Gå til innhold

Fløtegratinerte poteter,hvilken fløte?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Matfløte eller kremfløte? Koker du potetene først?

Anonymkode: d7aba...af3

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg bruker kremfløte, men matfløte funker sikkert også. Pleier ikke å forkoke potetene. 

Anonymkode: 35f59...a47

Skrevet

Bruker matfløte, koker ikke potetene først 

Anonymkode: aeec6...f00

  • Liker 1
Skrevet

Bruker alltid kremfløte :)

  • Liker 1
Skrevet

Bruker alltid kremfløte. Noen ganger koker jeg potetene, noen ganger ikke. 

Skrevet

Takk for svar. Har hørt at matfløten kan sprekke....så går for kremfløte:))

Anonymkode: d7aba...af3

  • Liker 1
Skrevet

Kremfløte ja. Skjærer rå poteter i relativt tynne skiver. Legger litt skivet løk og hvitløk mellom også. Mmm :) 

Anonymkode: 8742e...ffb

Skrevet

Bruker matfløte. 

Jeg gjør som så. 
Freser litt hvitløk i hvitløkssmør, krydret litt med hvitløkskrydder. Heller oppi fløten og lar den koke mens jeg ordner potetene. Bruker ostehøvel eller slik rive. 
Lar det putre litt også legger jeg det i en form og har over ost. 

180 grader i 30 +/-

 

Anonymkode: 59792...e09

Skrevet

Vanlig fløte, alltid. Matfløte er bare tull, da kan du like gjerne bruke melk. 

  • Liker 2
Skrevet

Mange tror at kremfløte bare er til desserter og at matfløte derfor skal brukes i fløtegratinerte poteter. Slik er det ikke - kremfløte kan også brukes i mat. I fløtegratinerte poteter får man en mye bedre smak med kremfløte, så jeg anbefaler absolutt å gå for den! Potetene skal du forresten ikke koke på forhånd. 

Anonymkode: e3c9d...ed1

  • Liker 2
Skrevet

Kremfløte. Og bruk melne poteter, som Pimpernell eller Kerrs Pink.

Anonymkode: cb057...19c

  • Liker 1
Skrevet

"Matfløte" er jo bare "kremfløte" som er blandet omtrent 50/50 med melk, og deretter solgt til full pris. Så det er bare tull. Det finnes aldri noe grunn til å kjøpe matfløte. Kjøp kremfløte, og vil du ha en magrere variant, bland i litt melk så har du "matfløte".

En annen fun fact: Innholdet på matfløte og kaffefløte er forresten 100% identisk. Det har til og med Tine sagt selv. Folk blir lurt trill rundt av merkingen i butikken. 

Hva blir det neste? Vaffelmel? Matmel? Dessertsukker? Tesukker?

Anonymkode: 298bb...a1b

  • Liker 5
Skrevet

Jeg bruker 2/3 helmelk og 1/3 matfløte. Koker det først.

Anonymkode: 27756...615

Skrevet

Bruk kremfløte. Matfløte er bare tull. 

  • Liker 2
Skrevet

Bruker h-melk jeg. Blir kjempegodt :)

Koker potetene i melk, hvitløk, muskat, salt og pepper til passe konsistens. Deretter gratinerer jeg i ovnen.

Anonymkode: 99186...1a4

Skrevet

Jeg har laget med matfløte flere ganger. Det blir godt, men det ser ikke pent ut, for den sprekker litt. Ren kremfløte blir FOR heavy for meg.

Anonymkode: 42c41...f5a

Skrevet
På 23.9.2017 den 14.37, AnonymBruker skrev:

"Matfløte" er jo bare "kremfløte" som er blandet omtrent 50/50 med melk, og deretter solgt til full pris. Så det er bare tull. Det finnes aldri noe grunn til å kjøpe matfløte. Kjøp kremfløte, og vil du ha en magrere variant, bland i litt melk så har du "matfløte".

En annen fun fact: Innholdet på matfløte og kaffefløte er forresten 100% identisk. Det har til og med Tine sagt selv. Folk blir lurt trill rundt av merkingen i butikken. 

Hva blir det neste? Vaffelmel? Matmel? Dessertsukker? Tesukker?

Anonymkode: 298bb...a1b

Har du dokumentasjon på det?

Anonymkode: 32271...16c

Skrevet

matfløte!

Kok potetene først selvsagt

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...