Gå til innhold

sjokoladekake


Søtpotita

Anbefalte innlegg

Er det nokon som har ei oppskrift på ei utrulig god sjokoladekake? Sånn heilt vanlig langpannekake uten noko fyll inni. Slik ein kan foreksempel ha kokosstrø på....

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Her er en veldig god sjokoladekake til stor langpanne, du kan selvsagt kutte ut glasuren og strø kokos på om du vil (eller både glasur og kokos :sjarmor: ).

Langpannesjokoladekake

300 g smør/margarin

600 g sukker

3,5 dl melk

4 egg

500 g hvetemel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

300 g melis

120 g smør/margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

1 plate smeltet sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fryses.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk skal du ha, Arkana :) Den skal testast ut så snart som mulig...er sjokoladesjuk.... :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 måneder senere...
Her er en veldig god sjokoladekake til stor langpanne, du kan selvsagt kutte ut glasuren og strø kokos på om du vil (eller både glasur og kokos  :sjarmor: ).

Langpannesjokoladekake

300 g smør/margarin

600 g sukker

3,5 dl melk

4 egg

500 g hvetemel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

300 g melis

120 g smør/margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

1 plate smeltet sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fryses.

Jeg lagde denne i dag og den ble aldeles nydelig :sikle:

Skikkelig myk.. nærmest smelter i munnen..

Må nevne at jeg er en amatør på kjøkkenet, så denne oppskriften er idiotsikker :Nikke:

Tusen takk for oppskrift, Arkana!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...