fetaost salt/pepper 2 fedd hvitløk 50 g pinjekjerner 1 potte basilikum 1 dl olivenolje 100 g revet parmesan salt Kok pasta etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann og la renne godt av. Bland sammen kesam og fløte. Del opp grillet kylling i biter. Stek bacon og del i biter. Legg det på kjøkkenpapir slik at fettet renner godt av. Skjær vårløk, paprika og ost i terninger. Lag pesto: Rens hvitløk, rist pinjekernene i en tørr stekepanne (de skal ikke bli brune) og ha alt over i en hurtigmikser sammen med basilikum og parmesan. Kjør sammen og spe med olivenolje. Smak til med salt. Vend kesam og fløteblandingen inn i godt avrent pasta sammen med pesto. Tilsett de andre ingrediensene og vend lett sammen. Server med godt brød.
Gjest gjest1 Skrevet 26. januar 2005 #5 Skrevet 26. januar 2005 Det var meg og oppskrifter.... Altså, man koker grønn tagliatelle. Man lager (eller kjøper) et glass pesto. Pesto blandes i pastaen når den er kokt. Dette danderes på fat med pillede reker, ruccolasalat, avocado og grønne erter. Det ser så flott ut og det smaker helt fantastisk! Når du sier dandering..hva mener du da? Blande? Hørtes godt ut..
Brunhilde Skrevet 26. januar 2005 #6 Skrevet 26. januar 2005 Jepp, bland sammen, men sånn at det ser fint ut. Innbiller meg forresten at rekene med hell kan byttes ut med røkelaks - kanskje legge i noen grønne oliven istedet for ertene da... Hm, tror jeg må prøve det neste gang!
Scheherazade Skrevet 26. januar 2005 #7 Skrevet 26. januar 2005 Det var meg og oppskrifter.... Altså, man koker grønn tagliatelle. Man lager (eller kjøper) et glass pesto. Pesto blandes i pastaen når den er kokt. Dette danderes på fat med pillede reker, ruccolasalat, avocado og grønne erter. Det ser så flott ut og det smaker helt fantastisk! Hørtes utrolig godt ut!
Gjest Gjesta Skrevet 26. januar 2005 #8 Skrevet 26. januar 2005 Jeg lager pastasalat med kylling og sprøstekte baconbiter som har fått rent av seg. *Pastaskruer *ruccola *rød og gul paprika (1/2 av hver) *tørrstekt fersk sjampinjong *stekte biter av kyllingfilet, krydret med salt og pepper *tørrstekte baconbiter evt. pancetta (er det ikke det det heter?) *ristede pinjekjerner *noen strimler parmesan *gode olivener Dressing av hjemmelaget pesto (evt delikatessebutikk) og god olivenolje.
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 9. oktober 2006 #9 Skrevet 9. oktober 2006 Hei Ser den oppskriften på kremet pastasalat til deg Arkana, bare lurte på om denne kan lages dagen i forveien eller`? Skal de brukes en hel potte med basilikum ? Høres veldig mye ut?
Arkana Skrevet 9. oktober 2006 #10 Skrevet 9. oktober 2006 Hei Ser den oppskriften på kremet pastasalat til deg Arkana, bare lurte på om denne kan lages dagen i forveien eller`? Skal de brukes en hel potte med basilikum ? Høres veldig mye ut? ← Du kan godt lage den dagen før, men jeg ville ventet med baconet slik at det holder seg sprøtt og ikke blir mykt. Det står en hel potte basilikum i oppskriften, men jeg har aldri brukt så mye, for jeg er ikke så glad i altfor mye basilikumsmak. Bare prøv deg fram og smak på pestoen etterhvert, så finner du ut hvor mye du liker. Og kesam og fløte vil også gjøre smaken litt mildere.
Rosenrød Skrevet 9. oktober 2006 #11 Skrevet 9. oktober 2006 Hvor mye pesto trengs det hvis jeg bruker en fra butikken, Arkana?
Arkana Skrevet 9. oktober 2006 #12 Skrevet 9. oktober 2006 Hvor mye pesto trengs det hvis jeg bruker en fra butikken, Arkana? ← Jeg tror du trenger omtrent et helt lite glass. Men det er ikke så nøye akkurat hvor mye du bruker, bare smak deg fram.
Gjest Gjest Skrevet 9. oktober 2006 #13 Skrevet 9. oktober 2006 Hei Arkana! Lurte bare på om du pisket kremen eller ikke? Går egentlig ut i fra at det ikke skal gjøres, men ble litt usikker....
Arkana Skrevet 9. oktober 2006 #14 Skrevet 9. oktober 2006 Hei Arkana! Lurte bare på om du pisket kremen eller ikke? Går egentlig ut i fra at det ikke skal gjøres, men ble litt usikker.... ← Nei, jeg pisker den ikke. Men jeg skjønner godt at du spør, i f.eks. Waldorfsalat skal jo kremen piskes, så man kan jo aldri vite.
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 10. oktober 2006 #15 Skrevet 10. oktober 2006 Takk for svar denne skal jeg prøve ut
Gjest Gjest Skrevet 10. oktober 2006 #16 Skrevet 10. oktober 2006 Jeg også skal prøve ut denne i kveld, da skal jeg ha klubb Takk for svar arkana!
Gjest Gjest_gjest_* Skrevet 20. oktober 2006 #17 Skrevet 20. oktober 2006 Ja nå har jeg laget denne pastasalaten, men parmesanen ødelagte hele greien den smakte grusomt. Har aldri smakt de før. Hva bruker den osten til egentlig?
Gjest Elfrida Skrevet 20. oktober 2006 #19 Skrevet 20. oktober 2006 (endret) Parmesan er da en helt nydelig ost, og kan brukes til masse. Man kan ha den på et ostefat, i pastaretter, i salater, på carpaccio, i sauser osv osv. En tommelfingerregel bør være å smake på ukjente ingredienser før man putter de oppi maten -det er jo dumt å ikke like en deilig rett på grunn av en av råvarene. Og styr unna det derre ferdigrevne pulver-jukset... Endret 20. oktober 2006 av Elfrida
Gjest piaf Skrevet 20. oktober 2006 #20 Skrevet 20. oktober 2006 Vær også klar over at mye av det som selges som parmesan, slett ikke er ekte parmesan - les nøye på pakken! Og såvidt jeg vet er ingen av de ferdigrevne variantene ekte vare, bare dårlige (og billigere) etterlikninger. Når det er sagt så har også parmesan en særegen smak som kanskje krever litt tilvenning. Men det er absolutt verdt det å gi den en sjanse - jeg kunne ikke klart meg uten.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå