fiole Skrevet 27. mars 2017 #381 Del Skrevet 27. mars 2017 (endret) På 27.03.2017 den 15.19, fiole skrev: Alså, jeg sluttet å bruke min mors oppskrift, for jeg vil ha litt mer ZING i smakene, Jeg bruker mye mer av alt nesten trippelt med løk og det andre...å nå koker det over vent litt....... Skulle jeg ta deg på ordet? @Hoppetaujenta så må jeg bare skjekke to mål jeg bruker (korker) er jo litt varierte i størrelene på en måte.... På 27.03.2017 den 15.34, Hoppetaujenta skrev: Jatakk @fiole Jeg vil gjerne bli loset igjennom. Det er en av de beste sausene som finnes. Jeg husker den også fra "veldig lenge siden nå" og de gamle kunne lage den himmelsk! 50 gr smør (smeltes) i gryte. 3 ss hvetemel (ha det i smør som er smeltet) (dette skal ikke brunes) 2,5- 3 løk (løk måler 6 cm over ekvator, i tilfelle du lurer på størrelse) strimle og fres løken uten at den blir brun i stekepanne. Løken du nettopp har frest, ha det oppi (smør og hvetemel) Så heller du kraft av kjøtt + eddik, sukker og pepper i gryta med smør, løk og hvetemel 2 ss 7% eddik (klar) 4-5 ts sukker 1/2 ts kvit peppar 5-6 auser (radius x 2 = 8 cm) kjøttkraft salt må til, som seg hør og bør etter smak Endret 28. mars 2017 av fiole 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 27. mars 2017 #382 Del Skrevet 27. mars 2017 (endret) Takk og takk...her noteres det! Ehh...: og da er det nok med et vanlig lite fem-ti-minutters oppkok, så er den ferdig? Endret 27. mars 2017 av Hoppetaujenta 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fiole Skrevet 27. mars 2017 #383 Del Skrevet 27. mars 2017 21 minutter siden, Hoppetaujenta skrev: Takk og takk...her noteres det! Ehh...: og da er det nok med et vanlig lite fem-ti-minutters oppkok, så er den ferdig? Ja, si la oss kalle det, et kvarter heller 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 28. mars 2017 #384 Del Skrevet 28. mars 2017 (endret) Ok. Da skal jeg forsøke det med tid og stunder. Tusen takk skal du ha søte fiolen vår. Nå er jeg sulten faktisk. Hva skal vi bestille fra kjøkkenet i dag da? *myse på menyen* Kokken? Kan jeg få en hvalbifftallerken av deg? Endret 28. mars 2017 av Hoppetaujenta 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 28. mars 2017 #385 Del Skrevet 28. mars 2017 1 time siden, Hoppetaujenta skrev: Ok. Da skal jeg forsøke det med tid og stunder. Tusen takk skal du søte fiolen vår. Nå er jeg sulten faktisk. Hva skal vi bestille fra kjøkkenet i dag da? *myse på menyen* Kokken? Kan jeg få en hvalbifftallerken av deg? Make that TWO, please. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fiole Skrevet 28. mars 2017 #386 Del Skrevet 28. mars 2017 Pussig at du trekker frem Hvalbiffen...det har vi hatt mye av og det er jo kjempesnadder...ingen som jeg kjenner i RL har spist det 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 28. mars 2017 #387 Del Skrevet 28. mars 2017 (endret) Jerry får servert...bare så det er notert. Jeg er fryktelig glad i hvalbiff og kjenner vel heller ingen som spiser det irl. Det er gammeldags mat som ikke har kommet på mote ennå. Det er nok litt fy-fy-mat for enkelte dyrevernere der ute. Endret 28. mars 2017 av Hoppetaujenta 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 28. mars 2017 #388 Del Skrevet 28. mars 2017 4 minutter siden, fiole skrev: Pussig at du trekker frem Hvalbiffen...det har vi hatt mye av og det er jo kjempesnadder...ingen som jeg kjenner i RL har spist det Hvalkjøtt! ❤ Som biff i panne, ovn og på grill. Som gryterett. I brun saus med stua kål og nypoteter. Med forsommerens nykål. Jærri ❤ hval. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 28. mars 2017 #389 Del Skrevet 28. mars 2017 1 minutt siden, Hoppetaujenta skrev: Jerry får servert...bare så det er notert. Jeg er fryktelig glad i hvalbiff og kjenner vel heller ingen som spiser det irl. Det er gammeldags mat som ikke har kommet på mote ennå. Det er nok litt fy-fy-mat for enkelte dyrevernere der ute. Takk, Venn. Jeg vokste opp med hval i mange varianter. Elsker hval. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 28. mars 2017 #390 Del Skrevet 28. mars 2017 Jeg hval jeg også. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fiole Skrevet 28. mars 2017 #391 Del Skrevet 28. mars 2017 Jeg vokste og opp med hval og det er snadder, vi hadde ofte lever, nyrer, lungemos, blodpudding (noe jeg ikke likte) Mor kjøpte griseblod og stod med blod opp til øra når hu holdt på med det der 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 28. mars 2017 #392 Del Skrevet 28. mars 2017 (endret) Her jeg bor kommer ikke fersk hval før om sommeren. Det er kanskje gjengs? Sesong? Gleder meg veldig. Forresten..gode stykker pakket i folie sammen med poteter, gulrøtter, løk, sitron, godt smør og litt annet godt nedgravd under glørne i bålet på hyttas leirplass....det er det nesten noe religiøst over. Endret 28. mars 2017 av Jerry Lee 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 28. mars 2017 #393 Del Skrevet 28. mars 2017 2 minutter siden, Hoppetaujenta skrev: Jeg hval jeg også. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fiole Skrevet 28. mars 2017 #394 Del Skrevet 28. mars 2017 Åååå, jeg fikke en hel film i hode jeg nå knitring og furu sus summing av mygg.....du å du bållukten sitter i hår og hud....kra kra kra 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 28. mars 2017 #395 Del Skrevet 28. mars 2017 2 minutter siden, fiole skrev: Åååå, jeg fikke en hel film i hode jeg nå knitring og furu sus summing av mygg.....du å du bållukten sitter i hår og hud....kra kra kra Du får ta en tur da, vøtt. Pleier forøvrig behandle pir på samme måte... 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
fiole Skrevet 28. mars 2017 #396 Del Skrevet 28. mars 2017 Eg kjem som et olja lyn vettu....bålkos i skogen....say no more 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 28. mars 2017 #397 Del Skrevet 28. mars 2017 5 minutter siden, fiole skrev: Eg kjem som et olja lyn vettu....bålkos i skogen....say no more 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 29. mars 2017 #398 Del Skrevet 29. mars 2017 Saftig prinsessekake klar til servering. 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Jerry Lee Skrevet 29. mars 2017 #399 Del Skrevet 29. mars 2017 Tusen takk, Med sterk kaffe, regner jeg med?! 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hoppetaujenta Skrevet 29. mars 2017 #400 Del Skrevet 29. mars 2017 Absolutt. Valgfritt, kaffe, kald melk, brus, saft eller ingenting. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå