Gå til innhold

Hva har du i kjøttkakene dine?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Bruker ikke løk nei

Men bruker gjerne krydder som muskat, ingefær og allehånde og grovkvernet pepper

Ellers så bruker jeg potetmel, egg og melk

Anonymkode: 04f8a...9aa

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier ofte å bruke en del kjøtt slik at det får god konsistens og riktig smak :)

Anonymkode: fbcbb...a3f

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Må ha løk! Ellers blir det jo ingen smak. Salt og pepper, kanskje litt muskat av og til. Sper med melk eller vann. 

Anonymkode: 802b4...ce1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Grovraspet løk, vann, egg, salt, pepper og en grovraspet rå potet (istedet for potetmel).

Og kjøttdeig eller karbonadedeig, alt ettersom.

Poteten gjør kjøttkakene mykere enn de med potetmel, og de blir saftigere.

Smak og behag :)

 

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Potetmel, egg, vann, salt, løk, hvitløk og litt pepper. 

Iblant har jeg raspet brød, selvplukket sopp, løk, vann egg og kapers i, men det er når familiens soppmotstandere ikke skal spise. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

27 minutter siden, AnonymBruker skrev:

 

...bruker gjerne krydder som muskat, ingefær og allehånde og grovkvernet pepper

Ellers så bruker jeg potetmel, egg og melk

Anonymkode: 04f8a...9aa

Dette krydderet, bruker ikke melk (allergier) men buljong :) og selvsagt finhakket løk...

 

Endret av Carrot
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Egg, brødkrumme, vann, salt og pepper. Liker best luftige kjøttkaker. Og så må det være sjysaus og ikke brunsaus.

Bruker vanlig kjøttdeig, ev. blandet med svinekjøttdeig.

Endret av udir
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fløte eller kefir, egg og krydder. Om jeg gidder så rasper jeg løk og har i. Bruker ikke potet, potetmel eller lignende. Syns bare det blir unødvendig fyll

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Muskatnøtt, ingefær, salt og pepper. Egg, brødrasp. Kan ha løk i sausen. 

Har en eldgammel husmoroppskrift hvor det står at man kan flotte seg med å ha oppi ett egg hvis det er søndag. 

De pleier å bli veldig gode, i hvertfall! 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjøttdeig, gul løk, egg, melk/kullsyrevann, griljermel/potetmel, salt, pepper, ingefær og muskat. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Salt, pepper, muskat, hvitløkspulver, potetmel, egg, litt bakepulver. Noen ganger litt melk. Det varierer... 

Lager stort sett kun av svin. Er ikke så begeistret for storfekjøtt lenger. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
Gjest Ennasus

Lager aldri kjøttkaker, men kjøttboller derimot. Blir jo det samme bare i miniatyrform :P Har i salt, pepper, purre, rødløk, noen ganger hvitløk og/eller chili og egg :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zeitgeist

Jeg lar gul løk surre over svak varme til den er blitt myk og glassaktig før jeg blander den med kjøttet. Synes det gir en bedre smak enn rå løk.
I tllegg kommer egg, en god skvett fløte, allehånde, muskat, pepper, salt, og et par dagsgamle loffskiver som har fått ligger i helmelk til de er gjennomtrukket. Hvis jeg har det for hånden så bruker jeg også baconfett. Alt blir bedre med bacon :fnise:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har i farris eller vann, egg, løk, salt, pepper, hvitløk og ost i mine. Farris fikk jeg tips om siden kullsyren visstnok skal gjøre de luftigere og saftigere, så da bruker jeg det om jeg har farris i huset. Da kan jeg og bruke mindre enn om jeg bruker vann :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg forstår løk, egg, litt melk og selvfølgelig muskatnøtt. Men potetmel? Gjøre de fastere? Er det nødvendig?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...