Gå til innhold

Baking - heving


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Lagde vanlig deig og så setter mannen i gang med lufting og fyring i ovnen. Mao ble det ikke heving av boller. Jeg lurte derimot på om dere har noen tips og triks for god heving av deig?

Anonymkode: 6067a...f30

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 1 måned senere...

Fortsetter under...

Skjønner ikke den første delen av innlegget. 

Men å heve deig er ikke så vanskelig. Hvis man bruker tørrgjær er det viktig at væsken er akkurat 36-38 grader. Alle ingrediensene i deigen skal være i samme temperatur før bakingen (gjerne romtemp.). Sett deigen på et lunt sted under klede så lenge som mulig. Og etterheving kan være greit. For raskere heving kan man f.eks. sette bollen i nærheten av en varmekilde, men ikke så nært at gjæra drepes. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...