Gå til innhold

Rahabilitering og fordeling av kostnader


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi har en sak gående i borettslaget hvor jeg bor, som jeg gjerne skulle ha noen innspill på:

Styret har sendt ut innkalling til ekstraordinær generalforsamling for å ha en avstemming på om et større rehabiliteringsprosjekt skal igangsettes. Det er terrassene som skal rehabiliteres. Borettslaget består av leiligheter på 2-rom og 4-rom, og er bygget i terrasse. Dvs at leilighetene i 3 etasje faktisk har større terrasse enn leilighetene i øverste etasje, uavhengig av om det er 2-roms eller 4-roms. 

I budsjettet for rehabiliteringen, er alle kostnader vist som kr x ganger antall leiligheter. Altså, det er i budsjettet tatt utgangspunkt i at kostnaden blir lik per terrasse , uavhengig av leilighetens innvendige areal. Men i budsjettet for fordeling av utgiften til rehabiliteringen, er denne gjort utifra brøken man eier, altså vil en 2-roms leilighet få samme prosentvise økning i husleien som en 4-rommer, men i kroner og ører vil en 2-rommer bli belastet med en lavere kostnad enn en 4-rommer. Dette altså til tross for at en 2-rommer reellt sett vil kunne ha en større terrasse, og dermed også koste fellesskapet mer, enn en 4-rommer.

Noen som har vært boret i lik problemstilling, og hvordan taklet dere som beboere dette overfor styret ?

 

Anonymkode: 31085...ae6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Slik er det i mange borettslag. Hvis taket var lekk, skulle bare de som bodde i toppetasjen betalt for det siden det strengt tatt bare er de som merker noe til det? Eller om det var mugg i kjelleren: skulle ikke felleskapet delt det likt selv om det bare var dem i 1. som merket noe til det? Det ER vanskelig med borettslag, men på sikt så blir det rettferdig. Hadde blitt et vanskelig regnestykke ellers.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...