Adara Skrevet 8. mai 2016 #21 Del Skrevet 8. mai 2016 Et øyeblikk siden, Herr Heftig skrev: Kylling/laks/kjøttdeig + pasta + stekte grønnsaker. Det fikk stå og lufte seg før jeg satt på okkene og putta dem i kjøleskapet. Selv den jeg spiste på dg 2 smakte fælt. Så rart! Kanskje du har veldig sensitive smaksløker i forhold til meg Det hørtes hvertfall ut som om det burde gått greit i kjøleskapet ett par dager. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Viktualia Skrevet 8. mai 2016 #22 Del Skrevet 8. mai 2016 24 minutter siden, Wenda skrev: Fortsatt noe folk har drevet med i alle år, men som har blitt populært og plutselig fått et fancy navn. Akkurat som f.eks lavkarbo. Folk har spist lavkarbo i mange, mange år, men ikke før nå de siste årene så har det blitt populært og hipt Men da har du sikkert noen tips til retter og bokser som TS spør etter, samme om det heter forberedte måltider eller meal prep. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Wenda Skrevet 8. mai 2016 #23 Del Skrevet 8. mai 2016 Selvsagt Kyllingkjøttkaker med sambal oelek og blomkålris ved siden av Torsk med urtesaus Svinekam fylt med mozarella Kyllinggryte med stekt hodekål Ovnsbakt kål ...noen eksempler Også har man jo standardmat som alle mulige gryteretter, supper, lasagne osv Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Tottelotta Skrevet 8. mai 2016 #24 Del Skrevet 8. mai 2016 Jeg har også dårlig erfaring med å lage mat for flere dager av gangen. Smaker "kjøleskap" eller blir tørt og om ikke stygt så iallfall ikke særlig godt. Men så er jeg litt kresen, og synes det er like viktig at det smaker som at jeg blir mett. Jeg lager stort sett alltid doble porsjoner når jeg lager mat, så har jeg til matpakke neste dag iallfall. Et annet tips er å kjøpe ting som ikke trenger særlig tilberedning utover evt oppvarming. Noen gode pølser, en avokado og en pk cherrytomater blir en god lunsj. Mørk sjokolade og noen valnøtter er et godt mellommåltid. Blomkål og gulrøtter kan fint spises rå. Ta med en boks rømmedip feks. Osvosv.. Gjør det enkelt Stekt kjøttdeig (feks taco eller tomatsaus) synes jeg er godt å varme opp igjen. Omelett og kokt egg er gode matpakkealternativer. Feit fisk kan spises kald neste dag, men ikke lengre synes jeg. Rent kjøtt (biffkjøtt/kylling osv) er rett og slett ikke godt som restemat. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SillyFlamingo Skrevet 8. mai 2016 #25 Del Skrevet 8. mai 2016 Mulig det er ett dumt spørsmål... Men hvordan varmer dere opp måltidene igjen? Ser for meg at f.eks ris, pasta, grønnsaker og kjøtt ikke er noe særlig å varme opp en gang til?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Wenda Skrevet 8. mai 2016 #26 Del Skrevet 8. mai 2016 5 minutter siden, SillyFlamingo skrev: Mulig det er ett dumt spørsmål... Men hvordan varmer dere opp måltidene igjen? Ser for meg at f.eks ris, pasta, grønnsaker og kjøtt ikke er noe særlig å varme opp en gang til?? Mikro, vannbad, stekovn eller spiser kaldt 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 8. mai 2016 #27 Del Skrevet 8. mai 2016 5 minutter siden, SillyFlamingo skrev: Mulig det er ett dumt spørsmål... Men hvordan varmer dere opp måltidene igjen? Ser for meg at f.eks ris, pasta, grønnsaker og kjøtt ikke er noe særlig å varme opp en gang til?? Jeg slenger det for det meste i mikroen (en sjelden gang i panna eller ovnen). Og som du sier, det er ikke noe særlig å varme det opp en gang til. Jeg er nødt til å varme opp middager to-tre dager på rad da jeg bor alene og ikke har fryser. Jeg forstår virkelig ikke hvordan folk kan "mealpreppe" frivillig når maten smaker så ekkelt etter å ha stått en natt i kjøleskapet. Men til TS: Jeg ville passet på å lage ting med saus (om så bare en saus med soya og pepper). Kun kyllingfilet, ris, og brokkoli (for eksempel) blir tørt og fælt, og du kommer sikkert til å brekke deg den tredje dagen du må spise det. En god saus holder i alle fall maten litt fuktig. Her om dagen slang jeg sammen ris, kyllingfilet i biter, og en boks mango chutney i en gryte - dette var godt selv tredje dagen på rad. Anonymkode: eb76f...dc6 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SillyFlamingo Skrevet 8. mai 2016 #28 Del Skrevet 8. mai 2016 8 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg slenger det for det meste i mikroen (en sjelden gang i panna eller ovnen). Og som du sier, det er ikke noe særlig å varme det opp en gang til. Jeg er nødt til å varme opp middager to-tre dager på rad da jeg bor alene og ikke har fryser. Jeg forstår virkelig ikke hvordan folk kan "mealpreppe" frivillig når maten smaker så ekkelt etter å ha stått en natt i kjøleskapet. Men til TS: Jeg ville passet på å lage ting med saus (om så bare en saus med soya og pepper). Kun kyllingfilet, ris, og brokkoli (for eksempel) blir tørt og fælt, og du kommer sikkert til å brekke deg den tredje dagen du må spise det. En god saus holder i alle fall maten litt fuktig. Her om dagen slang jeg sammen ris, kyllingfilet i biter, og en boks mango chutney i en gryte - dette var godt selv tredje dagen på rad. Anonymkode: eb76f...dc6 Bor alene selv, gidder ikke å jobbe lenge med middagen til meg selv veldig ofte... Derfor blir det lett å ty til noe usunt. Har fryser... Bare å slenge isklumpen i stekepanna, ovnen etc? haha, føler meg bra amatør på matlagning nå!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Wenda Skrevet 8. mai 2016 #29 Del Skrevet 8. mai 2016 2 minutter siden, SillyFlamingo skrev: Bor alene selv, gidder ikke å jobbe lenge med middagen til meg selv veldig ofte... Derfor blir det lett å ty til noe usunt. Har fryser... Bare å slenge isklumpen i stekepanna, ovnen etc? haha, føler meg bra amatør på matlagning nå!! Burde tine det først, men om du lager mat for de neste dagene så trenger man ikke fryse det. Kun om man lager mat som skal spises senere en gang Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 10. mai 2016 #30 Del Skrevet 10. mai 2016 Jeg lager alltid 3-4 porsjoner når jeg lager mat. Fryser ned alt mulig. Ris er vel det eneste jeg holder meg unna. Anonymkode: 40f56...ce2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå