Tora_ Skrevet 7. mai 2005 #1 Del Skrevet 7. mai 2005 Komfirmasjonstida setter inn for fullt nå, og snart skal jeg i bakinga selv.. Noen som har oppskrifter på kaker av litt magrere variant? For oss som har noen kilo vi gjerne ville vært foruten :-? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 7. mai 2005 #2 Del Skrevet 7. mai 2005 trodde "mager" og "kake" var to ord som ikke hørte sammen, jeg... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 7. mai 2005 #3 Del Skrevet 7. mai 2005 Lett limesjokoladekake 3 egg 2,5 dl sukker 1 dl hvetemel ½ ts bakepulver ¾ dl kakao 2 ts vaniljesukker 2 krm salt 250 g cottage cheese most gjennom en sikt revet skall av 1 lime Visp egg og sukker luftig. Bland inn alt det tørre, og så cottage cheese og limeskall. Hell i en smurt og strødd springform og stek ved 200 grader i 15-20 minutter, avhengig av hvor saftig du vil ha den. Avkjøl. Atkins Sjokoladekake 6 egg 8 ss smør 1 ts vaniljeekstrakt 2 ss vann 100 g usøtet sjokolade (cavalier eller 85%) 2 ss kakao ca ¾ kopp søtningsstoff 1 toppet ts bakepulver Smelt sjokolade, smør og vann i bolle i vannbad. Avkjøl, og ha i 1/4 kopp med søtstoff, kakaopulver og vaniljeekstrakt. Rør godt. Pisk eggene til stiv eggedosis. Pisk inn resten av søtstoffet. Vend eggedosisen inn i sjokoladen. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20-22 cm springform og stek stek midt i ovnen ved 160 grader i 40-45 minutter. Avkjøl helt i formen. Lette blåbærbrownies 1 dl valnøtter 1 dl sukker 1 ts vaniljesukker 1½ dl hvetemel ¾ dl kakao 1 ts bakepulver ½ ts salt 2 dl eplemos 1,5 dl ferske eller frosne blåbær Hakk valnøttene grovt og bland med de tørre ingrediensene. Rør inn eplemos og blåbær, og spe evt med litt vann til en jevn, men tykk røre. Hell i en liten smurt langpanne og stek ved 175 grader i 15 minutter. Lette sjokolade- og bringebærmuffins 100 g kesam 2 dl fruktose 5 ss kakao 1 ts vaniljesukker 3 dl hvetemel 2 store egg ca 175 g bringebær Bland kesam med fruktose, kakao, vaniljesukker og hvetemel. Tilsett eggene, rør sammen og fordel deigen i 12 muffinsformer. Legg i 3-4 bringebær i hver form og stek i midten av ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tora_ Skrevet 7. mai 2005 Forfatter #4 Del Skrevet 7. mai 2005 trodde "mager" og "kake" var to ord som ikke hørte sammen' date=' jeg...[/quote'] Heh, ja du har egentlig rett.. En selvmotsigelse. Tar selvkritikk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tora_ Skrevet 7. mai 2005 Forfatter #5 Del Skrevet 7. mai 2005 Lett limesjokoladekake 3 egg 2,5 dl sukker 1 dl hvetemel ½ ts bakepulver ¾ dl kakao 2 ts vaniljesukker 2 krm salt 250 g cottage cheese most gjennom en sikt revet skall av 1 lime Visp egg og sukker luftig. Bland inn alt det tørre, og så cottage cheese og limeskall. Hell i en smurt og strødd springform og stek ved 200 grader i 15-20 minutter, avhengig av hvor saftig du vil ha den. Avkjøl. Atkins Sjokoladekake 6 egg 8 ss smør 1 ts vaniljeekstrakt 2 ss vann 100 g usøtet sjokolade (cavalier eller 85%) 2 ss kakao ca ¾ kopp søtningsstoff 1 toppet ts bakepulver Smelt sjokolade, smør og vann i bolle i vannbad. Avkjøl, og ha i 1/4 kopp med søtstoff, kakaopulver og vaniljeekstrakt. Rør godt. Pisk eggene til stiv eggedosis. Pisk inn resten av søtstoffet. Vend eggedosisen inn i sjokoladen. Hell i en smurt og bakepapirkledt 20-22 cm springform og stek stek midt i ovnen ved 160 grader i 40-45 minutter. Avkjøl helt i formen. Lette blåbærbrownies 1 dl valnøtter 1 dl sukker 1 ts vaniljesukker 1½ dl hvetemel ¾ dl kakao 1 ts bakepulver ½ ts salt 2 dl eplemos 1,5 dl ferske eller frosne blåbær Hakk valnøttene grovt og bland med de tørre ingrediensene. Rør inn eplemos og blåbær, og spe evt med litt vann til en jevn, men tykk røre. Hell i en liten smurt langpanne og stek ved 175 grader i 15 minutter. Lette sjokolade- og bringebærmuffins 100 g kesam 2 dl fruktose 5 ss kakao 1 ts vaniljesukker 3 dl hvetemel 2 store egg ca 175 g bringebær Bland kesam med fruktose, kakao, vaniljesukker og hvetemel. Tilsett eggene, rør sammen og fordel deigen i 12 muffinsformer. Legg i 3-4 bringebær i hver form og stek i midten av ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter. Tusen takk!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Hilde K S Skrevet 7. mai 2005 #6 Del Skrevet 7. mai 2005 Hva er en springform? :oops: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hjalmarlover Skrevet 7. mai 2005 #7 Del Skrevet 7. mai 2005 Mulig "mager" og "kake" ikke hører sammen,men... Tips til å lage en litt magrere kake: Bruk istedet for sukker. Kesam er magrere og ved å bruke fruktose trenger du ikke bruke så mye som hvis du hadde brukt sukker fordi fruktsuykker er søtere. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tora_ Skrevet 7. mai 2005 Forfatter #8 Del Skrevet 7. mai 2005 Mulig "mager" og "kake" ikke hører sammen,men... Tips til å lage en litt magrere kake: Bruk istedet for sukker. Kesam er magrere og ved å bruke fruktose trenger du ikke bruke så mye som hvis du hadde brukt sukker fordi fruktsuykker er søtere. Kan man bytte ut alt smøret med kesam uten at det går ut over smaken? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 7. mai 2005 #9 Del Skrevet 7. mai 2005 Her er oppskrift på en god og luftig kake. Har 220 kcal pr 100 g og av denne kaka er 100g mye kake. ANGEL FOOD CAKE: 1 kopp hvetemel 1 1/2 kopp sukker 12 eggehviter 1 1/2 ts vaniljeekstrakt/vaniljesukker/ev frøene fra 1 stang 1 1/2 ts bakepulver 1/2 ts salt - Forvarm ovnen til 190 grader - Bland mel og halvparten av sukkeret i en bolle og sett tilside. - I en stor bolle visp eggehviter sammen med anilje, bakepulver, og salt til emdium stiv masse. - Ha gradvis i resten av sukkeret (det som ikke er blanda med mel), mens du rører til helt stiv masse og til hvitene har nådd sitt fulle volum. - Så sikt i mel/sukker blandingen gradvis og rør forsiktig inn. Ikke overrør. - Ha i form,24 cm, dekket med bakepapir i bunn. IKKE smør kantene i det hele tatt. - Stek nederst ca 40 min (til kaka "spretter" tilbake når du tar på den). - Avkjøl kaka opp ned. Balanser den på noen like glass eller noe. Den blir ganske høy. Kjempegod kake. Servert den med jordbærsaus der jeg tok frossne jordbær moste med stavmikser og hadde oppi litt sukker. Med vaniljesmaken så er det god til all slags frukt igrunn Bilde et til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Iselilja Skrevet 7. mai 2005 #10 Del Skrevet 7. mai 2005 Hva er en springform? :oops: En rund kakeform :-) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 7. mai 2005 #11 Del Skrevet 7. mai 2005 Arkana: Har du prøvd å lage noen av kakene selv? Noen favoritt? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 7. mai 2005 #12 Del Skrevet 7. mai 2005 Av disse jeg har skrevet her har jeg bare prøvd limesjokoladekaken. Den var helt grei egentlig, skiller seg ikke ut som fantastisk nydelig, men heller ikke dårlig. Et godt alternativ for de som vil passe kaloriene da, jeg synes ofte "sunnere" kaker kan være tørre og smakløse. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 8. mai 2005 #13 Del Skrevet 8. mai 2005 Kan man bytte ut alt smøret med kesam uten at det går ut over smaken? Er skeptisk til slike endringer akkurat i kakeoppskrifter - kakebaking er "kjemi" og presisjon, og såpass store avvik fra oppskriften går utover konsistensen til den ferdige kaka. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest hjalmarlover Skrevet 8. mai 2005 #14 Del Skrevet 8. mai 2005 Kan man bytte ut alt smøret med kesam uten at det går ut over smaken? Av og til når jeg baker boller og brownies,så bytter jeg ut alt smør med kesam og det funker kjempe bra. Smaken er like god og konsistensen blir bedre(på brownies)ikke så fettet og tunge... Prøv deg frem... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå