Titti Skrevet 30. november 2004 #1 Del Skrevet 30. november 2004 Jeg spiser pinnekjøtt på julaften, ellers så går det for det meste på brødmat med deilig pålegg resten av jula.... Det er liksom det jeg gleder meg aller mest til!!! Noe av det vi har på julebordet er: Saltkjøttlår Tomatsild Andre sildetyper Lammerull Eggesalat Reker Sylte Fenalår Forskj. oster Forskj. syltetøy Laks Egg osv. -Kunne godt tenkt meg noen flere tips om hva man kan ha av 'julepålegg', kanskje noen oppskrifter på noen gode påleggssalater ol.?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingeborg Skrevet 30. november 2004 #2 Del Skrevet 30. november 2004 Hjemmelaget leverpostei er et must for meg - svigermors postei er fantastisk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 30. november 2004 #3 Del Skrevet 30. november 2004 Hjemmelaget kyllingsalat? Den lager du med ferdiggrillet kylling i biter, majones (Hellman's er best), litt sennep, hakket løk, maiskorn og hakket rød paprika. I tillegg til det du nevner her pleier vi å ha hjemmelaget potetsalat (poteter i terninger, hakket rødløk, hakket egg, hjemmelaget majones, rømme, salt/pepper, mais, hakket gressløk og litt balsamicoeddik. Og så pleier vi å ha hjemmelaget rødbetesalat, det er Mamma som lager den så jeg er ikke sikker på hvordan men det ser ut som kokte rødbeter i terninger med en helt vanlig vinaigrette. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Elbereth Skrevet 30. november 2004 #4 Del Skrevet 30. november 2004 Noen av favorittene på vårt julebord: Lammerull, leverpostei, røkelaks, sherry-tomatsild, saltet og kokt oksetunge, moltesyltetøy, sylteflesk, kokte egg og eggesalat, ansjos + masse godt hjemmebakt brød i forskjellige varianter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
leslie Skrevet 30. november 2004 #5 Del Skrevet 30. november 2004 julefrokostbordet 1 juledag... mmm det er et herlig syn, kan sitte å spise og spise og spise og det er såå mye godt å velge mellom.. her er noe av det vi har på bordet og som jeg liker best: sild hjemmelaget leverpostei cabaret, er vel egentlig det beste;) juleskinke med sennep røkelaks vanlig laks oster og som tilbehøs sylteagurk;) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Espera Skrevet 1. desember 2004 #6 Del Skrevet 1. desember 2004 Ååååå dette er nesten det beste med hele jula! :-) Vi pleier å ha fårerull, sylte, juleskinke, sursild og kryddersild, cabaret med reker, italiensk salat, rekesalat, waldorfsalat, fenalår, morrpølse, eggerøre, røkelaks, edamerost, rørte jordbær... Og alt hjemmelagd/tørket av enten pappa eller bestefar (øh...bortsett fra osten). Ved siden av pleier vi ha hjemmebakt grovbrød og loff, julebrød med rosiner og sukat, tørre vafler og aniskringler. Nå er jeg plutselig veldig sulten..... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Titti Skrevet 1. desember 2004 Forfatter #7 Del Skrevet 1. desember 2004 Mmmm, jeg å sulten.... :-? Er det noen som har ei god oppskrift på sånn kabaret-ting og en postei? (Da helst uten melk....) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Armonia Skrevet 1. desember 2004 #8 Del Skrevet 1. desember 2004 På frokostbordet hos oss har vi: Salt lammelår Sylte med nellikspiker Lammerull Laks Tomatsild Ansjos Egg Edamerost Juleskinke med sennep og hjemmebakt julebrød Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 1. desember 2004 #9 Del Skrevet 1. desember 2004 Jeg har noen posteioppskrifter. Julepostei 500 g lever 250 g spekk ½ løk 2-3 ansjosfileter 1-2 ss ansjoslake 1 dl hvetemel 2 egg 2 dl fløte 2 ts salt ½-¾ ts pepper ½ ts malt ingefær 1 ts timian Rens og skjær lever i store terninger, spekk skjæres i små terninger. Forvell leveren og spekket i kokende vann i ca 3 minutter. Mal lever og spekk minst én gang sammen med løk ogf ansjos. Eller kjør alt sammen i en food processor. Bland inn resten av ingrediensene. Hell i en smurt 1,5 liters form og stek i vannbad ved 175 grader i ca 1 time, et steketermometer skal vise 76 grader. La posteien bli kald i formen og pynt med f.eks oliven og sylteagurk. Glaseres med avkjølet, nesten stivnet aspik. Settes kjølig til aspiken har stivnet. Kyllingleverpostei 350 g kyllinglever 2 ts knuste einerbær 1,5 dl rødvin 3 sjalottløk 1,5 ss tomatpuré 1,5 ss kapers salt/pepper 4-5 friske salvieblad, eller ¾ ts tørket Rens og skjær lever i mindre biter. Legg lever, knust einebær i en bolle og hell over rødvin. Sett kaldt i 3-4 timer, gjerne natten over. Ta opp leveren og sil marinaden. Stek leveren i litt smør, tilsett finhakket løk og la det steke i 2-3 min til løken er myk uten å bli brun. Tilsett tomatpuré, kapers, litt salt (kapers er salt), grovmalt pepper og hell over marinaden. Kok opp og la småkoke uten lokk til marinaden er kokt inn. Bland inn hakket frisk salvie. Brukes tørket tilsettes denne sammen med marinaden. Avkjøl. Ha massen i en foodprocessor og kjør den sammen til en litt grov masse. Pass på ikke kjør for lenge, da kan massen bli seig og for finmalt. Form posteien til en pølse på et dobbelt stykke plastfilm og rull sammen. (Ikke bruk aluminiumsfolie, rødvin og folien kan gi en bismak). Oppbevar kaldt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Titti Skrevet 1. desember 2004 Forfatter #10 Del Skrevet 1. desember 2004 Arkana, har du smakt den kyllingposteien? Kunne tenkt meg å prøve å lage den... -så bra at den var uten melk. Kan man tilsette noe ekstra, feks champinon? Kyllinglever, får man kjøpt det på vanlig butikk, eller ferskvarehandel? Hvor lang holdbarhet har den? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 1. desember 2004 #11 Del Skrevet 1. desember 2004 Jeg har aldri laget den før, tenkte jeg skulle prøve i år. Så vidt jeg vet kan du godt ha sopp i, eller annet du synes passer til. Kyllinglever finner du i velassorterte butikker, noen har vel i ferskvaredisken, men jeg tror frossen er mest vanlig. Holdbarheten vet jeg dessverre ikke, men jeg regner med den holder seg like lenge som de posteiene du får kjøpt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 1. desember 2004 #12 Del Skrevet 1. desember 2004 Vi spiser alltid kalkun og juleskinke på julaften, så 1. juledag skal man ha kald juleskinke og kalkunrester på bordet.. Sammen med waldorfsalat, potetsalat og julekake eller hjemmebakte boller! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Mamma1 Skrevet 1. desember 2004 #13 Del Skrevet 1. desember 2004 Jeg lager et pålegg som jeg synes er fantastisk godt på skiva. Man blander farse med kapers,¨sylteagurk, paprika, løk (og ellers hva godt man måtte ha) Har det i en liten brødform, og steker den som kjøttpudding. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ugla Skrevet 2. desember 2004 #14 Del Skrevet 2. desember 2004 Hos meg er også mye av det dere nevner, men "jule-tørrmaten" fremfor alle de andre er nok; sylte, rakefisk, lefse og flattbrød (med div. tilbehør)! Mmm... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnnKristn Skrevet 2. desember 2004 #15 Del Skrevet 2. desember 2004 Her er oppskriften jeg bruker på fiske-cabaret Hardkokte egg - i skiver Fiskepudding - i biter Erter og gulrot - kokt og avkjølt (pose fra frysedisken) Reker evt. asparges Aspic Legger i eggeskiver, reker, grønnsaker og fiskepudding lagvis. Tømmer på avkjølt aspic - lager den med litt mindre vann enn det som står på pakken, så cabareten blir lettere og skjære opp og ikke faller fra hverandre. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnnKristn Skrevet 2. desember 2004 #16 Del Skrevet 2. desember 2004 En ting jeg syns er veldig godt er "lakse-lefser" Smører en "stripe" sennep på lefsen, så litt rømme oppå der - legger på røket laks og hakket rødløk på toppen. Ruller sammen og skjærer i passe store porsjons biter. Kjempegodt som kosemat på kvelden. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Saeria Skrevet 2. desember 2004 #17 Del Skrevet 2. desember 2004 Siden vi skal feire hos svigermor, regner jeg med å bare lage en liten julefrokost for meg og samboeren. Da blir det ikke så fryktelig mye pålegg, for han er av en eller annen grunn ikke så glad i julepålegg. :klø: Men jeg regner med å ha dette på bordet: Julesylte Lammerull Svinestek Ost Rødbeter Pastrami (han elsker det) Skinke Kakao (Te) Gløgg Tror det holder for oss to. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Titti Skrevet 2. desember 2004 Forfatter #18 Del Skrevet 2. desember 2004 Her er oppskriften jeg bruker på fiske-cabaret Legger i eggeskiver, reker, grønnsaker og fiskepudding lagvis. Tømmer på avkjølt aspic - lager den med litt mindre vann enn det som står på pakken, så cabareten blir lettere og skjære opp og ikke faller fra hverandre. Hva legger du disse greiene i? Form? Fyller du den helt og så har over aspic til alt blir dekket, eller? Er det bare majones man bruker til? Tror jeg må prøve å lage både en postei og en cabaret til jul, jeg.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnnKristn Skrevet 2. desember 2004 #19 Del Skrevet 2. desember 2004 Jeg bruker en cabaret-form/geleform, men du kan gjerne bruke en loff form/brødform, en lav bolle - det du måtte ha for hånden. Fyller formen nesten helt full - ikke press isammen for aspicen må komme imellom. Når du skal ha den ut av formen igjen er det lurt å dyppe formen raskt i litt varmt vann - så slipper cabareten lettere taket - hvelv cabareten på et fat og bruk formen som lokk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
koldbruna Skrevet 3. desember 2004 #20 Del Skrevet 3. desember 2004 Her i gården har vi dette på Julefrokostbordet: *Leverpostei *Sylte *LammeRull *OST *Laks *Tomatsild *Sursild *Ansjos *Egg *Edamerost *italiensk salat * rekesalat *waldorfsalat *morrpølse *eggerøre *Rødbeter *Sylteagurk * Majones Hjemmebakt brød,loff,horn,rundstykker og knekkebrød Koldbruna Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå