Gå til innhold

Fløtegratinerte poteter,hvilken fløte?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Jeg bruker kremfløte, men matfløte funker sikkert også. Pleier ikke å forkoke potetene. 

Anonymkode: 35f59...a47

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for svar. Har hørt at matfløten kan sprekke....så går for kremfløte:))

Anonymkode: d7aba...af3

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Kremfløte ja. Skjærer rå poteter i relativt tynne skiver. Legger litt skivet løk og hvitløk mellom også. Mmm :) 

Anonymkode: 8742e...ffb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker matfløte. 

Jeg gjør som så. 
Freser litt hvitløk i hvitløkssmør, krydret litt med hvitløkskrydder. Heller oppi fløten og lar den koke mens jeg ordner potetene. Bruker ostehøvel eller slik rive. 
Lar det putre litt også legger jeg det i en form og har over ost. 

180 grader i 30 +/-

 

Anonymkode: 59792...e09

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mange tror at kremfløte bare er til desserter og at matfløte derfor skal brukes i fløtegratinerte poteter. Slik er det ikke - kremfløte kan også brukes i mat. I fløtegratinerte poteter får man en mye bedre smak med kremfløte, så jeg anbefaler absolutt å gå for den! Potetene skal du forresten ikke koke på forhånd. 

Anonymkode: e3c9d...ed1

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kremfløte. Og bruk melne poteter, som Pimpernell eller Kerrs Pink.

Anonymkode: cb057...19c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

"Matfløte" er jo bare "kremfløte" som er blandet omtrent 50/50 med melk, og deretter solgt til full pris. Så det er bare tull. Det finnes aldri noe grunn til å kjøpe matfløte. Kjøp kremfløte, og vil du ha en magrere variant, bland i litt melk så har du "matfløte".

En annen fun fact: Innholdet på matfløte og kaffefløte er forresten 100% identisk. Det har til og med Tine sagt selv. Folk blir lurt trill rundt av merkingen i butikken. 

Hva blir det neste? Vaffelmel? Matmel? Dessertsukker? Tesukker?

Anonymkode: 298bb...a1b

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Bruker h-melk jeg. Blir kjempegodt :)

Koker potetene i melk, hvitløk, muskat, salt og pepper til passe konsistens. Deretter gratinerer jeg i ovnen.

Anonymkode: 99186...1a4

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har laget med matfløte flere ganger. Det blir godt, men det ser ikke pent ut, for den sprekker litt. Ren kremfløte blir FOR heavy for meg.

Anonymkode: 42c41...f5a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

På 23.9.2017 den 14.37, AnonymBruker skrev:

"Matfløte" er jo bare "kremfløte" som er blandet omtrent 50/50 med melk, og deretter solgt til full pris. Så det er bare tull. Det finnes aldri noe grunn til å kjøpe matfløte. Kjøp kremfløte, og vil du ha en magrere variant, bland i litt melk så har du "matfløte".

En annen fun fact: Innholdet på matfløte og kaffefløte er forresten 100% identisk. Det har til og med Tine sagt selv. Folk blir lurt trill rundt av merkingen i butikken. 

Hva blir det neste? Vaffelmel? Matmel? Dessertsukker? Tesukker?

Anonymkode: 298bb...a1b

Har du dokumentasjon på det?

Anonymkode: 32271...16c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...