Gå til innhold

Bør jeg hjelpe min søster økonomisk?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Når hun kalkulerer inn matvarer fra deg i sløsebudsjettet sitt, ville jeg sluttet å bidra med både penger og mat. Jeg ville tilbudt å hjelpe henne med å søke nødhjelp fra NAV, og jeg kunne hjulpet til med å sette opp budsjett dersom hun var interessert. Men når hun ikke en gang gidder å stille på jobben som du skaffet henne, så er hun vel neppe så mottakelig for noe som helst. Da må det bare gå sin skjeve gang til hun selv innser at hun må ta ansvar. I mellomtiden kunne jeg strukket meg til å invitere niesene dine på middag i blant. Og hvis det kommer frem at niesene dine går sultne fordi ingen lenger kjøper mat, ville jeg kontaktet barnevernet. Da trenger mor veiledning i ansvarlig foreldreskap.

  • Liker 8
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 11.6.2017 den 21.25, AnonymBruker skrev:

Jeg har flere ganger tidligere, dvs 3 - 4 ganger bare dette året, handlet inn mat til henne slik ar de har mat ut måneden. Kontanter har jeg sluttet å gi for lengst, nettopp fordi jeg vet hvordan søsteren min sløser. Problemet med at jeg kjøper inn mat til henne er at hun legger opp forbruket sitt etter det. Det innebærer at hun sløser vekk lønna si fordi hun vet at hun har meg til å fylle kjøleskapet. Dette koster en del, de siste to gangene var kjøleskapet tomt 20 dager før søster fikk lønning, mat og drikke til tre stykker i 20 dager koster litt. Tror jeg handlet for 1500-2000kr . Dere kan regne ut hvor mye dette har kostet meg.

Søster har en jobb der hun er tilkallingsvikar på aldershjem. Her kan hun i prinsippet jobbe hver dag, da det alltid er behov for folk. Men siden hun er upålitelig, dvs ikke dukker opp på jobb, tar for lange røykepauser og takker nei på dagen. Så blir det til at hun får få vakter der. Jeg vet dette fordi avdelingsleder der er min venninne, det var jeg som skaffet søstrer den jobben. Bortsett fra dette er det få jobber som søster kan søke på, hun har ikke fullført vgs, så mulighetene er begrenset. 

 

Anonymkode: 883b1...98a

Ok, jeg så ikke dette i min første post. Da hadde jeg sagt nei.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du burde si nei heretter, hun snylter jo bare på deg og det er nok det mannen din føler også. Hun må lære seg å stå på egne bein og ta ansvar. Hva bruker hun penger på egentlig? Mat til ungene og seg selv burde jo være høyt oppe på prioriteringslista. Stakkars barn!

Anonymkode: 9454e...433

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kunne frivillig forvaltning vært et alternativ? At hun får en verge, fram til hun lærer seg å styre økonomien ordentlig?

har hun kredittgjeld?

Anonymkode: a5662...005

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Huff....jeg får helt vondt i magen av å høre om folk som har det så dårlig stilt økonomisk, og som har rotet det til for seg selv så alvorlig at de ikke engang har til mat til sine egne unger! Tanken på en så skremmende situasjon gir meg helt mageknip.

Ser det om og om igjen på Luksusfellen og Lyxfällan Sverige. Folk som sitter der og ser økonomiekspertene inn i ansiktet og sier at de har 40 kroner på konto og tre uker til lønning og sånn, og ikke aner hvor neste handlekurv skal komme fra. Og så har de barn å forsørge...!

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Meld henne på luksusfellen.

Anonymkode: 21fd1...bda

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ut i fra det du skriver ville jeg ikke gitt henne penger eller mat.
Be henne gå på nav for å få nødpenger. Hvis hun bor i en av de større byene så finnes det plasser som deler ut mat til de som trenger det. Kanskje det kan være vekkeren hun trenger til å skjerpe seg?

Anonymkode: 5de0c...496

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Kom faktisk på en løsning jeg husker luksusfellen gjorde. 
Det er mulig å utnevne en økonomisk verge om man ikke klarer å ha styr på egen økonomi. :) 
Du kan ta det opp med nav. Kan hende søsteren din vil ha nytte av det.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville kjøpt havregrøt og basisvarer til henne, og spurt besteforeldrene om de kunne ha barna, og om jeg hadde muligheten. En gang å låne er ok, men flere ganger hvert år, er ugreit.

Men, ja, ville lånt, men først en prat.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Det er interessant at vi lever i et samfunn der første råd er- løp til nav! Så i neste tråd klager man over at folk er for avhengig av staten. Man oppmuntrer ikke akkurat til å hjelpe hverandre eller lære folk hvordan ta bedre vare på seg selv. Da blir selvsagt resultatet at "alle" løper på nav

Anonymkode: b59a7...f77

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...