Gå til innhold

Arv etter besteforeldre


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Da jeg mistet besteforeldre fikk alle barnebarna noen ting hver av sentimental og praktisk verdi (feks den som driver med foto fikk overta utstyr, den som passet fikk overta en del klær, møbler/kjøkkenutstyr til barnebarn i etableringsfasen. Mye kunne nok blitt solgt videre i stedet, men hyggeligere å holde det i familien (og mindre styr). Fikk ting som til sammen har verdi av flere titalls tusen, men ingen kontanter. Det var aldri et tema

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg vet ikke hva som er vanlig. Da mine besteforeldre døde fikk jeg og mine søskenbarn en lik sum hver. Det var da foreldrene våre som hadde bestemt det. Det kan jo også hende at mine besteforeldre hadde bedt dem om det før de døde, ikke vet jeg. 

Jeg tror det har mye å si hvilken økonomisk situasjon foreldrene har. Samt hvilket forhold barnebarna hadde til besteforeldrene. Noen har alltid stilt opp for dem gjennom hele livet, tatt det som en selvfølge. Mens andre gidder aldri å besøke, hjelpe osv og kommer kun hvis de får gaver/penger av sine besteforeldre. 

Uansett så bør man verken som barn, barnebarn eller i annen relasjon forvente å arve. La de få bruke opp pengene sine hvis de kan. Ikke baser deler av fremtiden på at du skal motta arv. Det er ingen selvfølge, kun en bonus. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Regner med at arv fra gjenlevende besteforelder blir delt mellom min bror og meg. Faren vår trenger ikke pengene, og det er nok en forholdsvis liten sum. Kanskje 100.000kr på hver.

Den dagen jeg arver mine foreldre kommer det til å bli gitt videre til mine barn. Jeg er i en god økonomisk situasjon nå, og har mindre behov for pengene enn det de har.

Jeg har mange venner som har mottatt arv fra besteforeldrene på denne måten. Foreldre med god økonomi, og som gir pengene videre til yngre generasjon i etableringsfasen.

Anonymkode: d207a...978

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...